Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Klaus K palkkasi vahvistuksen Ruotsista

Marraskuussa Bulevardilla avattava hotelli Klaus K sisältää neljä ravintolaa. Ilmatar tarjoaa suomalaista ruokaa Kalevalan hengessä, Toscanini sykkii Italiaa, ja Filmitähti venyy hampurilaisista jättipihveihin. Herkuista vastaa Markus Maulavirta New Yorkissa mainetta niittäneen Marcus Samuelssonin avustuksella. Biletyksestä huolehtii klubi Ahjo.

Tony’s Delistä 12 eurolla ostereita

Bulevardin Tony’s delissä syödään syksyn pimenevinä iltoina Normandiasta pyydystettyjä ostereita, juodaan samppanjaa ja fiilistellään Helena Lindgrenin pehmeän jazzin säestyksellä. Lasin samppanjaa ja kaksi osteria saa pakettihintaan 12 euroa.

Sellon Fennia avasi ryminällä

Leppävaaran Sellon moitoimiravintola Fennia on otettu vastaan innostuksella. Ensimmäisenä viikonloppuna paikkaan pakkautui sekä perjantaina että lauantaina peräti 2000 asiakasta. Fennia on auki joka ilta 04:ään.

Torni jazzaa

Loistavaa musaa ja taivaallisia drinkkejä tarjotaan tiistaisin hotelli Tornin legendaarisessa American Barissa. Pianisti Mikko Karjalaisen isännöimien jazz-iltojen soittokumppanit vaihtelevat jamihengessä. 4.10. ovat vuorossa fonisti Mikko Innanen ja kontrabasisti Ville Huolman. Musa starttaa klo 18.30.

Ravintola Kirja 70 vuotta

Kruununhaassa sijaitseva kulttuuriravintola Kirja juhli 70-vuotista taivaltaan työn merkeissä. Kirjan kanta-asiakkaisiin ovat vuosien varrella lukeutuneet mm. Pentti Saarikoski ja Paasilinnan veljekset.

Kämpin baari laajeni

Kämpin ruokaravintola Est 1887 on kuopattu ja Kämpin baari laajeni vapautuviin tiloihin. Baarin asiakaskapasiteetti kaksinkertaistui laajernnuksen myötä. Espan ja Kluuvikadun kulmassa sijaitseva baari on auki joka ilta 01:een.

Palace kuplii

Samppanjapullojen korkit poksahtelevat Palace Gourmet’ssa. Etelärannan kymppikerroksessa nautitaan Petteri Luodon neljän ruokalajin Menu Classic Bollingeria neljän samppanjan kera (140 e). Listalla on mm. savustettua ankanrintaa ja illan päätteeksi ananasouffleeta ja inkivääri-samppanjasorbettia. Kemut jatkuvat 7.10. asti.

Näe Kaupungin Parhaat Vanhalla 6.10.

City-lehden valitsemat Kaupungin Parhaat bailaavat ja pokkaavat palkintonsa Vanhalla Ylioppilastalolla 6.10. Musiikista vastaavat Olavi Uusivirta ja Jean S. Gaalan juontaa ratkiriemuisa homokaksikko, Sillä silmällä-sarjasta tutut Mikael ja Mikko. Tilaisuuteen on klo 21 alkaen vapaa pääsy. Sinne siis, niin kuin kaikki muutkin.

Onnela-ketju laajenee

SK-ravintoloiden Onnela-ketju laajenee syksyn aikana sekä Turkuun että Ouluun. Turussa Prima saa väistyä menestyskonseptin tieltä. Laajennuksen myötä Onneloita on yhteensä kahdeksan.

Safka taas auki

Putkiremontti on jokaisen unelma. Kruununhaan ravintola Safkassa se on nyt ohitse. Keittiö on kuosissa ja ovet auki. Syksyn ruokalista korostaa kauden hengessä riistaa. Tarjolla on esimerkiksi mustatorvisieni-riistalientä (9,50 e) ja punaviinimarinoitua haahkan rintafileetä (28 e). Uutuutena on kolmen ruokalajin Lite Menu (620 kcal).

Nettisurffausta Robert’s Coffeessa

Robert’s Coffee on siirtynyt kunnolla nettiaikaan, kun Stockmannille jo vuonna 1999 perustettu Netcup-konsepti on saanut jatkoa. Robert’s Coffee tarjoaa nykyisin asiakkailleen veloituksetta (tai siis kahvikupin hinnalla) mahdollisuuden surffata netissä kahvikupin ääressä kahdeksassa Helsingin kahvilassaan. Netcup-palvelu aktivoidaan baristalta saadulla tunnuksella, joka mahdollistaa vartin mittaisen nettiselailun. Lista Netcup-pisteistä osoitteessa www.robertscoffee.com/netcup.

Krouvi kuohuu

Sinebrychoff on pitkästä aikaa kehittänyt laadukkaan erikoisoluen. Krouvi valmistetaan neljästä viljasta: ohrasta, vehnästä, rukiista ja kaurasta. Maltaisen nautinnollisesta oluesta vastaa panimomestari Tapio Kangas-Heiska. Herkullinen olut valmistetaan Porin panimolla. Vain ravintoloissa ja Alkossa.

Premi on nyt Club Volume

Pohjoisella Rautatiekadulla muinaisissa KY:n tiloissa sijainnut Premi vaihtoi omistajaa ja nimeä. Club Volumena tästä eteenpäin toimivan, nuoria aikuisia pyydystävän ravintolan alakerran remontoitu baari omistetaan rokille, yläkerran tanssipuolella on mm. yhdistetty baaritiskejä ja deejii seremonioi uusista koordinaateista. Live-puoli starttaa 30.9. Jonnalla.

Miss Kittin kaupunkiin

Ranskalaissyntyinen, naisdeejiiden aateliin kuuluvat Miss Kittin saapuu esiintymään Niityn järjestämään Flash-iltaan Rose Gardeniin. Edellisellä Suomen-vierailullaan Koneistossa 2003 Miss Kittin veti hengähdyttävän setin, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Vetäähän neiti klubihittien väliin myös Sex Pistolsia ja laulaa livenä levytaustojen päälle sympaattisesti omia kappaleitaan. Luvassa on takuuvarmaa elektroa Erkon ja Messiksen säestyksellä. Pienemmällä Mono-puolella levyjä pyörittää Red Bull New Talent -deejiit.

Miss Kittin Rose Gardenissa 29.9. Liput 9 euroa.

Rush 3 v

Raskaan konemusiikin klubi Rush viettää railakkaasti kolmevuotissynttäreitään. Vieraaksi juhliin saapuu suoraan maailmankiertueeltaan hard housen kuningatar Lisa Lashes. Jalat maitohapoille vetävät myös illan muut esiintyjät, Proteus, Sebastian, Kris Kylven ja Carbon Based. Synttäreitä varten on muuten hommattu Gloriaan myös kaksi uutta laservaloa. Ja kiljumista toivotaan, nimittäin Sebastianin ja muiden rushilaisten esiintymiset taltioidaan illan aikana. Illasta koostettu tupla-CD ilmestyy tämän vuoden aikana.

Rush 3 v Gloriassa 1.10. Liput 23/27 euroa

Kasarikemut Hesarilla

Mauttomuus on trendikästä, ainakin yhden illan. Jacko!!-bileissä tanssitaan kuumalle 80-luvulle muun muassa Michael Jacksonin ja Modern Talkingin tahtiin. Nostalgisesta musiikkiannista vastaavat Helmut Kool ja Chevy Chase. Mitä härskimmät vaatteet, sen nopeampi on sisäänpääsy. Pukeutuneille on tarjolla virvokkeita. Päälle kannattaa laittaa edes vanhat Levikset, sillä pukeutumatta ei pääse sisään.

Jacko!! Helsinki Clubilla 1.10. Liput 9 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi