Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Via laajentaa Turkuun
Jyrki Sukulan pastakattilat ja wokkipannut levittävät Vian sanomaa Turkuun. Helsinkiläisravintolan sisarpaikka starttaa Turun ydinkeskustassa helmi-maaliskuussa. Uusi Via avataan yhdessä paikallisen yrittäjän kanssa. Uudesta ravintolasta tulee Ludviginkadun Viaa pienempi. Helsingissä ovat Vian kokkaus- ja viinikurssit herättäneet runsaasti kiinnostusta.

Omenacappuccinoa!
Kellarikrouvin omenaviikoilla nautitaan kotimaisista luomuomenoista valmistettuja annoksia. Tarjolla on esimerkiksi omena-briejuustokeittoa ja omena-kanelimarinoitua karitsanpaistia. Jälkiruuaksi löytyy kylmää kahvi-omenacappuccinoa ja mansikka-valkosuklaamoussea. Calvados-kurssit pidetään 5.9. ja 18.9. Keskiviikkona 4.9. käynnistyvät omenaviikot jatkuvat syyskuun loppuun.

Lasipalatsi sienestää
Herkkutatteja luvataan Lasipalatsin sadonkorjuuviikoilla salaattina sekä ravioleina. Sienifaneille löytyy myös esimerkiksi kantarellimuhennosta, sienikeittoa ja haapasienisalaattia. Aperitiiviksi voi kokeilla kantarellimartinia. Sadonkorjuuviikot alkavat torstaina 5.9. ja jatkuvat lokakuun lopulle.

Rapea pils Hartwallilta
Kuiva ja rapea Spalter Pils jatkaa menestyksekkäästi Hartwallin erikoisoluiden sarjaa. Lahdessa valmistetussa Spalterissa on reilusti katkeroa. Viisiprosenttista pilsiä myydään ravintoloissa ja Alkossa. Kevään tumma uutuusolut Dark Lager löytyy nyt myös ravintoloiden hanoissa sekä keskioluen vahvuisena ruokakaupoissa.

Kurki Klubin livelauantait jatkuvat
Jan Simonsin vetämät Kurkilubin livelauantait pyörähtävät käyntiin syyskuun 9. Jamiroquai-teemalla. Klubiorkesterin kokoonpano vaihtuu joka viikko ja mikrofoniin tarttuu syksyn mittaan mm. Killeristä tuttu Siiri Nordin.

Sakke söi Eatzin
Sakke Järvenpäästä on tullut suunnittelemansa Eatzin pääomistaja ravintolan startanneiden Lea ja Tom Skogbergin luovuttua osuuksistaan. Formulakuski Mika Salo omistaa edelleen viidenneksen ravintolaryppäästä. Eatzin yläkerta on ollut kesän täynnä joka ilta, ja uutta ruokalistaa kaavaillaan lokakuulle. Kahvilaan on luvassa uusia viinejä. Sushi-baari sekä japanilainen huone jatkavat tyylikkäästi omalla linjallaan.

Lihtonen aloitti Kämpissä
Sommelierien Suomen-mestari Juha Lihtonen on aloittanut Kämpin vierailevana viinimestarina. Suomea sommelierien MM- ja EM-kisoissa edustanut Lihtonen työskentelee Kämpin pääravintolassa yhtenä tai kahtena iltana viikossa. Brasserie CK’sin uusi keittiömestari Mikko Seppä esittelee uudella listalla mm. gazpachotorttua ja oliivi-herkkusienisalaattia.

Uusittu Sokos Hotel Vantaa
Sokos Hotel Vantaan Tulisuudelma-ravintolan remontti on valmistunut ja paikka avataan uusittuna 30. elokuuta. Legendaarisen iskupaikan avajaisissa soittaa Jean S. ja lavalle on syksyn mittaan luvassa melko kovia nimiä.

Chez Dominiqueen lounasmenu
Michelin-tähden arvoiseksi noteerattu Chez Dominique on ottanut listoilleen kolmen ruokalajin lounasmenun. Menun hinta on 45 euroa ja sitä on saatavilla uusitussa salissa tiistaista perjantaihin.

Radioitu viinipruuvi saa jatkoa
Kesällä ensi kertaa toteutettu Sävelradion viinipruuvi uusitaan lauantaina 31.8. klo 18-20. Lähetystä isännöivät Juha Lihtonen, Risto Karmavuo sekä Markus Maulavirta. Myös radion kuuntelijat voivat ottaa osaa keskusteluun puhelimen tai sähköpostin välityksellä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi