Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Soho aukeaa pian

Mocambon paikalle avaa Punavuoren Soho 18. helmikuuta. Dj:ksi on palkattu mm. Hesarilla vaikuttanut Jake. Musiikkilinja lienee lähellä lempeää housea. Projektia vetää Niko Hallamäki.

Chez Dominique muuttaa?

Suomen ensimmäinen kahden Michelin-tähden ravintola, Ludviginkadulla majaansa pitävä Chez Dominique tekee vahvojen huhujen mukaan muuttoa. Uudeksi osoitteeksi on veikkailtu Hotelli Kämpiä mutta sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu. Hans Välimäki ei kiellä eikä vahvista asiaa.

Vinyl avattiin

Helsinki Clubin viereen, entisiin La Lunan tiloihin on avattu lounge-henkinen cocktail-baari Vinyl. Erikoisen baarista tekee se, että baarin yhteydessä toimii myös levykauppa.

SF Baari on nyt Cocoon

Sodana ja sittemmin SF Baarina tunnettu ravintola Uudenmaankadun ja Annankadun kulmassa avataan helmikuun 11. päivä nimellä Cocoon. Paikan kohderyhmäksi on määritelty yli kolmekymppiset.

Uniq täyttää vuoden

Uniqin 1-vuotista taivalta juhlitaan 4. helmikuuta. Sunnuntain ja maanantain väliseksi yöksi, 6.–7.2. paikkaan on haettu jatkoaika kello 6:een suorana televisioitavan Super Bowl -matsin vuoksi. Helmikuun muu ohjelmisto löytyy osoitteesta uniq.fi.

Palace menee Espanjaan

Palace ei vedä henkeä uusien ravintoloiden avaamisessa. Helmi-maaliskuun vaihteessa Palace-hotellin katutasossa avautuu espanjalainen ravintola. Katalonian ja San Sebastiánin oppeja keittiön ohjaimiin tuo kymmenennen kerroksen Palace Gourmet’sta Etelärannan katutasoon laskeutuva chef Sami Rekola.

Meccan herruus vaihtui

Naisenergia jyllää Cityn ravintolaäänestyksessä raketinomaisesti menestyneessä Meccassa. Korkeavuorenkadun megaravintolan uusi keittiöpäällikkö on Maija Ijäs. Kaupungin ravintolakilpailun kiihkeydestä kertoo omaa kieltään se, että Ijäksen edellinen työpaikka oli kilpailevan ravintolaryppään naapurikorttelin megapaikka Teatteri.

Luistelua ja rommitoteja Korjaamolla

Korjaamon baarissa ja etupihan luistinradalla vietetään riehakasta talvipäivää 12.2. lauantaina. Ovet ja hanat aukeavat jo kello 11. Kentän laidalta saa syötävää ja kuumia juomia. Luistimia voi tarvittaessa vuokrata baarista.

Lisää Japania

Norisushin Kimmo Jylhä on avannut Raku Yan Eteläranta 14:ssä. Sushin ja sashimin lisäksi on tarjolla lämpimiä annoksia, kuten yakiniukua, tempuraa sekä grillattua lihaa ja mereneläviä. Listalla löytyy viisi eri sakéa. Wanhan Kauppahallin sushibaari on avoinna vain lounaalla, Raku Ya myös iltaisin tiistaista lauantaihin.

Tangoa Nuevossa

Timo Keinänen grillaa helmikuussa Nuevossa argentiinalaista pihvilihaa. Grillattu sisäfilee kustantaa 20 € (200 g) tai tosimiehen annos 25 € (300g). Mixed grill kahdelle (à 20 €) sisältää sisäfileen lisäksi broilerinrintaa ja jättirapuja. Elävä tangoesitys on luvassa Nuevossa 4.2., 14.2. ja 26.2.

Suomalaisia tapaksia

Ravintola Juuri on kehitellyt Korkeavuorenkadun ja Ratakadun kulmauksessa suomalaisia tapaksia (à 2,50 €). Pikkusuolaiseksi on tarjolla 16 tapas-vaihtoehtoa, kuten jaloviinamarinoitua kirjolohta, tuoremakkaraa ja vodkasinappia sekä kasvisruokia. Isompaan nälkään löytyy neljä pääruokaa.

Kaarle XII ja Savoy ravintolabrändien ykköset

Viisi Tähteä-lehden brändiraati valitsi KaarleXII:n ja Savoyn merkittävimmiksi suomalaisiksi ravintolabrändeiksi. Raati ylisti Savoyn klassikkoluonnetta. Kaarle XII keräsi ansaitut kehut torstai-illan tuotteistamisesta. Oluista kärkisijan nappasi Koffin III-olut.

Sakke lähti Zetorista

Zetoria kahdeksan vuotta luotsannut Sakari Ellilä on siirtynyt traktoribaarista Sodexho Oy:n palvelukseen aluepäälliköksi. Ellilä vastaa Conferense-linjan ravintolapalveluista joihin kuuluu muun muassa Olympia Stadionin, Vermon ja Helsingin Kaupunginteatterin ravintolat. Saken tilalle traktorin ohjaksiin siirtyi Esa Vahtokari.

Hemma Beast Rocksissa

Legendaarinen bilebändi Hemma Beast pistää soittimilla koreasti keväällä On The Rocksissa kerran kuukaudessa. Marzi Nyman, Lenni-Kalle Taipale, Zarkus Poussa sekä Kwanin Tatu Ferchen nousevat seuraavan kerran lavalle Rocksin kellarissa sunnuntaina 27.2. Mukana on kuulemma yllätysvierailijoita.

Marleyn 60-vuotissynttärit

Rastaa siellä, rastaa täällä. Vanhalla juhlistetaan reggaelegenda Bob Marleyn 60-vuotispäivää minkäs muunkaan kuin Jamaika-soundien merkeissä. Mahtipontisesta meiningistä vastaavat Soul Captain Band, Lula & Roots Cultivation Band sekä kymmenen deejiin katras, joista kaksi on muuten saapunut kemuihin Jamaikalta asti.

Reggae Snowsplash Vanhalla 5.2. Liput 10 e, ennakot Tiketti ja Digelius Music.

Funk-pystit jaossa

Funky Amigos jakaa jo viidennen kerran tunnustuspalkinnot funkin ja mustan rytmimusiikin saralla ansioituneille tahoille. Puolen tusinan kiitospuheen lisäksi Tavastian lavalla kuullaan Quintessecen sivuprojektina syntynyttä, posketonta bilegroovea soittavaa Q-Continuumia sekä jazzahtavaa Fly-poppoota. Gaalaa isännöi tälläkin kertaa Njassa.

Funk Awards Tavastialla 5.2. Liputa 8 e. Lisäinfo: www.funk.fi

Vuoden parhaat esiin!

Paras tapahtuma? Siistein flaijeri? Vaikuttavin deejii? Hippasivustot Platinum ja Klubitus ovat käynnistäneet viime vuotisten klubikunkkujen metsästyksen. Palkintoja jaetaan tänä vuonna yhdessätoista kategoriassa. Omaa suosikkiaan voi käydä ehdottamassa lopulliseen listaan järjestäjien sivuilla. Saapa nähdä, miten käy tällä kertaa Orkidealle, joka on viime vuosina hallinnut suvereenisti Paras deejii -sarjaa.

www.klubitus.org, www.platinum.ac

14 kommenttia

hopitihop

4.2.2005 14:03

Cocoon.. nuoruuden lähde?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jarna999

5.2.2005 02:36

ei keveeempää voi olla, kuin nää baarien mainostamiset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mylife

6.2.2005 13:55

Onko joku, näitäkin sivuja välillä vilkaiseva, v.40 - 55 nuorekas, iätön, käynyt uudessa Cocoossa? Musiikki, tunnelma,ikäistä seuraa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rendimies

7.2.2005 18:53

Sedu soeta räncee kokoonissa ja sohlossa

RNCEEE RÄNCEEEEEEEEEEE RANCEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Spoon

8.2.2005 12:48

Eiköhän Maija Ijäs mennyt Meccaan ravintolapäälliköksi eikä suinkaan keittiöpäälliköksi...?? Tiettävästi Maija ei paljon keittele, ei ainakaan kotiruokaa kummempaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SK-member

8.2.2005 16:16

[LAINAUS]mylife kirjoitti 06.02.2005 klo 13:55:

Onko joku, näitäkin sivuja välillä vilkaiseva, v.40 - 55 nuorekas, iätön, käynyt uudessa Cocoossa? Musiikki, tunnelma,ikäistä seuraa?[/LAINAUS]

Muuten hyvä, mutta Cocoon avataan vasta perjantaina 11.2. Kysele ma uudestaan. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-johny80-

9.2.2005 00:16

Koskahan saisi helsinkiin odotella savutonta ravintolaa, tai edes bubia?

(vai löytyykös sellainen jo?)

Sedu kun tuuppaa sitä ravintolaa kuin sieniä sateella, niin vois vaikka yhtä niistä tämän vuoden puolella avautuvista edes kokeilla alkuun savuttomana.
Aluks vaikka muutaman kuukauden ja jos homma näyttää siihen kaatuvan niin ei muutakun rööki huuleen ja sauhuttelemaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RitaHayworth

9.2.2005 18:05

Miksi on niin, että kun on täyttänyt 18 ja on täysi-ikäinen ei pääse "mihinkään" baareihin/klubeille...Täytyy kyllä myöntää, ettei muakaan haluta katsella joidenkin ikätoverien tökeröä käyttäytymistä villapipot päässään baareissa,mutta ei ole reilua,että meidät kaikki pakotetaan samoihin paikkoihin kun muualle on k20/22/23/24!! Varsinkin Sedu, sedu on rakentanut Helsinkiin meille tasan yhden paikan ja se on kamala Oopperan baari loppuihin sedun mestoihin on sitten isommat ikärajat. Olis hienoa jos baarit olis k18 ja k24 ei siinä 18-24 ikävuoden välillä niin isoa kuilua ole ettei voitais olla samoissa baareissa. Ymmärrän kyllä että sitten on vanhemmille ja kypsemmille ihmisille omat menomestansa eli nää k24. Kuka on keksinyt tämän typerän jaottelun? Missään muissa euroopan maissa en ole tällaiseen törmännyt. Ja kuinka vinksallaan voi olla Suomalainen yhteiskunta, jos baarin ovella KAIKILTA ja todella tarkoitan aivan kaikilta katsotaan henkkarit. Ei sellaista toimintaa harrasteta kuin Suomessa. Pitääkös mun lainata äidin henkkareita päästäkseni kavereideni kanssa baariin, kun suurin osa heistä on yli 20. Miten on mahdollista että olen kyllin kypsä autoilemaan kaikkien ikäryhmien kanssa samassa liikenteessä, mutta en tarpeeksi vanha menemään heidän kanssaan samaan baariin? Eikös kohderyhmänkin kuuluisi olla nuoret baareja perustettaessa, 24 ja siitä vanhemmat ihmiset alkavat olla jo perheen perustamis ja aloilleen asettumis iässä, vaikkeivat ne sitä halua myöntää...

Tämä asia häiritsee minua jatkuvalla menestyksellä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jurrissa

10.2.2005 14:53

Ravitoloitsijat haluavat segmentoida ravintoloitaan/yökerhojaan eri asiakasryhmille. Valitettavasti juuri kahdeksantoista vuotta täyttäneet nuorukaiset eivät kuulu ravintoloitsijoiden lempi-asiakaslistalle, sillä juuri vanhempiensa helmoista pois muuttaneet nuoret eivät ole liiketaloudelliselta kannalta katsoen kovinkaan tuottoisia asiakkaita. Harvalla alle kaksikympisellä on isukin luottokorttia käytössään, joten rahoilla mällääminen ja juomiin tuhlaaminen jää muiden ikäryhmien vastuulle.
Ravintolat haluavat vaalia imagoaan: paikka jossa teinit örveltävät on harvan jo "ikääntyneen" yökerhoilijan suosiossa. Ja tälläiset ikääntyneet, varakkaammat, ja tyylillä bilettää, osaavat ovat useamman ravintoloitsijan kohderyhmää. Ja näitä asiakkaita houkutellakseen on bailupaikan ikärajan, ainakin muodollisesti, oltava vähintään yli 20-v . Mitä hienompi, suositumpi ja halutumpi paikka, sitä korkeampi ikäraja tuntuu olevan päivän trendi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mama25

11.2.2005 20:49

RitaHayworth tietää sitten kun on itse 23-24 v. miksi ravintoloissa on se ikä siinä ovessa ja todella toivoo että se poke kysyy niitä papereita kaikilta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bilettaja

13.2.2005 16:58

Eiköhän sitä itsekin huomaa sitten kun ikää tulee hiukan enemmän, että se korkeampi ikäraja todellakin on tarpeen. On hyvinkin erilaista olla K18-baarissa kuin paikassa, jossa ikäraja on esimerkiksi 22. Toki useimmissa paikoissa ikärajasta joustetaan, jos pukeutumiseltaan ja tyyliltään on riittävän aikuinen, tai vaihtoehtoisesti oppinut tuntemaan ihmisiä (lähinnä ovimiehiä) ravintola-alalta siten, että pystyvät luottamaan. Ihmettelen myöskin kommenttia, että kaikilta kysytään henkilöllisyystodistuksia. Itse käyn noin 100 kertaa vuodessa ulkona, eikä ole papereita kaivattu kuin ehkä enintään pari kertaa, nuokin kerrat juuri semmoisissa paikoissa, joissa se ikäraja on matalahko ja joutuvat oikeasti pelkäämään alaikäisiä.

Ja mitä ulkomaiden yökerhoihin tulee, kyllä niissäkin jonkinmoisia ikärajoja löytyy. Itse asiassa varsin yleistä tuntuu olevan ulkomailla sekin, että pidetään sekä ikärajaa, että pitkää jonoa, josta sitten valikoidaan asiakkaat siten, että sisääntulojärjestys on täysin muuta kuin jonoon menemisjärjestys.

Jos sitä ikää ei löydy tarpeeksi, suosittelisin sitä, että menet hieman iäkkäämpien kavereiden seurassa johonkin yökerhoon asiallisesti pukeutuen ja käyttäytyen. Painottaen sanaa käyttäytyen. Hyvällä tuurilla pääset sisään (jos et pääse, et tietenkään ala räyhäämään ja kaivamaan entistä enemmän maata jalkojesi alta). Sitten kun pääset sisään, muistat vielä pois lähtiessä tipin ovella, etkä jää missään vaiheessa mieleen minkäänsorttisesta pöllöilystä, niin henkilökuntakin jossain vaiheessa oppii sinut muistamaan ja taatusti päästää myöhemminkin oven sisäpuolelle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

juhlahumu

14.2.2005 11:25

Kylläpäs se on niin että kohteliaita muistetaan. Itselläni ikää on 18 vuotta, papereita harvoin kysellään, näytän rupsahtaneelta ja liikun vanhemmassa seurassa. Viihdyn harvoissa ravintoloissa mutta niitä kulutan enemmän kuin kunto oikeastaan sallisi. Kantapaikkoihini pääsen aina jonon ohi vaikka arvon portsarit pienestä iästäni ovat selvillä, myöskään sisäänpääsymaksuja ei yleensä tarvitse maksaa. Käyttämieni ravintoloiden lukumäärä on mukavuuden halun takia supistunut melkoisen pieneksi. Jonossa tutiseminen ei yksinkertaisesti houkuta. Ei, en ole supermegamagee mimmi joka koroissaan kopsuttelee kuin mikäkin missi, käytöstavat tosin ovat hallussa ja vaikka humala aina riistäytyy käsistä olen iloinen ja seurassani viihdytään, uskoisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jfjfjf

16.2.2005 10:39

[LAINAUS]RitaHayworth kirjoitti 09.02.2005 klo 18:05:Missään muissa euroopan maissa en ole tällaiseen törmännyt. [/LAINAUS]

Olisikohan ikärajoihin joku looginen syy:
En ole missään muussa Euroopan maassa törmännyt samanlaiseen örveltämiseen ja riidanhaastamiseen kuin Suomessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lebe

17.2.2005 09:41

Kyllähän toi ikäraja "suositus" on todella hyvä. Ei sitä itse teininä ajatellut ja itsekin kavereiden kanssa aina ihmeteltiin, että miks kaikkiin baareihin pitää olla K20-K24 ikäraja. Ikää kun tulee lisää niin sitä todellakin toivoo että rähjäävät, (villapipoiset,) keskaria kittaavat teinit ei pääse kuin valikoituihin paikkoihin sisälle! Ikä tuo osittain sitä "tyylikästä käyttäytymistä" ja rahan käyttö on aivan toisenlaista eli ravintolan etujen mukaista. Ja tosta iän todistamisesta: käykää joskus kaukana täältä ahdasmielisestä Suomesta, esim. jenkeissä, jossa lähes kaikilta pyydetään henkilöllisyystodistus yökerhoihin mentäessä. Se on siellä (ainakin minun ja kavereideni aina siellä käydessä) tapana eikä siitä tule kitinää eikä muutakaan ihmettelyä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi