Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Tigeriin torstaiklubi
Tigerissä aloittaa 5.7. klubi, joka esittelee uusia, juuri breikanneita artisteja ja bändejä. Club Alaska toimii paikassa joka torstai. Yhteistyötä tehdään usean levy-yhtiön kanssa.

Memphis aloitti take awayn
Erottajan Memphisin suosituimpia annoksia myydään kesäkuun puolivälistä lähtien myös mukaan. Palvelu toimii arkisin lounaasta iltakymmeneen ja viikonloppuisin iltapäivästä iltayhdeksään.

Pariisin Ville Pohjoisespalle
Café Pariisin Ville on kaupungin uusin ranskalaisravintola. Pohjoisespa 21:ssä sijaitsevan, Ville Vallgrenin mukaan nimetyn ravintolan listalla on lähinnä taiteilijan itsensä aikanaan suosimia ruokia. Viinikellarissa on valikoimaa n. 100 pullon verran. Ravintolapäällikkönä toimii Tanja Kupiainen.

Pizzataxi tuo pian myös oluet
Alkoholilakiin ollaan tekemässä muutosta, jonka myötä mietoja alkoholijuomia voi tilata myös kotiin. Esityksen mukaan myyntioikeus myönnettäisiin elintarvikekioskeille ja pizzerioille. Asia on käsittelyssä jo tulevana syksynä.

Kevyet kesäjuomat
Painonvartijat suosittelee painonsa kanssa taiteileville kesäjuomaksi mietoa olutta tai esim. kivennäisvedellä jatkettua viiniä. Siidereistä energiamäärältään jopa olutta keveämpiä ovat luonollisesti light-versiot.

Viinin suosio kasvaa Helsingissä
Viinin osuus Alkon myynnistä on pääkaupunkiseudulla jo 60 %. Alueelliset erot ovat suuria, sillä esimerkiksi Lapissa viinin osuus jää 20 prosenttiin. Koko maassa viinin osuus on litroissa muitattuna 40 %. (Viinilehti 3/2001)

Kuopiossa Viinifestivaalit
Kuopion matkustajasatamassa järjestetään 29.6.-7.7. viinifestivaalit. Pääpaino on annettu espanjalaisille viineille ja tapahtumassa maistellaan myös Välimeren ruokia. Esillä on myös kotimaisia marjaviinejä ja liköörejä.

Alkon herkut nettiin
Alkon viiniharvinaisuudet myydään syyskuusta lähtien netissä. Viinejä voi varata kahden viikon ajan. Jos varaajia on enemmän kuin pulloja, ostajat ratkaistaan arvalla. Myymälöiden hyllyihin namupullot päätyvät vain, jos kaikkea ei kaupata netissä. Herkut löytyvät osoitteessa www.alko.fi

Syö keittiössä!
Pari vuotta sitten ruokalehdissä kohuttiin keittiöruokailusta. Jokaisen itseään kunnioittavan lontoolaisravintolan paras pöytä olikin keittiössä, jossa pääsi seuraamaan keittiömestarin työntekoa. Trendi on vihdoin rantautunut Suomeen. Elokuun lopussa Bulevardi 2 -ravintolan keittiössä voi nauttia illallisen keittiössä.
”Pöytäseurue voi seurata koko ajan, mitä keittiömestari tekee. Saattaa hän paljastaa reseptejäkin”, kertoo Bulevardi 2:n ravintolapäällikkö Juri Röhr.
Minimiseurue on neljä henkeä, maksimi kuusi. Keittiömestari päivystää pöydässä koko ajan. Siksi illallisen hintakin tulee normaali-illallista kalliimmaksi. Tarkkaa hintaa ei ravintolasta vielä paljasteta.

Viinimestareista kauppiaita
Kaupunki menettää erinomaisen sommelierin, kun Nuevon ja Fresesin juomavastaava Johan Uggeldahl siirtyy laatuviinejä maahantuovan Vindirektin palvelukseen. Ruokapaikkojen viinimestarit ja ravintolapäälliköt ovat viimeisen vuoden aikana siirtyneet kiihtyvällä tahdilla tukkukaupan päivätyöhön.

Vahvoja siidereitä kotimaasta
Siiderinvalmistajat uskovat vahvoihin siidereihin. Scanfrentz (entinen Marli ja Chymos) on palannut siiderinvalmistajaksi. Alkossa vahvaa myydään kolmenneljäsosalitran pulloissa (23 mk): kahdeksanprosenttiset Twist Cider ja Perry.

Kesän grilliviinit
Kesän punaviinilöydöt tulevat yllättäen Tunisiasta ja Portugalista. Molemmat ovat mainioita tuhteja grilliviinejä. Mausteisen tervainen tunisialainen luomuviini Nilia Carignan Mourvèdre (41,10 mk) sopii myös lihapadoille. Portugalin Quinta de Bons-Ventos’ssa (42,40 mk) aistii lisäksi marjaisuutta ja suklaata.

Viinipakit ulkoilmaan
Alkon hyllylle on orastavan suven myötä ilmaantunut iso joukko viinin pahvipakkauksia. Valkkarien puisto- ja venesuositus on kahden litran kuiva chileläinen Luna Negra Chardonnay (96 mk). Punaviineissä suosittelemme Pasquan hedelmäistä ja hieman suklaista pohjoisitalialaista Cabernet-Merlot Venezietä. Kolmen litran pakki kustantaa 140 mk.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi