Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Vuoden Kokki Etelärannasta

Matti Jämsen vaalii esimiehensä Jarmo Väha-Savon arvoja tähtiravintola G.W. Sundmansissa. Jämsen nappasi tämänkeväisen Vuoden Kokin arvonimen virkaveljiensä kauhojen edestä. Sekä kakkonen, Kari Aihinen, että kolmonen, Tomi Björck, työskentelevät Chez Dominiquessa.

Kaksi edellistä Vuoden Kokkia kokkaa tällä hetkellä Sundmansin naapurissa Haviksessa Etelärannassa.

Kataloniaa Kämpiin

Viime syksynä menestyksekkäästi Kalastajatorpalla vieraillut tukholmalainen tähtikokki Mathias Dahlgren palaa Helsinkiin. Bon Llocin keittiömestari vierailee Kämpin kulman est. 1887:ssä kesäkuun alussa. Estin väki oman chefin Henry Tikkasen johdolla kokkaa tämän jälkeen skandinaavis-suomalais-katalonialaisittain juhannukseen asti.

Hotellien kauhoissa kuohuu

Kämpissä tapahtuu. Vain pari kuukautta kaupungin johtavan hotellin keittiön ohjaimissa viihtynyt Matti Lempinen palaa Kämpistä Nokan keittiöpäälliköksi. Lempisen pitkäaikainen kumppani, kahdesti Michelin-tähden napannut keittiökirjailija Markus Maulavirta siirtyy syksyllä avattavan hotelli Klaus K:n

keittiön pomoksi. Riihimäkeläisen Hotelli Linnean emäntä Katri Lepomäki on niin ikään kiinnitetty Klaus K:n vahvuuteen. Kämpin uutta keittiöpomoa etsitään Palace-ryhmän sisältä.

Makkaraa Tornissa

Elitestä menestyksekkäästi Tornin keittiön ohjaimiin siirtynyt Heikki Kunnari kokkaa maanläheisesti Cityn olut- ja siideriviikoilla. Viikkojen sana on kotoisesti siskonmakkara, jonka makuun päästään viikkojen aikana kaupungin vanhimmassa irlantilaisessa pubissa O’Malley’sissa sekä TorninKulmassa.

Lautasessa uudet isännät

Lönnrotinkadun ravintola Lautanen on jälleen vaihtanut omistajaa. Uuden isännät ovat viimeksi Uudenmaankadulla sushia ja kakkuja kokanneet Dan ja Jaana Leinson.

Best of Vahtera & Nurmi

Eräs ruoanvalmistamista karttava liikemies tokaisi muinoin, että pitää kokki ja Rocan ravintoloitsija Antti Vahteran ja kulinaristi Visa Nurmen keittokirjoista, koska niissä on hauskoja juttuja, siis hyvää läppää.

No, reseptitkin ovat ihan laatukamaa. Ja nyt Vahteran ja Nurmen parhaat – kuulemma myös yksinkertaisimmat – ohjeet on koottu yksiin kansiin, V&N-keittokirjallisuuden best of kokoelmaksi. Yksinkertaiset yhdessä (ja sillä nyt ei kai viitata itse kirjoittajiin tai saatikaan kotikokkaajiin) -kirjassa on bonuksena Antti Vahteran himoittu valkosuklaaterriiniresepti. City suosittelee myös oliiveilla kuorrutettua possun sisäfilettä. Koekeittiössä resepti todettiin helpoksi ja lopputulos oli herkullinen.

Antti Vahtera, Visa Nurmi: Yksinkertaiset yhdessä 17,90 e (Otava).

Maajoukkue Helsingistä

Uuden kokkimaajoukkueen kaikki kahdeksan chefiä työskentelevät helsinkiläisissä ravintoloissa – ja ovat miehiä. Tuorein oman keittiönsä pomo on Etelärannan Palacen toisen kerroksen Cucinaa isännöivä Sami Rekola.

Bundolo löysi uuden kodin

Ratakadulta Sohon tieltä häädetty Club Bundolo pitää majaansa huhtikuusta lähtien Yliopistonkadun Uniqissa. Taiteilijoiden ja näyttelijöiden suosimalla vaihtoehtoklubilla on vieraillut kovia nimiä Jimi Tenorista brasilialaisiin Azymuthiin ja Marcos Valleen.

Löffe lähti HOK-Elannosta

Pääkaupunkiseudun suurimman ravintolaketjun, HOK-Elannon toimitusjohtaja Petri Löfberg on poistunut yhtiön palveluksesta. Vt:nä tehtäviä hoitaa toistaiseksi Jouko Heinonen. Yhtiöllä on kaiken kaikkiaan noin 120 toimipistettä, joista uusin, tshekkityyppinen Vltava avasi juuri Elielinaukiolla.

Kipinä avasi

Show bartenderinä ja Bar 9:n osakkaana tunnettu Mika Levälampi kumppaneineen on avannut Fennian kortteliin 65-paikkaisen, ilmavan ja valoisan ravintola Kipinän. Sekä ruoka-annokset että juomat ovat kohtuuedullisia.

Lloyd Banks 51:een

50 Centin kanssa Tavastialla keikkaillut ja Hesarilla juhlinut Lloyd Banks palaa Suomeen ja räppää Studio 51:ssä pääsiäissunnuntaina 27.3. Mies on yksi maineikkaan G-Unitin jäsenistä. Lisätietoja keikasta ja hepusta voi katsella osoitteesta rnbcafe.com

Sauna Bar kiinni toistaiseksi

Eerikinkadun klubi ja biljardisali Sauna Bar on kiinni syksyyn saakka taloyhtiön remontin vuoksi. Remontin valmistuttua ravintola avaa entistä ehompana ja kahdessa kerroksessa.

Hesari bilettää pääsiäisenä

Pääsiäisenä ei levätä eikä hiljennytä Helsinki Clubilla. Kiirastorstaina yökerhon äänentoistoa koettelee jo parinkymmenen vuoden uran deejiinä tehnyt houseikoni Danny Rampling. Seuraa Rampling saa teknon suomalaisesta pioneerista, Jokesta. Pitkäperjantain piinaa lievittää taas hitti-ihme Nina Sky. Dancehallia kosiskelevan duon biisi Move Your Body Girl vieraili jopa USA:n sinkkulistan kärjessä.

Helsinki Clubilla Danny Rampling 24.3. Liput 8 euroa. Nina Sky 25.3. Liput 18 euroa.

Robin S. Silja Operalla

Toista kertaa järjestettävän Munaristeilyn ohjelma on lyöty lukkoon. Viime vuonna yli 1 100 bilettäjää keränneen gay-risteilyn pääesiintyjäksi on hankittu legendaarinen 1990-luvun soulvokalisti Robin S, jota komppaa muun muassa iki-ihana Paula Koivuniemi. SUN-klubin puolella luvassa on Slusnik Lunan live-esiintyminen sekä kotimaisen deejii-kaartin ykkösmiehitys, Tomi K, Orkidea, Dallas Superstars ja Mr. A. Kaiken huipuksi risteilyllä esitetään ennakkoon maaliskuun lopussa alkavan Sillä Silmällä -sarjan ensimmäinen jakso.

Munaristeily 2005 Silja Operalla 24.–25.3. Hytit 170–700 euroa. Varaukset www.munaristeily.fi

Proteus soittaa trancea

Hallmark voi ja soi hyvin La Tourissa. Tällä kertaa trancen mekkaan klubi-isännän, Tabin seuraksi saapuu ulkomailla menestystä niittänyt Proteus, joka vaihteen vuoksi kaivaa levyhyllystään trance-aiheiset kiekot. Illan aikana levylaukkujen sisältöä esittelee myös D.N.A.

Hallmark – Titanium La Tourissa 19.3. Liput 7/9 euroa.

4 kommenttia

sussussuudio

20.3.2005 12:45

tietääkö kukaan, onko pääsiäisenä missään tarjolla stand uppia?! siis hesassa...
kiits jo etukäteen!

-haluu nauraa-

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HeviMesta

22.3.2005 23:18

Wau!Käy zekkaamassa HEVIMESTA,Hallituskatu 3.
Ke-su 22-04 ja sunnuntaisin eurolla tuopit.
Ke&Su HeviKaraoke,To Bändi,La-Su Heviä Menoa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kantis

23.3.2005 04:50

Stand Up löytyy 24.päivä Kaarle XII. www.kaarle.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MirkkaPirkka

24.3.2005 09:03

Pitkäperjantaina 25.3. Bottalla Kiirastuli-klubi (stand up). Show alkaa 20.30, liput ovelta 7 egee (käteisellä).
Tsekkaa www.standupordie.com !

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi