Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Kolmen tähden kokki
Ranskalaiskokki Christophe Clarigo vierailee Kämpin pääravintolassa juhannukseen asti. Päätyökseen Clarigo kokkaa Alain Ducassen kolmen tähden ravintolassa pariisilaishotelli Plaza Athénéessa. Listalla löytyy esimerkiksi silavoituja kampasimpukoita sekä tapenade-karitsaa ja tryffeleitä. Clarigo myös kouluttaa Kämpin ja brasserie CK’sin väkeä tuleviin haasteisiin.

Kesäsiideri Ranskasta
Kuivaan kesämakuun sopii Ranskan myydyin siideri La Cidraie. Sen maku on puhtaan omenainen ja runsas. La Cidraie valmistetaan normandialaisista omenoista puristetusta mehusta eikä siihen lisätä vettä, sokeria tai muita lisäaineita. La Cidraie löytyy ravintoloiden lisäksi Alkosta (2,47 e) sekä ruokakaupoista.

Saari auki koko päivän
Sirpalesaaren kesäravintola Saari on nyt avoinna koko päivän. 60-luvun henkisen villan lisäksi Saaressa on terassi avomeren tuntumassa. Listalla on muun muassa Porvoon etanoita, poroa, karhunlihaa sekä tervajäätelöä. Yhdysvene lähtee Café Caruselin laiturista Kaivopuistossa.

Parhaat laatikkoviinit
Kolmen litran pahvilaatikkoviineissä kesän löytö on punainen ranskalainen Bordeaux Rouge (26 e). Kohtuullisesta hinnasta huolimatta viinissä löytyy Bordeaux’n henkeä tummine marjoineen ja lyijykynän aromeineen. Valkoinen kartonkisuositus on viime vuodelta tuttu kuiva pohjoisitalialainen Chardonnay Venezie (23,40 e).

Havis avaa sunnuntaisin
Kalaravintola Havis Amanda avaa kesän kunniaksi ovensa myös sunnuntaisin. Lounasta tarjotaan Kauppatorin kellariravintolassa sunnuntai-iltapäivisin klo 16:een asti ja sen jälkeen jatketaan à la carte -listan herkkujen merkeissä. Eturivin ruokaravintolat ovat yleensä pyhisin suljettuja.

Kämp saa wokin
Kämpin terassille tulee vielä kesäkuun aikana induktio-wokki. Se mahdollistaa scampien ja äyriäisvartaiden valmistamisen asiakkaiden silmien edessä. Tähän asti Kämpin terassin annokset on valmistettu CK’sin keittiössä.

Brittiläistä Kannelmäessä
Hiljattain Molly Malone’sin koko osakekannan ostanut Petri Naumanen on hankkinut ravintolaryppääseensä Kannelmäen Britannian. Ravintolasta on tarkoitus tehdä nimensä mukainen “aito" brittibaari. Naumasen hallinnassa on nyt viisi baaria.

Chez Dominique juhlii
Michelinin tähden arvoiseksi jo toista kertaa arvostettu Chez Dominigue juhlii 4-vuotista taivaltaan yllätysmenulla. Tarjolla on neljän, kuuden ja yhdeksän ruokalajin kattauksia. Heinäkuun ajan ravintola on kiinni saliremontin vuoksi.

Kaivo otti paikkansa
Kaivohuone on ottanut jälleen oman paikkansa kesän ykkösenä. Keskiviikon Pool Party, torstain Nova Club sekä lauantai-illat ovat keränneet kaupungin komeimmat jonot heti alkukesästä. Kaivo on ottanut ensimmäisenä käyttöön vip-kortit, joihin voidaan ladata rahaa.

Mikonkadun terassit hitti
Mikonkadun terassikeskittymä, johon kuuluvat Bar Fly, Eatz ja On the Rocks, on ollut odotetun tervetullut. Aurinkoisina päivinä paikat ovat täyttyneet jo hyvissä ajoin alkuillasta. Samalla ravintoloiden toisistaan poikkeavat kohderyhmät ovat luonnollisesti sekoittuneet.

Bulevardian uudet isännät
Kulttuuriravintola Bulevardia on saanut jälleen uudet omistajat. Myös Saslikia ja Saarta pyörittävät Anne ja Sakari Tainio aikovat palauttaa funkkishenkiseen Bulevardiaan alkuperäisen ilmeen. Keittiömestariksi on houkuteltu Lyonin Markku Solopuro.

Irkkuoluet uusiin tölkkeihin
Irlantilaisoluet Guinness ja Kilkenny myydään jatkossa 0,44 litran tölkeissä. Tölkkien sisällä oleva seospatruuna takaa tuotteiden tavaramerkin, kermaisen vaahdon. Tölkkikoon muutokseen päädyttiin halusta yhdenmukaistaa pakkausvalikoimaa eri maissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi