Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Hesperia Royal-Restille
Hotelli Hesperia päätyy perusteelliseen remonttiin, kun sen isännyys siirtyy Royal-Restille vuoden 2004 alussa. Siihen asti hotelli jatkaa S-ryhmän alaisuudessa. Royal-Rest on jo aloittanut hotellin uuden ravintolatoiminnan suunnittelun. Royal-Restin vertailukelpoinen myynti kasvoi viime vuonna kymmenen prosenttia, ja voitto oli runsaat 20 miljoonaa markkaa.

Sundmans kohoaa
Kuohkeat kohokkaat ovat helmikuussa pääosassa G.W. Sundmansissa. Jarmo Vähä-Savo nostattelee keittiötiimeineen mm. suolaista gruyère-juustokohokasta ja makeaa Grand Marnier -kohokasta. Helmikuun ensimmäisellä viikolla tarjoillaan myös kohokasillallinen (89 e) viinisuosituksineen. Soufflet kohoavat 19.2. asti.

Pravda pehmeni
Björn Hammarin isännöimä Pravda on paljastanut uuden ilmeensä Eteläesplanadilla. Ikkunapöytien loungen takana odottaa aikaisempaa intiimimpi, pehmeästi valaistu pienten pöytien sali. Tarjolla on esimerkiksi sahramilla maustettua kala-äyriäispataa (12,30 e), portobellosieniä sekä pappardellepastaa (11,40 e).

Junglea Kaisaniemessä
Wave on Kaisaniemen uusi kahvila-, baari- ja klubiyhdistelmä. Metroaseman naapurissa sijaitseva ravintola on sisustettu romumetallilla. Espresso kustantaa euron, latte kaksi ja puoli euroa. Kylmissä juomissa panostetaan drinkkeihin ja oluisiin. Deejiit vastaavat perjantai- ja lauantai-iltojen trip hopista ja junglesta.

Vaakuna juhlii ja liekittää
Keittiöpäällikkö Marko Alander tarjoaa salissa liekitettäviä ruokia Vaakunan 10th Floorin Dining-ravintolassa. Salissa roihuaa torstai- ja perjantai-iltaisin helmikuussa. Lisäksi tarjolla on neljää kotimaista tilajuustoa. Myöhemmin keväällä Vaakunassa muistetaan Helsingin olympialaisia 50-vuotislounaalla.

Valkoinen löytö Chilestä
Voimainen ja kuiva valkoinen chileläinen Serenata Chardonnay (6,07 e) on alkuvuoden löytö Alkon uutuuksissa. Mietojen viinien myynti kasvoi viime vuonna 12,7 prosenttia. Ranska kohosi Italian ohitse valkoviinien ykköseksi.

Elitessä remontti
Elite on keittiöremontin takia päivisin suljettu ja iltaisin tarjotaan vain pikkusuolaista. Myös salia ehostetaan, ja hiihtolomaviikolla ovet pysyvät kokonaan kiinni. Uusittu ravintola avataan lounaalle 25.2. Elite viettää keväällä 70-vuotisjuhliaan. Huhtikuun elävästä musiikista vastaavat Vesa-Matti Loiri ja Eino Grön.

Vuoden nuori kokki
Georgen Erkka Hotti nappasi Vuoden nuoren kokin arvonimen ja edustaa Suomea kansainvälisessä kisassa syksyllä Singaporessa. Voittoateria koostui sienimurekkeella täytetystä ahvenesta, sinihomejuustolla maustetusta kyyhkystä ja suklaamoussesta. Kakkoseksi kisassa sijoittui Chez Dominiquen kokki Samuli Wirgelius.

Yasmine saikin 900 neliötä
Keskuskadulle avautuvaan Center Innin Yasmine Wok & Bariin tulee peräti 900 neliötä. Aluksi ravintola oli tarkoitus avata 400 neliöisenä Pizza Hutin tiloihin. Ovet saadaan auki kesään mennessä.

Ctrl klubittaa sunnuntaisin
Out of Control Sunday starttaa Ctrl:ssä 3.2. Musiikista vastaa Dj Saudi puoleen yöhön saakka, jonka jälkeen puikkoihin tarttuu vieraileva dj. Luvassa on niin takatukkaheviä kuin kasaria ja r&b:täkin. Mobile-vipillä vapaa pääsy koko seurueelle.

Lady Moon remonttiin
Kaivokadun Lady Moon on remontin vuoksi suljettu helmikuun alussa. Ravintola avataan 8.2. ja on auki joka yö 04:ään. Päällikkönä jatkaa Kadri Hautamäki.

Mediterraneo avasi
Ratakadulla sijaitseva ravintolakiinteistö, jossa on aiemmin toiminut mm. erotiikkaravintola Pikku Pietari ja italialaishenkinen Toula, on avattu nyt nimellä Ristorante Mediterraneo. Ravintolaa isännöi Salvatore Ruvituso.

Platinum Awards DTM:ssä
Sunnuntaina 10. helmikuuta ravintola DTM:ssä palkitaan kotimaiset elektronisen musiikin menestyjät. Platinum Awardseissa eniten ehdokkuuksia ovat saaneet Jori Hulkkonen ja Orkidea. Juontajana Oded Peled.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi