Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Tikkanen Sundmansiin

Henry Tikkanen palaa Michelin-ravintolaan.
Henry Tikkanen palaa Michelin-ravintolaan.

Henry Tikkanen on siirtynyt Kämpistä lieden ääreen G.W. Sundmansiin. Etelärannan keittiö on Tikkaselle entuudestaan tuttu ja yhteistyö Michelin-chef Jarmo Vähä-Savon kanssa luistaa. Marko Laine, Tikkasen seuraaja Kämpissä, suunnittelee Café Kämpistä vähemmän muodollista. Talon japanilaisravintola Yumeen etsitään uutta japanilaista kokkia.

G.W. Sundmans, Eteläranta 14

Kämp, Pohjoisesplanadi 29

GLO avaa maaliskuussa

Lifestyle-hotelli GLO avaa Kluuvikadulle 12. maaliskuuta. GLO:n asiakkaille pyritään tarjoamaan ennennäkemätön palvelupaketti, joka kooostuu tapahtumista hotellissa ja sen ulkopuolella. Hotellin kylpylä- ja kuntoilupalvelut sijaitsevat talon ylimmässä kerroksessa. GLO kuuluu Palace Kämp -konserniin.

GLO, Kluuvikatu 4

La Cocina Kluuviin

Espanjalainen La Cocina muuttaa Palacen talosta uuteen Glo-hotelliin. PalaceKämp on viime aikoina ollut melkoisessa myllerryksessä. Palace Gourmet’n uutena keittiöpäällikkönä on startannut Toni Eriksson. Turkulaisperäinen Eriksson on ennen Etelärannan kymppikerrosta työskennellyt mm. Meccassa, G.W. Sundmansissa ja kesäravintola NJK:lla.

Palace Gourmet, Eteläranta 10

S.I.B.E.R.I.A is back!

Yksi 90-luvun kuumimmista klubeista, Hesperiassa toiminut S.I.B.E.R.I.A, herätetään uudelleen henkiin, nyt Helsinki Clubilla. Baarityöntekijöille ja hardcorebilettäjille suunnattu klubi sykkii Hesarilla joka maanantai, 26.2. alkaen. Illat tulevat olemaan ohjelmapainotteisia ja hinnat asiakasystävällisiä.

Helsinki Club, Yliopistonkatu 8

Finlandia-kisan voitto Puolaan

Finlandia Vodkan järjestämä, vuotuinen baarimestarikilpailu kisattiin Kittilässä. Kipakassa, 35 asteen pakkasessa näppärimmin drinkkejä valmisti jääbaaritiskillä Puolan Leszek Kraszewski. Kisailijoita oli Laimion Lomakylän pakkaseen saapunut peräti 22 maasta, Etelä-Amerikkaa myöten.

Luovuta verta Meccassa

Ravintola Meccaan rakennetaan SPR:n verenluovutuspiste ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Luovuttamassa voi käydä kello 11–17 eli normaalin aukioloajan ulkopuolella. Vuosittain noin 160 000 suomalaista käy luovuttamassa verta.

Mecca, Korkeavuorenkatu 34

Katajanokan ystävänpäiväjuhlat

Katajanokan Kasinon yläkertaan katetaan ystävänpäiväillallinen ja tanssitaan 14. helmikuuta. Illan menun on suunnitellut keittiöpäällikkö Kimmo Pusa, ja musiikista vastaa Fair Band. Lisätiedot: royalravintolat.com.

Katajanokan Kasino, Laivastokatu 1

Picnicistä aamiainen

Café Picnicissä on otettu käyttöön koeluontoisesti kaksihintajärjestelmä aamiaisille. Eli hinta on edullisempi mikäli aamiaisen ottaa mukaansa. Tarjolla on kolmenlaista aamiaista: kevyt, ranskalainen ja amerikkalainen aamiainen.

Café Picnic

Oolantia Haviksessa

Ahvenanmaan kulinaarinen lahja Michael Björklund kokkaa Haviksessa 15.–17.2. Micken Ålands-menu on tarjolla kuun loppuun. Listalla löytyy esimerkiksi uunissa paahdettua turskaa sekä ankeriaalla silavoitua lohta. Päälle puolukkaparfait tai klassinen crème brûlée.

Havis, Eteläranta 14

Aremo relaa

Markus Aremo lupaa ex- Chez Dominiquesta aikaisempaa rennomman paikan. Entinen Georgen isäntä ilahtui saadessaan laadunhaussa pienemmän ravintolan: 24 asiakaspaikkaa. Keittiöön tulee Valiolta ravintolamaailmaan palaava Marko Palovaara. Salin väki on aktiivisesti etsinyt uutuuksia viinilistalle.

Nimi julkistamatta, Ludviginkatu 3–5

Talvioluita Urkissa

Urkin pubissa vietetään portteripäiviä. Tummia porttereita ja stouteja on hanassa tarjolla 14 erilaista ja pullot päälle. Hanassa mm. Stadin Panimon Winter Porter ja Suomenlinnan Panimon Helsinki Portteri sekä neljä brittiläistä real ale -tuoreolutta.

St. Urho’s Pub, Museokatu 10

Piadinaa Tony’sista

Tony’s Deli suuntaa Emilia-Romagnan maakuntaan. Tarjolla on neljä erilaista menu-kokonaisuutta (38–46 e) sekä piadinaa, joka on keski-italialainen vaihtoehto blineille, pastataikinasta tehty leipänen. Täytteeksi (9–13 e) on tarjolla parmankinkkua, sardellia, latva-artisokkaa sekä tonnikalaa.

Tony’s Deli, Bulevardi 7

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi