Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Mecca goes Halloween

Iso kurpitsa pöytään. Meccassa sonnustaudutaan Halloween-viikonloppuna 4.-5.11. mustaan. Makumatkalla on luvassa raakaa, kylmää, kuumaa ja makeaa. Kuuden ruokalajin menussa (65 €) saa mukaan kotilukemisiksi Mirva Saukkolan muun muassa Korkeavuorenkadulle sijoittuvan dekkarin Murha on muotia.

Don Quijote Nuevossa

Sofiankadun Nuevo suunnistaa Espanjan keskiosiin. Timo Keinäsen kolmen ruokalajin menu hakee innoitteensa Don Quijoten Castilla-La Manchasta. Madridin eteläpuolinen alue tunnetaan kovan onnen ritarin lisäksi viineistään ja juustoistaan. Nuevon listalla löytyy oikeaoppisesti valkosipulikeittoa, villisianfileetä ja flania, kermaista vanukasta, ja omenakuutioita.

Väriloistoa Palacessa

Designers Guildin Tricia Guild on loihtinut Palace Gourmet’n salille uuden ilmeen. Sen kunniaksi Petteri Luoto on suunnitellut kolmen (65 €) ja seitsemän ruokalajin (94 €) värikkäät illalliskokonaisuudet. Molemmilla löytyy scampia ja itämaista ratatouillea, grillattua viiriäistä ja jäädytettyä anisvanukasta.

Saksa kuohuu One Pintissa

Ruoholahden One Pintin krouvari Markku Korhonen on käynyt hakemassa Saksan-viikoilleen liki 80 erilaista mallasjuomaa krauttien pienpanimoista. Tuopin voi täyttää esimerkiksi Wolfin suodattamattomalla Keller-Pilsillä, Leikeimin mustalla vehnäoluella, Ricklingerin savuoluella tai Drei Kronenin juhlaoluella.

Espanjan kinkkua Taidehallissa

Taidehallin Klubissa nautitaan Espanjan makuja 2.–10.11. Tarjolla on muun muassa maineikasta Pata Negra Iberico -kinkkua. Porsaat laiduntavat vapaasti ruokkien itseään tammenterhoilla. Kinkut kasvattaa härkätunnuksestaan maineikas Osbornen suku, joka vastaa myös Klubin Espanjan-viikon viineistä.

Kynttilänvalossa Lehtovaarassa

Kynttiläillalliseen kannattaa valmistautua kunnolla. Lehtovaaran väki hoitaa sen puolestasi 9.-30.11. Sampo Kanteleen suunnittelemalla illallisella (69 €) nautitaan mm. tryffelillä maustettua artisokkakeittoa, samppanjasorbettia, poronfileetournedosia sekä suklaafondantia ja valkosuklaaklassikkoa. Alkuun, tietysti, lasi Louis Roedererin samppanjaa (7,20 €).

Caruselissa leffailtoja

Café Caruselissa esitetään klassikkojännäreitä kolme metriä leveältä valkokankaalta joka keskiviikko. Tarjolla on muun muassa Hichcockia ja Bogartia. Kaikki näytökset ovat ilmaisia. Ohjelmisto on nähtävissä osoitteessa carusel.fi.

G18 avasi

Yrjönkatu 18:aan, Bulevardin ja Uudenmaankadun väliin on avattu tilava ja avara, noin 100-paikkainen ruokaravintola, jonka keittiö keskittyy kotiruokaan. Ohessa on viinibaari. Ravintola on auki maanantaista lauantaihin klo 24:ään.

Club Volume Rautatiekadulle

Pohjoisen Rautatiekadun Premiere Nights on historiaa. Ravintolatila on uudistettu läpikotaisin ja paikalla toimii yökerho nimellä Club Volume. Avajaisia vietettiin 21. lokakuuta.

Kirja viinitaviksille

Ei pelkkää snobbailua. Norjalaisen viinintuntijan Christer Berensin Viiniä-kirja on helppotajuinen viinitietouden peruspaketti, joka selvittää esimerkiksi sen, miksi erilaiset viinit vaativat eri tarjoilulämpötilan ja mitä viinipullon muoto voi kertoa sisällä olevasta nesteestä. Opuksessa on myös muutama fiksu vinkki, kuinka varastoida viini kotona.

Tshekkiläisiä erikoisoluita Pivnicessä

OlutHuone-ketjun Hadankassa, Hostinassa, Milenkassa ja Poseidonissa maistellaan tshekkiläisten pienpanimoiden oluita. Oluiden maistelun ohella paikoissa tietovisaillaan.

Livemusiikki palaa O’Malley’siin

Marraskuun alusta alkaen live-musiikki pauhaa O’Malleys’issa. Linjana on tietenkin perinteinen irkkumusiikki. Ruokalista tarjoaa annoksia a la carten riistalistalta. Live-meiningin aloittaa 2. marraskuuta Kati Pellinen.

Subway jatkaa kasvuaan

Maailman toiseksi suurin pikaruokaketju Subway avaa vuosittain yli 2000 uutta ravintolaa ympäri maailman. Suomessa patonkiketjulla on nyt 21 toimipistettä, mutta tavoitteena on saada vuoden 2006 loppuun mennessä avattua 100 liikettä. Subwayn konsepti perustuu ”terveelliseen” pikaruokaan. Eli tarjolla on täytettyjä leipiä ja salaatteja.

Orkidealta kaksi levyä

Jo 15 vuotta deejii-piireissä vaikuttaneella Orkidealla pitää syksyllä kiirettä. Marraskuussa herralta nimittäin ilmestyy kaksi levyä. 16.11. kauppoihin saapuu dj-miksauskokoelma A Place Called Happiness, jossa mukana on muun muassa Slusnik Luna, Dallas Superstars ja Tiësto. Marraskuun lopussa julkaistaan Orkidean omista ambient-biiseistä koostettu chill out -albumi Music Speaks In Thousand Languages. Hopi hopi kauppaan, sillä levystä julkaistaan vain rajoitettu cd-painos. Onneksi se on saatavilla luvallisesti myös netistä. Lisäksi luvassa on 15 keikan klubikiertue.

Orkidea: A Place Called Happiness ilmestyy 16.11.

Miami Vice Hesarilla

Nyt voi olla nolo ja tyylillä. Pastellivärejä, gangsteriasuja ja villejä disko- ja kasaribiisejä on luvassa Helsinki Clubin Miami Vice -bileissä. Levylautasten ääressä häärivät Stefu, Stede, Käpä, Mikko Nieminen sekä Richard Reykjavik. Luvassa on varmuudella Jan Hammerin säveltämä Miami Vice tunnari Crocketts Theme. Bileisiin ei ole pukupakkoa, mutta toiveena on pastellivärit.

Miami Vice Helsinki Clubilla 5.11. Liput 7 e.

Sunrise aloittaa

Kolmen klubiorganisaation kuukausittainen yhteisklubi Sunrise käynnistyy uutukaisessa Club Volumessa. Solstice-, Ambrosia- ja I Love kiksu -organisaatioiden yhteishankkeen avajaisissa esiintyy kymmenen artistia, livenä esimerkiksi Tripteaser, Alt+F4 sekä Avanto. Lisäksi paikalle saapuu Infekto, joka on luvannut soittaa klassikkosetin. Ennen kymmentä saapuvat mahtuvat sisään kolmen euron hintaan ja häppärit kestävät klo 23 asti.

Sunrise Club Volumessa 12.11. Liput 6 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi