Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Juuse lähtee Chicagoon

Sipulin keittiötaituri Juuse Mikkonen lähtee Chicagon Charlie Trotterin pestiin. Viikon keittiövierailusta sovittiin alkusyksystä, kun Trotter illallisti Juusen tuolloisessa työpaikassa Haviksessa. Charlie Trotter lukeutuu USA:n tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin ravintoloihin. Matka toteutuu helmikuussa.

Kämp menee Japaniin

Kämpin Brasserie muuttuu keväällä japanilaiseksi ravintolaksi. Palace-ryhmän vetämän ravintolan tekijöistä ei ole vielä varmuutta. Nyt baarin laajennuksena toimiva Kämpin pääravintola palaa vuodenvaihteen jälkeen klassiseksi ruokaravintolaksi. Myös Kämpin juhlatilat saavat uutta ilmettä ensi vuonna.

Viini ensin Sassossa

Sassossa mennään viinin ehdoilla 26.11. asti. Ensin valitaan juoma viinimestari Joonas Vainion listalta (5,50–9,30 €/lasi), sitten saapuvat keittiöstä Sami Salosen yllätykset. Pohjoisesplanadilla paljastetaan listalla löytyvän laatuviinejä, ruuat ovat aina illan uusi mysteeri. Aterian päätteeksi saa tietysti Averna-likööriä..

Mausteita Haviksesta

Haviksen keittiömestari Henry Tikkanen on julkaissut Pienen maustekirjan. Kovakantinen opus on nimeään suurempi. Herkullisia reseptejä siivittävät Juha-Pekka Laakion upeat kuvat. Appelsiinista vaniljaan johdattaa valtakunnan virallisen gastronomiapapin Jaakko Heinimäen soljuva teksti.

Konjakkioppia Sundmansista

Suomi hävisi Singaporelle. Emme enää kumoa maailmassa eniten konjakkia per naama.. Loppusyksyn juhlat varmasti korjaavat tilannetta. Pitkien lounaiden ja illallisten digestiivikeskusteluun saa oppia G.W. Sundmansin hovimestarin Antti Uusitalon tuoreesta kirjasesta Kertoisinko konjakista?

Design-hotelli Klaus K auki

Suomen ensimmäinen design-hotelli Klaus K ja sen viisi ravintolaa on avattu: Gourmet-tason Ilmattaren keittiömestarina häärää Markus Maulavirta. Filmitähti on baari, joka kunnioittaa suomalaisen elokuvan historiaa kuvin ja videoin. Sen yhteydessä toimiva Filmi Bar tarjoaa vuoden jatkoajan kahvilana aamukuuteen. Katutason Toscanini elää aamiaisesta myöhäiseen illalliseen ja Ahjo Bar & Club jammailee yökerhona.

Baltika-olut Alkoon ja ravintoloihin

Venäjän myydyin olut ja Euroopassakin kovin suosittu Baltika nr7 saapuu Suomeen. Sinebrychoff aloittaa juoman jakelun marraskuussa. Baltika nr7 on vaalea slaavilainen lager, joka on pullotettu pitkäkaulaiseen vihreään pulloon.

Kuudes linja Kallioon

Baarikeisari Tim Uskali rakentaa Hämeentielle entiseen Elannon juhlatilaan live-klubia, jonka nimeksi tulee Kuudes linja. Klubi aukeaa joulukuun aikana. Porvoonkadulle on aukeamassa näinä päivinä niin ikään Timin isännöimä baari. Miehen ravintolahistoriaan lukeutuvat mm. Soda, Kerma, Rose Garden ja Åbo.

Kuusihokki on nyt N:o 11

Meilahden perinteikäs Kuusihokki on siirtynyt yksityiseen omistukseen ja paikkaa isännöivät nyt Juha Hellevuo ja Panu Kurkela. Ravintolaan on palautettu sen alkuperäinen nimi, N:o 11. Sea Horse -henkisen tunnelman takaavat valkoiset pöytäliinat ja tummasävyiset seinät. Ruokalistalle on jäänyt paljon talon klassikkoannoksia.

Stand up -klubi torstaisin Uniqissa

Uniqin @seven klubin ohjelmistoon on otettu pysyvästi Stand up -komiikka. Show alkaa joka torstai kello 20.45. Esiintyjinä vuorottelevat Lotta Backlund, Tommi Mujunen, Harri Lagström, Pekka Jalava, Arimo Mustonen ja Ismo Leikola.

Italialainen Espalle

Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun kulmaan avautuu tammikuun alussa uusi Toscanan alueen ruokaan ja juomaan erikoistunut ravintola, l’Osteria. Italialaisesta tunnelmasta vastaavat ravintolapäällikkö Claudio Valleriani sekä kaksi kokkia, jotka ovat saapuneet suoraan Firenzesta. Kotimaisen lisän ravintolaan tuo keittiömestari Jarkko Kinnunen. L’Osteriasta luvataan rentoa fine dining -paikkaa, jossa on varaa syödä myös omalla rahalla. 130 asiakaspaikan ravintolaan tulee myös oma Vinoteca eli viinibaari, jossa on tarjolla viinin lisäksi pientä naposteltavaa.

Crownessa vaihtoehtoinen joulupöytä

Hotelli Crowne Plazan juhlakeskus Royaliin katetaan lounasaikaan 13.–22. joulukuuta välimerellisistä antimista koostuva joulupöytä. Tarjolla on mm. savustettua tonnikalaa ja linnunmaksamoussea. Koko menun hinta on 46 euroa.

Dj Scot Project Hesarilla

Euroopan dance-puolen pioneeri, saksalainen Dj Scot Project vastaa tanssimusiikista Housenationin kekkereissä marraskuun viimeisenä perjantaina. 20-vuotisen uransa aika tämä saksalainen deejii on soittanut niin trance- kuin teknotapahtumissakin Gatecrasherista Dance Valleyhin. Illan musiikillisesta annista vastaavat myös Proteus, Eliot Ness ja Poliisi.

Dj Scot Project Helsinki Clubilla 25.11. Liput 13 e.

Reggae-legenda Vanhalla

Luvassa on raakaa roots-rytmittelyä ja utuista, puheenomaista laulantaa, kun Bob Marleyn jalanjälkiä kulkeva reggae-orkesteri Culture saapuu kaupunkiin. Turhat kaupalliset koukut sivuuttava kombo julkaisi debyyttilevynsä Two Sevens Clash jo vuonna 1977, mutta jaksaa edelleen hillua lavalla. Reggae-vaareja komppaa Lion Head Sound sekä Bommitommi.

Culture Vanhalla 28.11. Liput 25 e.

Millennium 7 vuotta

Joulukuu alkaa mukavasti Millenniumin synttäreillä. Kemuissa soittavat muun muassa hollantilainen nimihirviö Ron Van Den Beuken sekä Kaiu & Sakura. Jos nimi Van Den Beuken ei sano mitään, niin tiedoksi, että trance-hemmo on muuten tehnyt muutamia hittejä myös salanimillä Floyd, The Mystery ja Clokx. Paikalle kannattaa mennä kerrankin ajoissa. Ensimmäisen tunnin aikana juomat kulauttaa kurkusta alas puoleen hintaan.

Millennium 7 v Feverissä 2.12. klo 22–04. Liput 12 e.

Hard house -kemut Volumessa

Club Volumen torstaiset Zen-illat jatkuvat rankemmissa merkeissä. Dekkien ääreen astuvat hard-teemaa kunnioittaen muun muassa Sasha F, Friik, Triton ja Eewol. Jos aiemmin ei hard house ole kiinnostanut, niin nyt kannattaa kokeilla. Hanatuotteet ovat koko illan pari euroa ja sisäänpääsykään ei maksa mitään.

ZEN: Hard Club Volumessa 1.12. Ilmainen sisäänpääsy.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi