Kuultua

Helsingin ravintolauutiset.

Live-jukeboksi Copacabanassa
Lahden MM-hiihdoissa 1989 lanseerattu elävä jukeboksi poikii aika ajoin uusia versioita. Viimeisin tulokas on Copacabanan keskiviikkoiltojen Live MusicBox. Yleisö voi toivoa biisejä jättikokoisen jukeboksin sisällä soittavalta bändiltä. Boksissa musisoivat vuoroviikoin Gebardi ja Pekka Helin Band. Biisilistat ovat nähtävillä ravintolan pöydissä.

Simonen sisarravintola Keskuskadulle
Keskuskadulla, Stockaa vastapäätä sijaitseva, Pizza Hutin hallussa ollut yli 400 neliön kiinteistö siirtyy Center-Inn -ketjun hallintaan. Tilaan avataan alkukevään aikana "baari ja wok" -konsepti, joka on hyväksi havaittu ketjun toisessa ravintolassa Simonessa. Tilan suunnittelee Center-Innin hoviarkkitehti Jaakko Puro.

Club 962 starttaa Rocksissa
Radio Cityn ja On the Rocksin yhteisklubi Club 962 aloittaa tammikuun 24. päivä. Torstai-illoissa kuullaan bändejä, jotka vierailevat keikkaviikolla myös radiossa.
Klubilla on myös muuta ohjelmaa, josta vastaa yhteistyökumppani Heineken. Joka toisena keskiviikkona Rocksissa nähdään Stand Up –komiikkaa.

Baker’sissa kevytviikot
Baker’s avasi uuden vuoden nostamalla listoilleen vähäkalorisen menun. Wellness-viikot jatkuvat 26.1. saakka ja tarjolla on mm. lounasajan Wellness Plate, joka sisältää hedelmien ja vihannesten lisäksi valinnanvaraisesti joko höyrytettyä kuhaa tai grillattua kalkkunaa. Annokset 8,70 e:sta ylöspäin.

Etelä-Ranskaa Huvilakadulla
Huvilakadun intiimi La Petite Maison kokkaa sydäntalven herkkuja eteläranskalaisittain. Keittiön Raffaele Salvatore valmistaa esimerkiksi paistettua mateenmaksaa, madetta ja aromaattista tomaattikastiketta sekä karitsankyljyksiä tummalla hunaja-rosmariini-punaviinikastikkeella. Annoksia siivittävät luomuviinit tulevat Rhônen laaksosta.

Syö Helsinki! starttaa
City-lehden ja 25 helsinkiläisravintolan yhteisprojekti, Syö Helsinki! esittelee kaupungin ruokaravintolatarjontaa kahden viikon aikana. Tarjolla on makumatkoja Aasiasta Espanjaan ja ateriakokonaisuuksia myydään jopa puoleen hintaan. Lisätietoja viikoista löydät toisaalta tästä lehdestä.

Olut maistuu ennätyslitroin
Ennakkotiedot kielivät suomalaisten kumonneen ennätysmäärin olutta vuonna 2001. Kun mukaan lasketaan verovapaa tuonti laivoilta, kulutus kohoaa 91 litraan henkeä kohti. Vajaa kolmannes mallasjuomista nautitaan ravintoloissa. Maailman ahkerimpia olutsieppoja ovat tshekit, jotka kumoavat olutta 160 litraa vuodessa.

Hummereita Savoyssa
Ravintola Savoy aloittaa vuoden elävillä hummereilla. Hummeri esitellään asiakkaille ennen valmistusta, johon suositellaan esimerkiksi grillausta. Hummerit tulevat Pohjois-Amerikasta. Keittiön pomo Jussi Mettälä on startannut uuden à la carte -listan, ja katetulla talviterassilla voi nautiskella myös kauden mätejä.

Tummaa olutta Lahdesta
Maltainen ja sulavan paahtunut Dark Lager on Hartwallin vuoden ensimmäinen erikoisolut. Müncheniläistyylinen tumma lager on saksalaista oluen puhtauslakia Reinheitsgebotia kunnioittaen täysmallasolut. Viisiprosenttinen Dark Lager löytyy puolen litran pullossa ravintoloissa ja Alkossa (2,34 e). Hartwallin seuraava uutuusolut on luvassa huhtikuussa.

Tryffeleitä Dominiquessa
Ludviginkadun tähtiravintola Chez Dominique on saanut tuoreita mustia tryffeleitä Ranskasta. Kokkisoturi Hans Välimäen johtama keittiö valmistaa niistä neljän (85 e) ja kuuden (125 e) ruokalajin yllätysmenut, joille valitaan tavanomaista uljaammat viinisuositukset. Annoksissa luvataan käyttää talven mustaa sieniherkkua avokätisesti.

Madetta Kellarissa
Made ja blinit ovat pääosassa Kellarikrouvin erikoisviikoilla tammikuun loppuun asti. Keittiömestari Vesa Konttisen menulla aloitetaan blinillä sekä mateen-, muikun- sekä sianmädillä ja jatketaan grillatulla mateenmaksalla palsternakkakastikkeessa. Madetta löytyy myös keiton ja muhennuksen muodossa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi