Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Kaupungin kallein kierros
Juuri remontoidun Helsinki Clubin juomavalikoimaan otettiin kokeeksi pullo hienoa L´Esprit de Courvoisier -konjakkia. Miksikö vain yksi pullo? Siksi, että koko Eurooppaan on varattu kyseistä tuotetta vain 200 karahvia, ja sen ulosmyyntihinta on ravintolassa 450 ¤ per 4 cl. Avajaisviikonloppuna baariin tuli herrasmies ja osti seurueelleen koko 70 cl:n pullon. Säästäväiset voivat kysellä tuotetta Alkosta hintaan 5000 ¤.

Heartbreakers irkkubaariksi
Kaivopihan Heartbreakers on sydämensä murskannut ja tiloihin ollaan kovaa vauhtia rakentamassa irlantilaista baaria. Irkkubuumin seuraava tulokas on varmasti kaupungin suuurin irlantilainen ja tuntee nimen Dubliner.

Center-Inn juhlii
Muun muassa pitsat ja brunssin Suomeen lanseerannut Omenapuu täyttää huhtikuussa 30 vuotta. Ravintolan nykyinen omistaja, perheyhtiö Center-Inn, juhlii samaan aikaan 20-vuotista taivaltaan. Ketjun omistukseen pari vuotta sitten siirtynyt Poppis on avattu irlantilaisena pubina. Uusi nimi on ytimekäs Kitty O’ Shee’s.

Pehmopornobaari Iso-Roballe
Iso Roballe, entisiin Vivan tiloihin on avattu eroottissävytteinen yökerho Widow Maker. Paikassa on kokeillut vuosien mittaan lukuisia eri konseptein toimineita ravintoloita, mm. Budapest, Bugatti ja Viva.

Kurko haastaa Oton
Hartwallin Otto-lonkeron lanseeraus oli viime vuonna jymymenestys ja pitkälti sen ansiosta lonkeroiden markkinaosuus koko alkoholikakusta lähes tuplaantui. Sinebrychoff haluaa mukaan buumiin ja siirsi koko lonkeroperheensä Kurko-nimen alle. Tuotetta on nyt saatavana puolen litran pulloissa neljänä eri makuna.

Vuoden Barista valitaan Highlightissa
Suomen paras barista valitaan neljännen kerran ravintola Highlightissa 27.3. Suomen Erikoiskahviyhdistyksen järjestämä kilpailu on suunnattu ravintola- ja kahvilatyöntekijöille. Barista on ammattinimike kahvipohjaisten juomasekoitusten tekijöille

Sundmansin väkeä Kämpiin
Vuoden Kokkina kunnostautunut Henry Tikkanen siirtyy G.W. Sundmansista vappuna uudella ilmeellä avattavan Kämpin pääravintolan keittiön ohjaimiin. Salin toiminnan panee uusiksi Sundmansista Kämpiin palaava Ursula Zitting. Sundmansin uusi ravintolapäällikkö on aiemmin hovimestarina työskennellyt Hannu Arokko. Jari Ervasti palasi pikavisiitin jälkeen Kämpin keittiöstä Hilton Strandiin.

Prahan oluita festareilla
Prahan ravintolapanimoiden oluita maistellaan Helsinki Beer Festivalilla Kaapelitehtaalla perjantaina ja lauantaina 28.–29.3. Tarjolla on mm. Dumin banaaniolutta ja St. Norbertin tummaa lageria. Kaikkiaan olutfestareilla löytyy elämyksiä lähes 500 eri oluen, siiderin ja viskin muodossa. Olutsieppoja hemmotellaan myös brittiläisillä real ale -tuoreoluilla.

Viiniherkkuja Sundmansissa
Viininystävän herkkulistaa tarjotaan G.W. Sundmansissa 12.4. asti. Seitsemän ruokalajin illallinen kustantaa huippuviineineen 195 ¤. Wine Lover’s Menu sisältää mm. kuoressaan paistettua hummeria sekä täytettyä riekonrintaa ja tryffelikastiketta. Viinit toimittavat James Bondin suosikki Bollinger, Trimbach, Vega Sicilia ja KWV.

Italiaa Lasipalatsissa
Lasipalatsi katsoo kevätauringossa Italian saappaankärjen Apuliaan. Menukokonaisuuden (55 ¤) lisäksi tarjolla on yksittäisiä annoksia antipasteista metsämarjarisottoon ja yrttipaneroituun poronfileeseen. Viinilistalla löytyy valikoima Apulian pullotteita. Suomalaisitalialaisittain syödään pääsiäiseen asti.

Kolme uutta thairavintolaa
Kaupungissa on avattu kolme uutta thaimaalaista ravintolaa. Prik Thai sijaitsee entisen Henry’sin paikalla Sepänkadulla, Punavuoressa. Thai Manohra lisää Töölön thaitarjontaa osoitteessa Mannerheimintie 23. Bang-Kok City kasvattaa Hakaniemen etnisiä makuja veroviraston edessä, katuosoite on Haapaniemenkatu 14.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi