Kuultua

Helsingin ravintolauutiset.

Parasta. Vain parasta.
City-lehti juhli 15:tä vuottaan ja Kaupungin parhaita asioita täyteen ammutussa ravintola Pääkonttorissa. Illan poskettomat emännät Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen vaihtoivat asua 20 kertaa. Yön sulosävelistä vastasivat Crash, Apulanta ja SubUrban Tribe. Olithan siellä, olithan?

Siideri maistuu taas
Lämmin loppukesä ja alkusyksy käänsivät siiderinmyynnin nousuun. Uutta ovat kannussa tarjottavat talonsiiderit, joissa perussiidereistä tehdään erilaisia juomasekoituksia. Näitä pääsee maistelemaan esimerkiksi Limónissa. Joulumaut tulevat marraskuussa, kun Upcider X-mas saapuu ruokakauppoihin. Mausteina on käytetty mm. kanelia, neilikkaa ja vaniljaa. Joulusiideriä voi myös käyttää glögin perustana.

Vietnamin herkut
Vietnamilainen keittiö lukeutuu Aasian ja koko maailman hienostuneimpiin. Näin tuore kirjasuomennos Vietnamilaisen keittiön parhaat (175 mk) on erityisen tervetullut. Upeat kuvat ja selkeä ohjeet opastavat runsaasti yrttejä käyttävän ruuanlaiton saloihin. Kotikokin taitoja tarvitaan, sillä siirtolaisista huolimatta kaupungista puuttuu vietnamilainen ravintola.

Riojan viinit halpenevat
Espanjalainen punaviini maistuu suomalaisille. Yli 40 prosenttia Alkon myymästä punaviinistä tulee Espanjasta. Näin tiedot Riojan syksyn erinomaisesta punaviinisadosta tulevat ilouutisena viininystäville. Kaiken lisäksi rypäleiden hinnat ovat laskeneet kolmannekseen kahden vuoden takaisesta huipusta, joten lopullisen pullotteen hinta ei ainakaan nouse, kun valmis viini tulee kaupan hyllylle.

Syksyn viinivinkit
Eteläitalialainen punaviini Rosso Nero Riserva (39,30 mk) lämmittää syksyn viimassa. Tuhdin pihviviinin maku on runsas ja tervaisa. Eteläranskalainen valkoviini Sète Sauvignon Blanc (39,50 mk) sopii kevytmielisille makuhermoille. Se on kuiva, raikkaan hedelmäinen salaattiviini.

Jan Lindgren drinkkimestari
Helsinki Clubilla oteltiin Beefeater International Competitionin Suomen osakilpailu. Voittajan käädyt kumarsi Kurki Baarista tuttu Jan Lindgren. Lindgren saa kunnian edustaa Suomea Kööpenhaminassa kilpailun kansainvälisessä finaalissa.

Kaarle 25 vuotta
Kaarle XII täyttää 12.10. vuosia. Perjantai-illan kutsuvierasjuhlissa on tarjolla 25 eri drinkkiä, á 2,5 euroa. Keskiviikkoisin Kallen alakerrassa toimii NO DJ-klubi, jossa dj:nä toimivat asiakkaat itse. Biisejä on valikoimissa yli tuhat.

Kaivo siirtyi talviaikaan
Kaivohuoneen kesäklubit siirtyivät tauolle ja paikka on avoinna enää viikonloppuisin. Talvisaikaan Winttibaarissa soi suomipop ja alakerta jatkaa entisellään. Lokakuussa vip-korttilaisille on luvassa erikoisetuja drinkkien hinnoissa. Kaivon omistajat ovat ottaneet haltuunsa Maria Melinin aiemmin omistaman Levin Arranin.

Copacabanassa pitkä lounas
Copacabanan uutuus on pitkä lounaspöytä, josta saa poimia yli 20 vaihtoehdosta mieleisensä. Pääpaino on kasviksissa mutta joukossa on myös esimerkiksi kanapastaa. Pöytä on katettuna arkisin klo 16:een saakka.

Tigerissä keskiviikko-klubi
Tigerin torstainen Alaska-klubi on saanut yhteistyökumppanikseen radio NRJ:n. Sunnuntain Club Lotuksessa leijaillaan itämaisissa tunnelmissa ja nyt viikkokalenteriin on ruksattu keskiviikon kohdalle IN-klubi, joka toteutetaan yhdessä Kiss FM:n kanssa. Esiintyjiksi on buukattu ainakin Killer, Emmi, Aika ja Tik Tak. Sedu Koskisen Mikonkadulle avautuvan yökerhon nimeksi on varmistunut Barfly.

Lari Järnefelt Baristamestari
Helsinkiläinen Lari Järnefelt voitti kahvipohjaisten drinkkien valmistuksen Suomen mestaruuden. Toista kertaa WTC:ssä käydyn kisan voittajana hän pääsee edustamaan Suomea lajin MM-kisoissa Norjassa ensi kesäkuussa.

Wok is hot!
Wrong Noodle Bar avasi viimein Annankadulle. Wrongissa on panostettu sekä designiin että itse tuotteeseen ja sen tarjoilunopeuteen. Wrongin lista löytyy osoitteesta wrong.fi. Kaapelitehtaan Hima & Sali otti tuoterepertuaariinsa myös avokeittiössä valmistuvat wokit. Idea osui niin hyvin että kaksi kokkia paistaa asiakkaiden itse keräämiä annoksia lounasaikaan tauotta.

Kettunen avasi Kalliossa
Porthaninkadun Cotton Factory tunnetaan nykyisin nimellä Kettunen. Elannon Ravintoloiden hallitsema tila on moderni versio Kluuvin Kettusesta: värit ja valot ovat tätä päivää, samoin lounge-henkiset oleskeluryhmät. Ruoan osuus on perinteisesti ketjun ravintoloissa vahva ja vaikka Kalliosssa ollaankin, tavoitteena on 30 % osuus liikevaihdosta. Ravintolapäälliköksi on kutsuttu Linda Rosilainen.

Kellarikrouvissa Omenaviikot
Kellarikrouvin perinteisillä Omenaviikoilla nautitaan omenaherkuista, alkuruoista pääruoan ja jälkiruoan kautta calvadosiin ja likööreihin. Listan kruununa on kolmen ruokalajin menu, joka sisältää mm. omenacarpaccion, graavisiikaa, chateubriandin, omenaperunakakkua sekä omena-kanelijäätelöä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi