Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Spårakoff palaa katukuvaan

Ravintolaraitiovaunu Spårakoff aloittaa liikennöinnin 16.5. Kyytiin voi hypätä Rautatientorilta, Linnanmäeltä, Oopperatalolta, Kauppatorilta ja Aleksilta. Vaunun tekniikkaa on uusittu. Vakiovarusteisiin kuuluvat nyt mm. LCD-näyttö sekä DVD- ja CD-soittimet. Spårakoffia voi vuokrata myös yksityiskäyttöön.

Stockholm sai luvat

Stockholm Diskotek on avattu uudelleen. Ravintola sai lopulta toiminnalleen viranomaisten siunauksen ja on auki keskiviikosta sunnuntaihin 04:ään. Sisäänkäynti on siirtynyt Simonkadulle Hullun Kukon yhteyteen. Paikan uudeksi vetäjäksi on palkattu Kai Konnos. Vipistä vastaavat jatkossa paikan omistajatahoihin lukeutuvat Wille Niinistö ja Marko Nieminen. Uuden sisäänkäynnin lisäksi toisen kerroksen pullonkaula on purettu siirtämällä narikka kokonaisuudessaan alakertaan. Sen tilalle kakkos-kerrokseen on tehty naisille yksi wc-tila lisää sekä pelimaailma ruletti- ja black jack -pöytineen. Ikäraja on nyt viikonloppuisin 24 ja arkisin 20.

"Haluamme tarjota kolmekymppisille aikuisille rennon bilepaikan. Stockholmissa kävi aiemmin liian nuorta porukkaa", kertoo Marko Nieminen. "Ketään ei käännytetä ovelta. Sisään pääsee myös shortseissa ja tennareissa."

Golfsatamassa myös rantalentistä

Golfkenttien avautumisen myötä Hernesaaressa sijaitseva Suomen suu-rin sisälyöntihalli tarjoaa vaihtoehtoisia lajeja. Porukoille myydään nyt neljän pelin pakettia. Nelituntiseen ohjelmaan kuuluvat katukoris, rantalentopallo, padel-tennis ja golf sekä päälle sauna. Hinta 60 e per osallistuja.

Raffaellonpiha laajenee, osa 10

Center-Inn avasi toukokuun alussa kolme uutta ravintolaa Aleksin ja Mikonkadun kulmaan. Michellen yläkertaan on avattu ranskalaisvaikutteinen Brasserie Café de Paris, jossa Mika Mertensin listalta löytyy niin tartarpihviä, ostereita kuin äyriäisvatia. Myös katutasossa sijaitseva, jo kello 8.30 aukeava Michelle bar & bistro on täysin uusittu. Kellarikerroksen König Club on saanut lisätilaa ja kolmannen baarin. Kompleksiin kuuluvat ennestään myös Raffaello ja Gaselli sekä sisäpihan valtava terassi.

Rosson kaurapitsaa keliaakikoille

Rosson ruokalistalle on otettu kauraydinjauhosta leivottu kaurapitsa, joka soveltuu myös keliaakikoille. Listalta löytyvät myös perinteiset pitsat, pannupitsat ja ruispitsat.

Olutilta Perhossa

Olutkeittiö valtaa Perhon perjantaina 12.5. Kolmen ruokalajin menu (29 e ruokaoluineen) koostuu olutgraavatusta lohesta, vasikannoiseteista portterikastikkeessa sekä sitruunaoluella maustetusta valkosuklaakakusta kirsikkaolutsiirapin kera.

Caruselille kaksi uutta ravintolaa

Kaivopuiston Caruselin Ari Sarmanto laajentaa rajusti. Ensin imperium iskee kätensä Havis Amandan aukion kahvila Henri’xiin, elokuussa avautuu ruokaravintolana nykyinen Frescorante Korkeavuorenkadulla. Näin Sarmanto palaa samaan kortteliin ex-kumppaninsa, Kaivopuiston keisariksi julistautuneen Björn Hammarin, Maxillin ex-ravintoloitsijan, kanssa.

Pohjolan mestaruus Havikseen

Kaupungin parhaan kalaravintolan, Etelärannan Haviksen, mestari Jyri Hänninen nappasi Pohjolan parhaan rannikkokeittiön tittelin. Haastajat kisassa tulivat Ruotsista, Norjasta ja Virosta. Kyyhkynrintaan ja Itämeren loheen perustuneen kisan pohjalta on rakennettu menu, joka on tarjolla Haviksessa toukokuun ajan.

Nokka kohti kesää

Nokan Matti Lempinen suuntaa klyyvarin kohti suvea. Viiden ruokalajin menu tarjoillaan 15.5. pääosassaan VIP-tuottaja Hannu Lahtelan paahdettu sallalainen poron sisäfilee ja tumma korvasienikastike. Viinit toimittaa brittihovin ja Elysée-palatsin luottohankkija Dopff & Irion Alsacesta. (Tosin Chirac itse suosii meksikolaista Solia.)

Pienpanimoita Black Doorissa

Roban Black Doorissa pääsee maistelemaan yhdeksän kotimaisen pienpanimon oluita. Tarjolla ovat esimerkiksi Stadin Panimon Savusahti sekä Helsinki Beer Festivalilla palkitut Porin Beer Hunter’sin Muflonator sekä Tampereen Plevnan James. Mallaskemut jatkuvat vähintään 14.5. asti.

New York -oluet Suomeen

Sinebrychoff tuo kesäkuussa Suomeen kaksi Brooklyn Brewery -panimon olutta. Tänä vuonna Helsinki Beer Festivalilla vuoden olueksi valittu Brooklyn Lager on maultaan hienokseltaan kukkainen, kun taas East India Pale Ale maistuu sitrukselle. Pullojen etiketit on muuten suunnitellut Milton Glaser, sama mies, joka teki klassisen I Love NY -logon.

Solna 40 vuotta

Munkkiniemen legendaarinen Ravintola Solna täyttää toukokuussa 40 vuotta. Juhlavuosikymmenen kunniaksi annoksia on suurennettu. Uudelta ruokalistalta on poistettu ylikalliit raaka-aineet, kuten hanhenmaksa ja tryffeli. Ravintolan yläsali toimii slow food -tilana, alasalissa tarjoillaan kotiruokalounaita ja tapaksia. Solnan uutena omistajana toimii Jan Åkerström.

Miika Kuisman top 3.

  1. Karen Overton – Your Loving Arms
    "Herkkua naisvokaalia ja tummaa progesoundia, parasta maalailua alkuiltaan."
  2. Boom Jinx – Come Play Perfect
    "Kerran tai pari vuodessa kuulee jotain näin uutta ja innovatiivista. Progea, trance ja electroa tyylikkäästi yhdistettynä."
  3. Corydalics – Along Overmind (Sami S Remix)
    "Suomalaista kesäsoundia. Kitarameinkiä ja mureita bassolinjoja."

Iglu-klubin 2-vuotissynttärit Club Volumessa 12.5. Soittamassa Miika Kuisma, Goldenscan (UK) ja Ben Lost (UK). Liput 10 e.

Lunan avajaiset

Hima&Salissa vietetään uuden tranceen, houseen ja rankempaan menoon keskittyvän Luna-klubin avajaisia. Kekkereissä soittavat muun muassa Baikonur, ZooM, Sergei Shkuroff sekä Radio Sputnikin juontaja-deejiinä toimiva DJ Zebra.

Lunan avajaiset Hima&Salissa 20.5. Liput 10 e.

Muffler Rosiksessa

Soulfuelin vieraaksi nykyään Virossa asuva Konsta Mikkonen, joka tunnetaan paremmin nimellä Muffler. Vasta 23-vuotias monipuolinen drum’n’bass-tuottaja on ennättänyt niittää mainetta jo Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Espanjassa sekä Roskilden festivaaleilla vuonna 2002. Muffler on julkaissut muuten musiikkia myös nimillä Unknown Soldier ja Axis of Evil. Mukana menossa ovat myös Nuance sekä klubin vetäjät Dice ja Pinball.

Soulfuel Rose Gardenissa 17.5. Liput 5 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi