Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Stockholm painiskelee lupien kanssa

Kovalla ryminällä avannut Stockholm Diskotek ei ole saanut vielä pysyviä anniskeluoikeuksia aamuneljään. Lupa-asioista nykyisin vastaava Lääninhallitus jarruttelee asian kanssa ja toistaiseksi paikka on auki neljään ainoastaan lauantaisin.

Ikkuna Pub avasi Kampissa

Tampereella ja Kuopiossa mm. Henry´s Pubia pyörittävä Rengasravintolat on avannut Kampin liikekeskukseen Ikkuna-nimisen pubin. Kampin keskukseen avaa myöhemmin mm. SK-ravintoloiden suuri yökerho.

Motista aamiaista iltakuuteen

Töölön Motti tarjoilee kolmenlaista aamiaista aina kello kuuteen saakka. Paikkaan on otettu asiakaskäyttöön myös langaton nettiyhteys. Legendaarinen mainosmies, pallogrillauksen Suomen mestari Tapu Haro on vaihtanut alaa ja siirtynyt ravintolan palvelukseen.

Lucky Fellow avasi Ruusulankadulla

Ruusulankadun keilahallin talossa sijainnut ravintola Mercur on kuopattu ja tilalle on tullut urheiluhenkinen Lucky Fellow. Ravintolan omistavat Jarkko Partti, Jukka Riikonen ja Jarno Uski, joilla ei ole aiempaa kokemusta alalta. Ravintolassa näkyvät kaikki mahdolliset urheilukanavat kuudesta televisiosta ja screeniltä. Petteri Kanerva on aloittanut paikassa keittiöpäällikkönä.

Omena tuli Radisson SAS:iin

Radisson SAS:n ravintoloissa, mm. Johan Ludvigissa, Strögetissä ja Pääkonttorissa on teemana omena. Omena-menut vaihtelevat ravintoloittain, mutta teema on kaiken kattava alkudrinkeistä jälkiruokiin.

Perho juhlii

Ravintola Perhon pienpanimo on ehtinyt kymmenen vuoden ikään ja sitä juhlitaan Eloviinijuhlissa 7.-9. syyskuuta. Luvassa on viiniluentoja ja -maistelua sekä niihin sopivia ruokia noutopöydästä.

Juoksevaa makkaraa

Liquid sausage ja viiriäisen keltuainen ynnä Instant strudel lukeutuvat Hans Välimäen valttikortteihin Helsinki Beer Festival Original Oktoberfestin VIP-tilassa (100 €) perjantaina 9. syyskuuta. Illan päätteeksi lentävä chef kiidätetään Hong Kongin koneeseen. Tavallisille kuolevaisille tarjolla on mm. saksalaista tuoreolutta pyökkitynnyreissä, ekaa kertaa sitten panimoiden 1600-luvun perustamisen jälkeen ulkomailla.

Intiaa Viiskulmassa

Intialainen Shadesh on avannut Tarkk’ampujankadulla. Tandoori-uunin herkkujen (13-16 €) lisäksi listalla löytyvät esimerkiksi lamb chili (14,50 €), prawns saslik (17 €) ja kasvissyöjille dherosh masala (11 €). Shadesh on avoinna joka päivä, myös sunnuntaisin.

G18 avasi

Skandinaavinen G18 on aloittanut Bulevardin ja Yrjönkadun kulmauksessa. Servingeissä on mm. rapukeittoa (9 €), silakkapihvejä (13 €) ja créme brûléetä (8 €). Wardien viihtyisään perheravintolaan luvataan myös edellisen paikkansa, Tehtaankadun RWCS:n legendaarisia sinisimpukoita – ainakin listan ulkopuolelta.

Chefit kiertävät

Kaupungin parhaan kalaravintolan, Etelärannan Haviksen chef Juuse Mikkonen siirtyy lihaisemmille vesille Sipulin keittiön ohjaimiin. Juusen pestin perii Henry Tikkanen, kun Kämpin kulman est. 1887 sulkee ovensa syyskuun puolivälissä.

Taideviini Argentiinasta

Marjatta Tapiola vastaa syksyn taideviinin (12 €) etiketistä. Argentiinalainen punaviini Gran Lurton puhkuu hedelmää, mineraalisuutta ja alkoholia (14 %). Oiva, juotavaksi valmis viini kanalle, riistalle ja kehittyneille juustoille.

Kolmen tähden vieras

Päivä muistiin! G.W. Sundmansin chefin Jarmo Vähä-Savon kansainväliset kontaktit poikivat ranskalaisen kolmen Michelin-tähden Régis Marconin visiitin. Marcon ja vaimonsa Michelle isännöivät Etelärannassa 13.-15.1.2006. Marconin tähtimesta sijaitsee Loiren laaksossa, ja hän on innostunut pohjoismaisesta keittiöstä. Talvisin kuppila on suljettuna, ja hän toimii hiihdonopettajana.

Oktoberfest Kaapelilla

Tuopit täyttyvät Kaapelitehtaalla. Suomalainen olutkulttuuri saa saksalaisen sysäyksen, kun ensimmäistä kertaa järjestettävä Original Oktoberfest levittää lasinaluset pöydille. Luvassa on oluiden maailmanensi-iltoja, live-musiikkia, mallasjuomaa litran Mass-lasituopeista ja makkarapainotteista ruokaa Hans Välimäen reseptien mukaan.

Original Oktoberfest Kaapelitehtaalla 9.-10.9.

Tulpat baarimikoille

EU:n säätämä uusi meludirektiivi astuu voimaan ensi vuoden helmikuussa. Sen mukaan työntekijään kohdistuva melutaso ei saa ylittää 85 desibeliä. Direktiivin perusteella esimerkiksi melurajan ylittävissä yökerhoissa työntekijöillä on oltava aina kuulosuojaimet. Nähtäväksi jää, pitääkö tilaus tehdä vastaisuudessa viittomalla.

Hard housea Gloriassa

Brittiläinen hard housen pioneeri Justin Bourne hypityttää klubbailijoita syyskuun ensimmäisenä perjantaina Gloriaan majoittuneella Rush-klubilla. Lontoon Insekt-iltojen isäntänä toimiva Bourne on kerännyt faneja aina Australiasta ja Uudesta-Seelannista asti. Suomessa hänen innokkaimpiin diggareihinsa kuluu Proteus. Alkuillan line up koostuu myös vähemmän hempeistä Carbon Basedista, Pain on Creationista, Sebastianista, Kris Kylvenistä ja Lulusta.

Rush – Nyphetamine Gloriassa 2.9. Liput 12 euroa.

Rock’n’roll-deejii Hesarilla

Om:Helsinki-klubilla vieraileva jenkki-deejii ei ole nimestään huolimatta fiasko. Luvassa on paahtavaa housepoljentoa, sillä Chicagosta kotoisin oleva Johnny Fiasco on aina diggaillut rock’n’rollia ja se kuuluu ainakin biisien intensiteetissä. Fiascoa lämmittelee HetiKohta ja jos tarvitsee jäähdytystä, yläkerran Balconylla siitä pitää huolen DJ NIBC.

Om:Helsinki Helsinki Clubilla 9.9. Liput 10 euroa.

Hiphopin klassikoita

Hiphop-diggarit huomio! Suomen ensimmäinen hiphop-klubi Way Back jatkaa klubi-iltojaan nyt kerran kuukaudessa perjantaisin. Klubin alkuperäiseltä isännältä, Kool Skiltä löytyy varmasti kasariklassikoita levylaukusta. Vaan, pysyvätkö muut illan deejiit, Bundolo-klubin Anna S, Rähinä Recordsin Ewok ja A04Famin Mista-S vanhan parran kyydissä?

Way Back – The Next Level The Clubissa 2.9. Liput 5 euroa. Seuraavan kerran 14.10.

3 kommenttia

Sedumafia

4.9.2005 23:56

Helvetin epäreilua!!!! Kun vihdoin saadaan jotain vastinetta Seduloille, tuntuu että lääninhallitus tekee kaikkensa estääkseen kilpailijoiden olemassa olon.
Minkähänlainen herrasmiessopimus Sedulla on tuotevalvontakeskuksen kanssa??? 7 päivää lehdessä uutisoitiin muutama viikko sitten Monacon ruhtinaan ja hänen 17 vuotiaan sisarenpoikansa bilettämistä Privessä. Juuri niin, 17 vuotiaan. Eipä mennyt Sedulta jatko-aika luvat tai muutkaan luvat......
Hesarissa oli vähän aikaa sitten ruikutus-kirjoitus Stockholm yökerhon jonossameluavista ihmisistä. Onhan se ärsyttävää kuunnella mölyämistä jos yrittää nukkua, mutta ei kai koko keskustaa voida täyttää vanhustenkodeilla,toimistoilla tms?? Vittuako istä pitää asua ydinkeskustassa jos pitää napista joka asiasta. Möly ja hälinä kuuluvat kaupungin keskustan ääniin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PerseArska

6.9.2005 11:14

Seduhan se koko hässäkän takana onkin. Jos kerran samalla kadulla sijaitsevan Tiikerin luvat meni, niin kuin ihmeessä sitten joku muu voi pistää baarin samalle kadulle? Varsinkin jos paikan omistajat ovat Sedulta pois lähteneitä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

luvattako

8.9.2005 17:43

Niin..jos Tiikeri(sedu) ja Mother(joku muu) menettivät luvat samaiselta kadulta juuri sen vuoksi kun jengi meluaa kaduilla niin miksi ihmeessä Stockholm saisi olla auki 04..Mikäli itse omistaisin miljoona kämpän juuri kyseiseltä paikalta en todellakaan haluaisi kuunnelle meluavia känniääliöitä oli sitten ravintolan omistajana ihan kuka tahansa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi