Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Japanilainen Yume avasi

Kämpin japanilainen ravintola Yume on avannut. Keittiömestari Hirokazu Kamijukkoku tarjoaa modernia japanilaista keittiötä. Erikoisuuksiin lukeutuu keisarillinen seitsemän ruokalajin kaiseki-menu (70 e). Ja nyt maahan on myös saatu 150-kiloisia tonnikaloja. Ravintola elää vuodenaikojen mukaan siten, että sisustus sekä ruokalista vaihtuvat neljä kertaa vuodessa

Loiste grillaa

Loiste on aloittanut grillikauden Vaakunan yläkerroksessa kaupungin kattojen yllä. Risto Mikkola joukkoineen käristää joka torstai klo 16–20 makkaran ja pihvin lisäksi esimerkiksi broileria ja tonnikalaa. Eikä kasvissyöjiäkään ole unohdettu. Ja – jos haluaa – kuohuviiniä voi nauttia pillillä pullonsuusta.

Eero Mäkelä muistelee

Kevään ruokakirjojen valioihin lukeutuu Eero Mäkelän Sata parasta. Helsinkiläiskeittiöiden grand old man (mm. kaupungin ensimmäinen Michelin-tähti Palaceen) kertoo kansainvälisistä ruokakokemuksistaan. Tietysti maukkaiden reseptien kera.

Seurahuone juurilleen

Kaupungin vanhin edelleen toimiva hotelli, yli 170-vuotias Seurahuone, on uusinut ravintoloitaan. Klassinen baari on palautettu kunniaansa pöytiintarjoiluineen. Ja tsekatkaa kaupungin uljaimmat miestenhuoneet! Keittiöstä vastaa Irmeli Rautaheimo.

Oliiviöljyä Kaivopihalle

Virgin Oil Co on startannut Kaivopihalla. Pizzat tulevat puu-uunista, ja bailumenoa piisaa elävän musiikin kera. Baaripuolta ei ole unohdettu, ja viinit valutetaan tammitynnyreistä.

Luxiin oma luottokortti

SK-ravintolat on kehittänyt uuden, yrityskäyttöön suunnatun etukortin. Kortilla saa Luxin yökerhosta vaihtuvia etuja ja se toimii maksuvälineenä normaalin luottokortin tapaan.

Kevään viinit Argentiinasta

Kevään yllätysviinit tulevat Argentiinasta. Valkoinen ARS 06 (8,89 e) on omiaan äyriäisille, parsalle ja kasvisruuille. Punainen ARS 06 (8,89 e) tehdään pihvimaalle ominaisesta Bonarda-rypälelajikkeesta. Pihvin lisäksi lohelle ja broilerille.

Mikadon tiloihin yökerho

Niko Hallamäki ja Mehdi Younes ovat myyneet osuutensa Stockholm Diskotekista ja rakentavat täyttä häkää uutta, omaa klubia. Osoitteeksi on varmistunut Mannerheimintie 6, jossa sijaitsi aiemmin Mikado. Paikka avataan uudelle kohderyhmälle elokuun aikana. Asiakaspaikkoja tullee noin 500.

Sushilounas Bankista

Unioninkadun ravintola Bankissa voi nykyään syödä lounaaksi myös ison kymmenen annoksen sushilajitelman. Lounasaika on perinteinen klo 11–14. Hämmästyttävän edulliseen (8,20 e) annokseen kuuluu myös misokeitto.

American Barissa tequilaviikot

Tornin American Barissa maistellaan Meksikon parhaita tequila-juomia 15.5.–22.6. Siinä missä Suomessa tequilaa on totuttu juomaan humaltumistarkoituksessa, Meksikossa, juoman kotimaassa tequilaa nautitaan jälkiruokana konjakin tai calvadoksen sijaan. Tosin oikein valmistettuna juoma muistuttaa enemmän tummaa rommia kuin pontikkaa.

Viinitestaukseen La Cocinaan

Etelärannan La Cocinassa myydään viinitasting-pakettia 20 euroa hintaan. Paketti sisältää neljä kuuden cl:n annosta Ugarten punaviinejä. Tarjolla on myös neljän ruokalajin menu johon yhdistellään kyseisiä viinejä.

Kevyt menu Sundmansissa

Ravintola G.W. Sundmansin kesäkausi avataan viidettä kertaa Salade Gourmande-menulla, joka koostuu keveistä ja raikkaista alkukesän raaka-aineista, kuten parsasta, kampasimpukoista, kasvistempurasta, huhtasienistä ja raparperista. Juomaksi voi ottaa myös Veuve Clicquot’n samppanjoita. Menu on tarjolla Sundmansissa 30.5.–17.6.

Lady Moonille sisarbaari Koivukylään

Lady Moonin, Feverin ja Chelsean omistajatahot avaavat Vantaan Koivukylään viihderavintola Koivuklubin. Avajaisissa 2.6. lavalla nähdään Scandinavian Hunks, myöhemmin kesällä muiden muassa Hanna Pakarinen. Fever taas muuttuu nuorisoyökerhoksi toukokuun lopussa. Uusi päivittäin voimassa oleva ikäraja on 18 vuotta. Ravintola menee remonttiin kesän jälkeen, ja se avataan uudella konseptilla syksyn aikana.

Dallas Superstarsin Heikki Liimataisen top 3 -biisit

  1. Modulation: White Flame (Miika Kuisma Dub)
    "Yksi Kuisman parhaista remixeistä. Synkkää ajoa ja tajunnan räjäyttävä baseline höystettynä melodisella sähkökitaralla. Ainekset hyvään klubihittiin."
  2. Jussi Polet: Positive
    "Kesällä starttaavan Danceteria Recodsin ensimmäinen sainaus. Sitruunanraikkaan houserallin takaa löytyy uutta suomalaista verta."
  3. Eric Morillo vs Pete Tong: Space Terrace Anthem
    "Kaksi housemusiikin legendaa heittäytyy yhteen ja luvassa on sitä, mitä kappaleen nimikin jo kertoo."

Danceteria "The Summer Experience pt. 1" DTM:ssä 2.6. Esiintymässä Dallas Superstars ja Mr.A. Liput 5 e.

Orkidea nappasi klubipystit

Vuoden 2005 Finnish Club Awardsien voittajat on julkistettu. Palkintoja jaettiin tänä vuonna kymmenessä kategoriassa ja ainakin Orkidea voi olla tyytyväinen tulokseen. Hänet valittiin jälleen vuoden parhaaksi deejiiksi. Pysti myös tuli Paras artisti ja Paras albumi -kategorioista. Lisäksi Orkidea on ollut järjestämässä Pacifiqueta, joka valittiin viime vuoden parhaaksi tapahtumaksi sekä Unitya, joka valittiin vuoden klubiksi. Ja viime vuoden paras uusi DJ on sitten Nuance. Tulokset: www.klubitus.org

Ilmaista herkkua

Lee-farkkumerkki räväyttää järjestämällä kesäkuun ensimmäisenä perjantaina Kaapelitehtaalla kekkerit, joissa esiintyvät muun muassa Euroopan kuuminta kamaa oleva Soulwax, kombosta tiivistetty versio 2ManyDJs sekä kotimaisen Yes Please -klubin deejiit. Ovet aukeavat klo 21. Paikalle kannattaa rynniä ajoissa, sillä tapahtuma on ilmainen.

Lee Make History Tour 2006 Kaapelitehtaalla 2.6. Ilmainen sisäänpääsy.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi