Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Coloradojo 10 vuotta
Kun yksityinen ravintola menestyy Helsingissä samalla liikeidealla kymmenen vuotta, on sille nostettava hattua. Markus Selinin, Jari Komulaisen ja Sakke Järvenpään isännöimän mutkattoman tex-mex-olohuoneen asiakaskapasiteetti nostettiin hiljattain 76:een. Terassille tulee säiden salliessa 20 paikkaa.

Namaskaar Express Fenniakortteliin
Fenniakortteli on saanut lukuisten muiden ravintoloiden seuraksi nopeita intialaisia annoksia myyvän Namaskaar Expressin. Makujen Piazzalla, Kinopalatsin ja Grand Casinon välissä toimivat jo mm. Spizy Co., Wrong Noodle Bar ja Hesburger. Asiakaspaikkoja ravintoloissa on yli 300.

Kalevankadun Pickwick uusiin käsiin
Lady Moonin ja Feverin omistajat ovat ostaneet HOK-Elannolta Kalevankadun Mr Pickwick Pubin. Paikka menee toukokuun alussa remonttiin ja avataan uudelleen seurusteluravintolakonseptilla. Ravintolapäälliköksi nousee myös Feverissä jatkava Tom Streng.

Hartwall tekee Foster’sia
Hartwall on saanut oikeuden valmistaa Foster’s-olutta Lahden tuotantolaitoksessaan. Hiivakanta toimitetaan Australiasta, mutta pakkaukset, joihin aussiolut pullotetaan, ovat kotimaisia. Lisenssisopimuksen ansiosta Foster’sia voi huhtikuusta alkaen hankkia kolmannespullon lisäksi 0,33 ja 0,5 litran tölkeissä.

Hevimestassa soi hevi
Senaatintorin viereen, Hallituskatu 3:een on avattu hevifriikkien oma baari, Hevimesta. Paikka on auki klo 22–04. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin tunnelmoidaan hevikaraokella, perjantaisin ja lauantaisin musiikista vastaa dj, torstaisin bändi.

Uniqiin live-klubi
Muiden muassa Hearthillista tuttu Ufo Mustonen isännöi Uniqin keskiviikkoklubeja. Paikasssa vuorottelee kaksi teemaa: uSONG-klubilla lavalle nousee aina tunnettu lauluntekijä akustisen bändin kanssa. uLIVE-klubilla lavan ottaa haltuun isompi pumppu ja silloin kuullaan groovya poljentoa.

Annankadulle karaokebaari
Annankatu 23:een avataan karaokebaari Anna K. Paikka aukeaa joka päivä klo 15. Anna K. kuuluu Lanamäen ravintolaryppääseen, jossa karaokella on vahvat perinteet.

Aussibaari Mikonkadulle
Sakke Järvenpään suunnittelema aussibaari aukaisee ovensa 15.4. Eatz-ravintolakulmauksen toiseen kerrokseen. Baari-isäntänä häärii uusiseelantilainen Bejay Visser. Luvassa on niin bisseä kengurumaasta kuin live-esiintyjiä keskiviikosta perjantaihin.

Tofusta hyvää?
Suoraan sanottuna, moni maistamani tofuruoka on ollut pahaa tai ainakin ihan mautonta. Tulisikohan nyt parannus? Marianne Kiskolan ja Sanna Miettisen kirjoittama Tofu-keittokirja sisältää lähes sata tofureseptiä. Tarjolla on mm. kookos-tofukeittoa, kylmää avokadokeittoa ja nokkostelevaa kantarellipiirasta. Varma kasvissyöjähitti. Tiesitkö muuten, että tofua saa pehmeänä, maustamattomana, marinoituna ja kylmäsavustettuna. Tofu-keittokirjan saa Akateemisesta kirjakaupasta 26,90 eurolla.

Marjadrinkkejä Tornissa
Queen Daiquri on Tornin American Barin Teijo Rintoon uusi luomus. Valkoisen rommin lisäksi drinkissä käytetään mm. tuoreita vadelmia ja boysenmarjoja.

Vuoden Olut Stadista
Helsinki Beer Festivalilla valittiin vuoden parhaaksi olueksi Stadin Panimon American Pale Ale. Rapeasti humaloitua olutta saa hyvin varustetuista olutravintoloista. Vuoden siideri on englantilainen Black Rat Dry. Viskisuosikki oli savunarominen skottilainen, 16-vuotias Lagavulin. Ensi vuonna festarit järjestetään 7.–8.4.

Ruokamyynti kasvaa
Ruuan myynti kasvaa ravintoloissa. Ruuan osuus HOK-Elannon ravintoloiden myynnistä kohosi viime vuonna 44 prosenttiin. HOK-Elannon vt. toimarina aloittaa olutravintoloista tuttu Jouko Heinonen.

Kultaa Hansille
Chez Dominique on Suomen paras ravintola muidenkin kuin Michelin-ukon mielestä. Viisi tähteä -lehti kutsui alan ammattilaiset nimeämään suosikkinsa, ja pokaali meni Hans Välimäelle. Seuraaviksi sijoittuivat G.W. Sundmans, Demo, Savoy ja George.

Vespaan lisää tilaa
Ravintola Vespa on läpikäynyt remontin. Yläkerran ruokapuolelle on saatu lisää asiakaspaikkoja paraatinäkymin suoraan Espan puistoon. Toisin kuin edellinen City huolimattomasti kirjoitti: Vespa sijaitsee edelleen osoitteessa Eteläesplanadi 22.

Grillaamaan Meccaan
Meccassa alkaa grillikausi, satoi tai paistoi. Uudelta Plancha-listalta voi valita grillattavia raaka-aineita, jotka asiakas valmistaa itse japanilaisella laavakivigrillillä: tuoretta kalaa, äyriäisiä, härkää, poroa, karitsaa ja kananpoikaa. Seafood-äyriäisvati maksaa alkuruokana 15,50 euroa, lihavati pääruokana 23,50 euroa ruokailijalta. Kesäkuussa Välimäeltä ilmestyy grillikeittokirja Hans BBQ Välimäki.

Uusi Golden Cap
Sen pitää olla maustettu ja kevyt. Makusiiderit ovat nousseet tavallisten päärynäsiiderien ohi myyntitilastoissa: vuonna 2004 niiden markkinaosuus oli jo 40 prosenttia. Siihen luottaa myös Sinebrychoffin Golden Cap -siideriperhe. Huhtikuussa kauppojen hyllyille saapuu uusi, sokeriton Golden Cap Go. Mangon makuisessa uutuudessa on kaloreita vain 30 kcal desissä.

Klubipystit jaettu
Viime vuoden suurimmat klubimaailman menestyjät palkittiin jälleen Finnish Club Awards -gaalassa.
DTM:ssä järjestetyissä kemuissa palkinnoille pääsivät muun muassa Bassoradio.com sekä Slusnik Luna. Klubivaltikan sekä hienoimpien flyerien pystin nappasi DJ TABin vetämä trance-pyhättö Hallmark. Ja kuinka yllättävää, paras deejii on jälleen Orkidea.
Äänestyksen tulokset: www.klubitus.org ja www.platinum.ac

Rush radioon
Rankkaan elektroniseen musiikkiin keskittyneen Rush-klubin uusin aluevaltaus on radio. RUSH hour -nimeä totteleva ohjelma tulee tiistaisin klo 19 ja show’ta vetää Rushin residentti Sebastian. Luvassa on paitsi viimeisimpiä NRG- ja hardhouse-biisejä myös lippu- ja levyarvontoja. Rushin musiikki soi taajuudella 100,3 Mhz. Keskiviikkoisin samalla kanavalla kuullaan muuten kommunistista manifestia.
RUSH hour tiistaisin klo 19–20 taajuudella 100,3 Mhz.

Eat Static Nosturissa
Juno Reactor perui keikkansa, sen sijaan Club Laboratorion vieraaksi saapuu toinen brittiläinen konemusiikin veteraaniyhtye Eat Static. Vuonna 1989 perustettu kombo on tunnettu erinomaisista live-esiintymisistään ja edellinen Helsingin-esiintyminen VR-makasiineilla vuonna 2002 olikin muutamaa lippua vaille loppuunmyyty. Eat Staticin lisäksi Nosturin lavalla heiluu Koneveljet, jotka julkaisivat juuri uuden albuminsa Hoax.
Club Laboratorio Nosturissa 22.4. Liput 16 e.

2 kommenttia

Hopsansaa

18.4.2005 02:53

Viilaan nyt sitten pilkkua, mutta Selinin suosikkikapakka ei suinkaan ole Coloradojo vaan Colorado. Koko lehti on vilissyt kirjoitusvihreitä ja jutut muutenkin olleet epä-citymäisen surkeita. Kesäloma taitaa tulla toimituksen porukalle tarpeeseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

coloradojo

20.4.2005 13:28

Hopsansaalle.... opetellaan sitä pilkunviilausta, luultavasti toimitus tarkoitti että ravintola Colorado jo 10 v. ei ravintola Coloradojo 10 v.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi