Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Savoy Aaltoilee
Savoyn salia koristaa nyt maailman suurin, yli metrin korkuinen Aalto-maljakko. Sen syntyyn vaadittiin kahdeksan lasinpuhaltajan ponnistus. Kesäkuun loppuun asti ravintolassa tarjotaan kalifornialaisille Bonterran luomuviineille suunniteltua illallista (140e). Se sisältää mm. ankeriasterriiniä ja paistettuja ahvenfileitä.

Bulevardi 2 lopetti
Klaus Kurjen ruokaravintola Bulevardi 2 on suljettu eikä SOK avaa tilaan uutta ravintolaa. Kiinteistön omistava Rake tiettävästi haluaisi, että ravintolatoiminta paikalla jatkuisi. Memphisin ravintolapäällikkö Riku Stenros on saanut vastuulleen kaikki talon jäljellä olevat ravintolat, Kurki Barin ja Kurki Klubin.

Päivän pasta terassilla
Katajanokan Sipulin Kanava Bar panostaa tänä suvena ruokaan. Terassilla on pöytiintarjoilu, ja kaupungin ruokapaikoista poiketen se on avoinna myös sunnuntaisin. Päivän pastan ja annokseen kuuluvan viinilasillisen (13e) lisäksi tarjolla on esimerkiksi grillipihvi (17,60e) ja grillattua kananrintaa (14,50e).

Muista samppanjaterassi!
Palacen 11. kerroksen terassi on saanut uuden ilmeen remontin jälkeen. Marko Laineen keittiö kohottaa tänä kesänä terassin ruokailmettä. Listalla löytyy mm. parmesaanisalaattia, grillattuja scampeja sekä kasvisrisottoa. Talon viinimestari Pekka Koiranen suosittelee terassin kuulujen samppanjoiden lisäksi muita laadukkaita kesäviinejä.

Maailman suurin rapujuhla
Rapukausi käynnistyy heinäkuun jälkipuoliskolla, ja maailman suurimmat rapujuhlat vietetään elokuussa Finlandia-talossa. Savoysta siirtynyt keittiöpäällikkö Jussi Mettälä kokkaa jätti-illalliset 20.8. Vieraille varataan peräti 7 000 saksiniekkaa. Baarista tarjoillaan 3 000 snapsia.

Ankkaa Eirassa
Terassi on palannut Eiran Huvilakadun piskuiseen La Petite Maisoniin. Yhdeksän tuolin terassilla voi nauttia esimerkiksi keittiöpomo Raffaele Salvatoren neljän ruokalajin ankkamenun (50e): savustettua ankanrintaa, paistettua ankanmaksaa sekä uunissa paistettua ankanrintaa.

PalacenRanta improvisoi
PalacenRannan pomo Pekka Terävä on suunnitellut perjantai- ja lauantai-iltojen Weekend-menun. Ateriakokonaisuuden voi koota yhdestä ruokalajista (9,50 e) kahdeksaan (65 e). Jokaiselle ruualle löytyy laseittain myytävä viinisuositus.

Tupakkalaki sulkee baareja
Tupakkalaki edellyttää kaikkiin yli 50 neliön ravintoloihin erillisiä savuttomia tiloja heinäkuun alkuun mennessä. Monille baareille tämä merkinnee ovien sulkeutumista. Ongelmallisinta lain noudattaminen on lähiöpubeille, joissa valtaosa asiakkaista tupakoi.

Dj-vieraita Memppariin
Erottajan Memphisin torstaiklubilla vierailevat kesän aikana mm. Dj:t Gismo ja Zarkus Poussa. Perjantain Kinyobi-klubilla nähdään kesän aikana dj-vieraita mm. Englannista, Ruotsista ja Eestistä. Info: kinyobi.net.

Italia Pääkonttorissa
Pääkonttorin uusi ruokalista koostuu Italian mauista. Tarjolla on mm. antipestolajitelmaa sekä cappuccinokeittoa. Oman lisänsä mauille antavat paikan puu-uuni sekä laavakivigrilli. Juomalistalle on lisätty luonnollisesti myös grapat.

Jam Jam groovaa
Jam Jamissa soi letkeä groove / chill out joka toinen keskiviikko. Breeze-klubilla levyjä pyörittävät mm. Kermasta tuttu Mr A, Mika Fabian sekä Peled Brothers. Seuraava klubi-ilta on 25.6.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi