Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

King’s Kakadu muuttaa Etu-Töölöön?

Erotiikkaravintola King’s Kakadu kaavailee muuttoa venäläisravintola Satkon (ex-Laulumiesten ravintola) tiloihin, Hietaniemenkatu 2:een. Mainio valinta, sillä jatkossa voi samoilla kulmilla tehdä kaikki hämärät ostoksensa kerralla. Kakadusta ei muuttoa vahvisteta, muttei myöskään kiistetä. Muutto tapahtunee kesäkuussa.

Nylon on nyt Lady Moon

Viime Cityssä kaipasitte Nylonia takaisin. Saamanne pitää. Jäljellä vanhasta on tosin vain seinät: Lady Moon tavoittelee varttuneempaa väkeä 80-luvun musiikilla, sikareilla ja cocktaileilla. Ikä 24 v, auki joka päivä klo 20-04.

Metro jatkaa

Sitkeistä huhuista huolimatta Vuorikadun Metro elää. Joitakin linjamuutoksia on tehty, esim. yläkerta on muutettu tanssivaksi klubitilaksi, joka aukeaa pe-su klo 22. Huhut vaikeuksista levisivät paikan esiinnyttyä heti alkutaipaleillaan Kauppalehden protestilistalla.

Zinc Café auki myös öisin

Heartbreakersin yhteydessä toimiva Zinc Café tuo helpotusta valomerkin jälkeiseen elämään. Yökahviloita on kaupunkiin kaivattu, ja nyt sellainen saadaan. 21.3. lähtien tarjolla yöruokaa sekä alkoholittomia juomia.

Housut Pois, osa 2 & 3

Rovaniemen travoltat pettivät debyyttikeikallaan erotiikankipeät helsinkiläisnaiset esiintymällä vain ravintolaväelle, mutta palaavat paikkaamaan erheensä. Paikkana Budapestin Club Janos 10. ja 11.3. Liput: naiset 20 mk, miehet ilmaiseksi.

City Marathonin taru päättyy

Kisahallin perinteikkään urheiluravintolan City Marathonin nimi ja liikeidea muuttuvat. Huhtikuun alussa viskataan urheiluaiheinen rekvisiitta ulos ja tuodaan tilalle jotakin funkkisrakennukseen sopivampaa. Musiikista vastaa jatkossa DJ Jallu. Kantiksista ei haluta eroon, mutta asiakaskuntaa laajennetaan.

Hartwallilta Pils

Hartwallin kevätuutuus on maalis-huhtikuuksi kauppojen hyllyille saapuva saksalaistyyppinen Hartwall Pils -pohjahiivaolut. Nautitaan kapeasta, ohuesta lasista vaahtoineen.

ViiniExpo Messukeskuksessa

Suomen ainoat viinimessut järjestetään 18.-20.3. Messukeskuksessa. Kahden ammattilaispäivän jälkeen on lauantaina yleisöllä mahdollisuus osallistua esim. opastetulle maistajaiskierrokselle sekä "matka omiin aisteihin" -testiradalle.

Kampista Kotipizzaa aamuviiteen

Hesarin Koti-Pizza ja Fredan Night People ovat saaneet seurakseen uuden yöpizzerian: Lapinlahdenkadun Koti-Pizza on auki viikonloppuisin 05:een.

Sisilian viikot Strandissa

Italia-buumi jyllää hotelli Strandin aularavintolassa Atrium Plazassa. Sisilian viikot jatkuvat Hakaniemessä loppukevääseen asti sekä lounaalla että illallisella. Tarjolla on eteläitalialaisittain runsaasti kasviksia ja kalaa seisovassa pöydässä, josta poimitaan niin alkupalat kuin pääruuat. Eikä tietenkään unohdeta makeita herkkuja aterian päätteeksi.

Katalonia nousee Olivossa

Olivo isoveli hotelli Inter-Continentalissa, Mannerheimintiellä puolestaan korkkaa Katalonian viikot tiistaina 16. maaliskuuta. Buffet-pöydästä poimitaan tapas-palat, ja à la carte - lista muuntuu katalonialaiseksi - ei siis espanjalaiseksi, jos halutaan välttää kiihkeitä kulttuurikiistoja. Lounaalla ja illalla 28. maaliskuuta asti.

Erikoiskonjakit tulivat

Mallasviskien jälkeen on koittanut yhden tislaamon konjakkien vuoro. Hennessy on tuonut markkinoille kolme konjakkia, jotka normaalin sekoitteen sijasta sisältävät yhden pannun tisleitä. Camp Romain on hedelmäisenä trion mielenkiintoisin, Le Peu paahtunut ja Izambard maun pyöreydessä lähinnä normaalia VSOP-konjakkia. Vertailu onnistuu esimerkiksi William K:issa.

Mannan avaus siirtyi

Betonivalujen pettäminen viivästyttää siideribaari Mannan avajaisia Tennispalatsissa. Savuton siideripyhättö pyrkii avaamaan ovensa viikon sisällä tämän Cityn ilmestymisestä. Sisarravintola William K sitä vastoin täyttyi heti elokuvakeskuksen ensimmäisenä päivänä, jolloin Hoegaarden-vehnäoluen äärellä nähtiin myös Finnkinon tyytyväisiä pomoja.

Viinigaalaan mahtuu vielä

Inter-Continentalin viinigaala Le Grand Rendez-vous des Vignerons järjestetään parin vuoden tauon jälkeen maanantaina 15.3. Viinintuottajat eri puolilta maailmaa esittelevät juomiaan, ja lopuksi nautitaan viiden ruokalajin illallinen. Ripeimmät mahtuvat vielä mukaan hintaan 600 mk per nenä. Marimar Torres saapuu Kaliforniasta yhdeksi illaksi Helsinkiin - ja palaa lentolakon jatkuessa kotiin bussilla Tampereen kautta.

Siiderit Belgiasta ja Keravalta

Makea, vadelmainen Raspberry Twist on viimeisin tulokas maustettujen Golden Cap -siiderien joukossa. Ravintoloissa isoissa kuohuviinipulloissa myytävä belgialainen Ruwet edustaa rapean raikkaita, puhtaan omenaisia siidereitä. Ruwetia löytyy sekä kuivana että puolikuivana versiona.

Olvi teki Tumman

Tummanruskea, suklainen ja jälkimaultaan paahtunut. Sellainen on lyhyesti Olvin suorasukaisesti nimetty uusi Tumma-olut. Helposti juotava, tshekkiläistyylinen tulokas löytyy ruokakaupoissa, sillä voltteja on ainoastaan 4,3 %. Tumma seuraa iisalmelaispanimon olutkirjoissa Vaakunaa, jonka valmistaminen lopetettiin vuodenvaihteessa.

Juomanlaskija kertoo viskeistä

Olut-lehden entinen päätoimittaja Unto Tikkanen on mies uuden Juomanlaskija-lehden takana. Ensimmäisen numeron pääjutuksi kohoaa olutguru Michael Jacksonin viskikoulu, mutta tarinaa löytyy myös oluesta, ruuasta, viinistä ja cocktaileista. Tänä vuonna viidesti ilmestyvää Juomanlaskijaa löytyy olutravintoloista ja Akateemisesta Kirjakaupasta.

Stockan Alko remontissa

Viikonlopun viiniostoksia ei kannata laskea Stockmannin Alkon varaan. Putiikki uusitaan remontissa monopolin viinimyymälöiden lippulaivaksi. Sisustuksen hengestä löytää viitteitä Vanhassa Kauppahallissa pari viikkoa sitten avatusta Alkon myymälästä. Stockan Alko avaa taas ovensa keskiviikkona 10.3.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi