Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Tuominen ja Aura eivät ole irvokkaita uuden ravintolansa nimestä huolimatta.
Tuominen ja Aura eivät ole irvokkaita uuden ravintolansa nimestä huolimatta.

Viasta tuli Grotesk

Demon Michelin-kokit Tommi Tuominen ja Teemu Aura avaavat Ludviginkadun ja Erottajan kulmaan, entisiin VIAn tiloihin ravintola Groteskin. Keittiömestari Ari Ruohon suunnittelema ruokalista sisältää konstailemattomia annoksia, mutta raaka-aineiden puhtauteen on panostettu. Sisustuksesta on vastannut myös Demon aikoinaan suunnitellut Työhuone DNA. Ravintolan sydän on viinibaarin tilalle rakennettu hulppea cocktail bar, jota pyörittää American Barista tuttu Juha Haavisto. Groteskin ravintolapäälliköksi siirtyi Nina Koiranen Haviksesta.

Grotesk Ludviginkatu 8–10

Union Fiven tiloihin Rymy-Eetu

Pitkään jatkuneet huhut vaatekauppa Union Fiven ympärillä voidaan lopettaa. Tiloihin avataan tammikuussa baijerilainen oluttupa, jossa tarjoillaan kuumia makkaroita ja olut litran tuopeista. Rymy-Eetuksi ristityssä paikassa kuullaan juomalaulujen lisäksi myös livemusaa. Ravintolaan tulee vaihtuva näyttely professori Erkki Tantun piirtämistä Rymy-Eetu-sarjakuvista. Oluttupaa isännöi muun muassa Storyvillestä ja On the Rocksista tuttu Railonkosken suku.

Rymy-Eetu, Erottajankatu 15–17

Mollyyn dj

Tuplakokoiseksi laajennetussa Molly Malone’sissa myös musatarjonta laajenee, kun ravintolaan palkattiin dj vastaamaan bilemeiningistä keskiviikosta lauantaihin silloin kun lauteilla ei ole bändiä. Molly on listattu 50 parhaan irkkupubin joukkoon Euroopassa.

Molly Malone’s Irish Bar, Kaisaniemenkatu 1 C

Julkkisten reseptit kirjaksi

Syksy tuo keittokirjojen tulvan. Kokkaa tähtien kanssa on ottanut erilaisen lähtökulman. Siinä julkkikset paljastavat omia reseptejään – tai lainaavat niitä suosikkiravintolastaan. Helena Lindgrenin, Jorma Uotisen, Mattiesko Hytösen ja kumppanien rinnalla löytyy ammattikokkejakin kuten Sami Garam ja Kabukin Aki Takayama.

Wrong ytimeen

Wrong Noodle Bar on avannut 30-paikkaisen ravintolan Yliopistonkadulle. Ravintolassa on samat tutut nuudeliannokset kuin Sellon Wrongissakin, mutta sen lisäksi musiikkipuoleen on satsattu. Äänimaiseman on suunnitellut DJ Slow. Uuden ravintolan myötä Wrongin kuljetuspalvelu laajenee myös ydinkeskustaan.

Wrong Noodle Bar Yliopistonkatu 5

Glamour Stockikseen

Uudistetussa Stockhom Diskotekissä starttaa 7.11. keskiviikkoklubi Glamorous. Nimensä mukaisesti klubilla nähdään loistetta ja bling blingiä. Musapuolesta vastaavat nuoret, Bassoradiosta tutut dj Taste ja dj Mista-S. Klubille on ilmainen sisäänpääsy.

Stockholm Diskotek, Simonkatu 8

Ravintolat rankattu

Saksalaisen kielialueen merkittävimmässä ravintola- ja hotellioppaassa Der Feinshmeckerissä esiteltiin Helsingin parhaat hotellit ja ravintolat. Hotelleista parhaat arviot saivat Kämp, Hilton Helsinki Strand sekä Glo. Kahden Michelin-tähden Chez Dominique oli ravintoloiden ykkönen. Kakkoseksi ylsi Kasarmikadun Olo.

Talviterassit tulevat

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta päätti, että ravintolaterassit voidaan pitää auki läpi vuoden. Arvioiden mukaan kaupungissa tulee toimimaan tulevana talvena jopa sata terassia. Lämmitetyille terasseille tuli tilaus kun tupakointikielto sisätiloissa astui voimaan.

Amarillo remontoitu

Mikonkadun Amarillon ovet ovat olleet säpissä elokuusta saakka. Nyt remontti on ohi ja paikka on avattu uudistettuna. Yläkerta bilettää keskiviikosta sunnuntaihin. Alakerrassa kahvilan tilalle on rakennettu baari ja ravintolasalin keskelle on pystytetty Suomen suurin Amarillopuu.

Amarillo, Mikonkatu 9

Neljän tähden kokit

Kahden Michelin-tähden Chez Dominiquen Hans Välimäki sai loka-marraskuun vaihteessa vieraakseen ranskalaisen huippukokin Didier Elenan. Kahden tähden keittiötaiturit valmistivat viiden ruokalajin illallisen (135 e). Illallinen on Chez Dominiquessa tarjolla jälleen ensi vuoden alussa. Ranskalaissuomalaisia herkkuja siivittää Mummin Grand Cru -huippusamppanja (140 e).

Chez Dominique Rikhardinkatu 4

Kynttiläillallinen Töölössä

Syksyn iltojen pimentyessä ja viilentyessä Lehtovaarassa nautitaan marraskuussa kynttiläillallista. Tuoreen keittiömestarin Tomas Rosenbergin tunnelmallinen neljän ruokalajin dinner käynnistyy papukimaralla ja viiriäisenmunalla. Väliruokana nautitun samppanjasorbetin jälkeen päästään pääruokaan, poronseläkkeeseen. Makeastä päätöksestä vastaa jälkiruokavati.

Lehtovaara Mechelininkatu 39

Tequila-koulu

Cantina Westin tequilahylly käsittää miltei 40 erilaista tequilaa. Niiden tutustumiseen ravintola tarjoaa Tequila Tastingin, jossa tutustutaan erilaisiin pullotteisiin Meksikon kansallisjuomasta. Valikoima on luonnollisesti Suomen laajin. Pikkujoulukaudella Cantina West kattaa version sunnuntaipäivien Fiesta Buffetista. Maanantaisin jatkuu Manic Monday (15 e), jossa ribsejä saa nauttia niin paljon kuin sielu sietää.

Cantina West Kasarmikatu 23

Riistaa Munkkiniemessä

Munkkiniemen perinteikkäässä Solnassa vietetään syksyn riistaviikkoja. Keittiömestari Aulis Lehtimäki on suunnitellut neljän ruokalajin illallisen (41,90 e). Crème ninon ja katkarapu-rakuunatoast vastaavat startista. Jatkoa tarjoavat kyyhkyrillette ja tryffeli-pinjansiemendressing sekä saksanhirven kare mustaherukkakastikkeen kera. Finaaliksi nautitaan valikoima kotimaisia juustoja. Vielä ehtii: riistaviikot jatkuvat 5.11. asti.

Solna Solnantie 26

Uudet viinilöydöt

Alkon loppusyksyn uusien viinien löytöihin lukeutuu erinomaisen hinta-laatusuhteen punainen portugalilainen Portada (6,01 e). Nuorekkaassa kana- ja riistaviinissä löytyy paljon tummaa marjaisuutta sekä ryhdikäs hapokkuus. Ranskalaisten punaviinien ystävä tekee löydön Rhônen laakson Le Bergerissä (7,15 e). Intensiivisen marjaisa viini on omiaan riistalle sekä koville juustoille.

Suomi-olut juhlii

Espoon Gallows Birdissä vietetään lauantaina 3.11. Kekriä, suomalaisen oluen juhlaa. Tarjolla on elävän musan kera täysi tusina eri suomalaisten pienpanimoiden olutta ja siideriä. Todellisia harvinaisuuksia ovat jo toimintansa lopettaneen Stadin Panimon alkoholipitoisuudeltaan kymmenprosenttinen Barley Wine vuodelta 2005 sekä karvan verran miedompi Imperial Stout.

Gallows Bird Merituulentie 30

Ranskalaiset Antenniosastolla

Koeputkista kuuluu hardcorea ja intelligent dance musicia, kun Antenniosaston yleisökokeet jatkuvat Gloriassa. Kekkereiden vierailevia professuureja pitävät hallussaan tiukan linjan ranskalaiset Radium ja Joshua. Assistentteina toimivat Johnny Bash, Tres ja Waily.

Antenniosasto esittää: Depressio Gloriassa 10.11. Liput 12 e.

Miika Kuisman levyjulkkarit

Miika Kuisma julkaisee toisen täyspitkän levynsä, Sententian, marraskuun puolivälissä. Kuisman kyvyt ovat kovassa kurssissa. Jotain siitä kertoo sekin, että tulevan levyn kappale One Morning By The Riverside on kelpuutettu myös legendaarisen Global Underground -sarjan GU30-kokoelmalevylle. Ennakkomaistiaisia Kuisman uudelta 13 kappaleen levyltä voi ihmetellä DanceteriAssa pidettävissä levyjulkkareissa, jossa juhlakal(j)un lisäksi soittaa Mr.A ja Homegrove.

Miika Kuisman levyjulkkarit, DanceteriA 2.11. DTM:ssä. Liput 7 e. Sententia ilmestyy 13.11.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi