Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Kim Heiniön suunnitelmissa on dj-olohuone.
Kim Heiniön suunnitelmissa on dj-olohuone.

Filmitähti sai uudet isännät

Klaus K:n ravintola Filmitähti on myyty kolmikolle Ville Ailio, Jufo Peltomaa ja Kim Heiniö. Ravintola aukeaa uudella teemalla syys-lokakuun vaihteessa. Baarista tehdään rentoa ja rehellistä, dj-vetoista olohuonetta. Osa tiloista erotetaan privé-puoleksi jonka voi varata haluamalleen ryhmäkoolle. Heiniö ja Ailio pyörittävät myös Fanny goes to Hollywoodia, joka täytti juuri vuoden. Peltomaa taas on ansioitunut IT-bisneksissä (ja Raptorissa). Fannyn konseptiin otettiin syyskuun alussa à la carte, joka sisältää husmanskostia maailman turuilta.

Filmitähti, Erottaja 2

Maulavirta lähti kotiin

Kahdesti Michelin-tähden (George, Lord) napannut keittiöpäällikkö Markus Maulavirta vetäytyy ravintolakeittiöstä. Viimeksi hän on vastannut hotelli Bulevardi 2:n ravintoloista sekä kunnostautunut lähiruuan puolestapuhujana ja ruokakirjailijana. Mutta tuskin Maulis vähän yli viisikymppisenä eläkkeelle jää, eli jäämme odottamaan lisää uutisia.

Bank matkaa Australiaan

Jani Rissanen on loihtinut Bank & Bistroon menut Australian Victorian alueen perhetuottaja Brown Brothersin viineille. Neljän retin listalla (42 e) löytyy mm. scampicocktailia, mango-chilihyytelöä sekä feta-munakoisopastaa. Kolmen ruokalajin dinner (38 e) sisältää esimerkiksi soijamarinoitua tonnikalaa ja mausteista kalamaririsottoa.

Bank & Bistro, Unioninkatu 28.

Harri Syrjänen Eatziin

Tv-kokki Harri Syrjänen on ostanut osuuden Sakke Järvenpään Eatzista ja rakentaa paikkaa parhaillaan uuteen uskoon. Alakertaan rakentuu letkeä pistäytymispaikka, josta saa hampurilaisia ja wingsejä. Yläkertaan taas tulee kaksi teemaa: amerikanmeksikolainen iso puoli sekä fiinimpi osa, jossa ruoat valmistetaan liekillä. Ravintola aukeaa syyskuun lopulla.

Eatz, Mikonkatu 15

Olutguru Michael Jackson on poissa

Maailman tunnetuin olutkirjailija, brittiläinen Michael Jackson on poistunut keskuudestamme 65 vuoden iässä. Jackson sairasti Parkinsonin tautia. Mies tunnettiin Suomen ja erityisesti sahdin ystävänä. Jacksonin arvostettu Suuri olutkirja on käännetty kymmenille eri kielille.

Niko Hallamäki Meccan isännäksi

Maija Ijäs siirtyi Meccasta Linnaan ja emännättömäksi jääneeseen ravintolaan pestattiin heinäkuussakin paikkaa vetänyt, Den Kungliga Klubbenin osakas Niko Hallamäki. Meccan konsepti pysynee pääpiirteittäin samana eli alakerrassa jatketaan ruoan ja yläkerrassa juoman voimalla.

Mecca, Korkeavuorenkatu 34

Maista vaihteeksi roseeta

Kostean kesän jatkuessa roseeviini löytää paikkansa pöydässä. Viimeisimmät tulokkaat ovat saapuneet ravintoloihin Portugalista. Sexy Rose (23 e/pullo ravintolassa) on tuore ja hapokas. Se sopii tuoreen tonnikalan ja muiden sushien ystäville. Tai tietysti sellaisenaan lipitykseen.

On The Rocks, Mikonkatu 15.

Vian herkkuja kotiin

Vian herkkuja ilmestyy lisää kotikauppoihin omassa keittiössä brittihenkeen ripeästi lämmitettäviksi (3,90 e).

Ravintolan mukaan linja on italialais-aasialainen. Thai-kanacurrya, teriyakihärkää, kalaa ja äyriäisiä riisin kera Szechuan-kastikkeessa, kana-vuohenjuustopastaa sekä kylmäsavulohi-parsapastaa.

Via, Ludviginkatu 8–10.

Makumatka Tunisiaan

Meccan chef de cuisine Petteri Luoto on ihastunut pohjoisafrikkalaisiin makuihin. Näin syntyi viiden ruokalajin Mystery Trip -yllätysmenu (63 e). Anteeksi: me paljastamme sen. Ensin harissatoast, sitten kanakeitto, cous-cous siialla, rusina-cous-cous lampaalla ynnä litsisorbet. Tunisialaiset viinit toimittaa sisialilaisomisteinen Calatrasi.

Mecca, Korkeavuorenkatu 34.

Via vaihtoi omistajaa

Demon keittiömestarit Tommi Tuominen ja Teemu Aura ovat ostaneet ravintola VIA:n liiketoiminnan. Uuden ravintolan konsepti on vielä salaisuus, mutta ainakin VIAn tiloissa tehdään kunnollinen remontti niin interiöörin kuin ruokalistankin suhteen. Tuomisen ja Auran uusi ravintola avaa marraskuun alkupuolella.

Via, Ludviginkatu 6–8

Huono viinivuosi

Kuuma ja kostea viinikesä Euroopassa tuottaa mitä todennäköisimmin vaatimattomia viinejä. Keski-Euroopan sateiden takia rypäleet poimitaan homeiden alta poikkeuksellisen varhain. Sadonkorjuu käynnistyi jo aikaisin elokuussa. Eli: älä pane vuosikertaa 2007 kellariin. Tai jätä se mieluimmin kokonaan väliin.

Uudet oluet

Hartwall ilahduttaa oluenystäviä tuomalla takaisin pähkinäisen Oktoberfestinsä. Syksyn mallasjuhlajuoma myydään nyt pullon sijasta tölkissä. Koffin vastaisku on tuoda takaisin Englannissa palkittu Light Lager. Molemmat löytyvät sekä ravintoloissa että päivittäistavarakaupassa.

Kalaa Palatsissa

Lasipalatsissa vietetään kotimaisen kalan viikkoja. Petri Simonen joukkoineen kokkaa neljän ruokalajin menun. Ensin klassisesti lasimestarin siikaa, sitten savuankeriaskeittoa ja graavattua lohta, lentokoneella toimitettua pariloitua Inarin taimenta ynnä päälle ohukaisia tuoreiden marjojen kera. Mikä voi olla suomalaisempaa? Kutsukaa paikalle Aki Kaurismäki!

Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24.

Pihviä Nuevossa

Timo Keinänen jatkaa espanjalaisilla mausteilla. Pihviviikkojen bravuuri on kaksi häränfileetä bataatti- ja punaviinisoosilla. Se kustantaa kahdelle punaviinipullon kera 50 e. Hinta sisältää pullon chileläistä punkkua, Santa Carolina Syrahia. Nuevon kesässä on käynyt 20 prosenttia enemmän asiakkaita kuin viime suvena.

Nuevo, Sofiankatu 3.

3-vuotias Fury

Raskaaseen elektroniseen musiikkiin keskittynyt Fury-klubi täyttää vuosia. Syntymäpäiväveisuista vastaa englantilainen melodisen hard trancen pioneeri Dark By Design. Tuttavallisemmin nimellä Gaz West tunnettu deejii valittiin vuoden 2006 Hard Dance Awardseissa vuoden parhaaksi remiksaajaksi. Orkidealta on luvassa illan aikana rave-setti täynnä klassikoita. Dekeissä heiluvat myös Carbon Based, DJ RX, Sasha F ja viisi muuta deejiitä.

Fury 3rd Birthday Nosturissa 7.9. Liput 15 e.

[reiv:] junkkaa, osa 2

Jungle fever! [reiv:]-klubi ottaa jo toisen irtiottonsa rumpubasson ihmeelliseen maailmaan. Illan rytmeistä vastaa brittiläinen junkan ihmemies Dillinja, joka on 23-vuotiaana julkaissut jo yli 50 levyä ja remiksannut muun muassa Björkiä ja Deru the Damajaa. Dillinjaa komppaavat Infekto, Muffler ja Femi. Yläkerrassa soi breiks ja dubstep Tes La Rokin ja Wiljamin tahtiin.

[reiv:] in the jungle bizness part II Helsinki Clubilla 14.9. Liput 12 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi