Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Suomen kallein illallinen
Suomen kallein illallinen katetaan, kun kolmen tähden pariisilainen keittiömestari Alain Senderens vierailee G.W. Sundmansissa 15.-17.10. Hummeri tulee Bretagnesta eikä Pohjois-Amerikasta, kun Senderens apureineen kokkaa Etelärannassa. Viiden ruokalajin menu kustantaa viineineen 280 euroa. Sundmansin väki valmistaa menua Jarmo Vähä-Savon johdolla lokakuun loppuun.

Cocktaileja Vanhalla
Kymmenes cocktail-festivaali järjestetään Vanhalla 11.10. Suomen parhaat baarimestarit sekoittavat maukkaimmat paukut 5 euron kappalehintaan. Illan alkajaisiksi järjestetään flairin SM-kisat. Järjestäjät huomauttavat asiallisesta pukeutumisesta, eli ei farkkuja tai villapuseroita, pliis!

Solna lähtee metsälle
Jukka-Pekka Repo paneutuu riistaan Solnan keittiössä 20.10.-8.11. Tarjolla on mm. metsopaistia, sorsanrintaa, fasaania sekä maissikanaa Wallenbergin tapaan. Riistaa löytyy Munkkiniemessä myös lounaslistalla. Ravintolapäällikkö Nina Koiranen on valinnut viinisuositukset miehensä, Palacen sommelierin Pekka Koirasen kanssa.

Viinimestarit kisaavat
Suomen paras sommelier selviää Sipulin Talvipuutarhassa 18.10. Kyseessä on viinimestarien EM-kilpailun Trophée Ruinartin Suomen osakilpailu. Mestaruutta puolustava viinikouluttaja Juha Lihtonen nappasi äskettäin sommelierien Pohjoismaiden mestaruuden Oslossa.

Ville herkuttelee Haviksessa
Jyrki Linna-Hynnilä on loihtinut Havis Amandassa kaksi menua ravintolan nimikkoveistoksen suunnitelleen herkkusuu Ville Vallgrenin kunniaksi. Molemmilta listoilta voi valita kolme tai viisi ruokalajia (36-62 e). Suu vedetään messingille esimerkiksi aniksella maustetun ankeriaan ja perunaan leivotun turskan voimalla.

Nevski juhlii Pietaria
Alexander Nevski viettää Pietarin 300-vuotisjuhlia vuoden loppuun. Petri Rissasen menun saa kolmen, viiden tai seitsemän ruokalajin vaihtoehtona (45-81 e). Listalla löytyy mm. jokirapumurekkeella täytettyä kuhaa sekä paahdettua hanhenrintaa. Illan voi korkata talon omalla pippuri- tai sitruunavodkalla.

Highlight sirkustelee
Highlightissa on keskiviikkoiltaisin luvassa häiriintynyttä käytöstä, kun Circus Mundus Absurdus ja Extreme Duudsonit vuorottelevat bilevetureina. CMA tunnetaan lävistyksistä, roikotuksista ja tulitikkuleikeistä. Duudsoneilta voi odottaa ihan mitä tahansa.

Syö Helsinki!
City-lehden ja hyvien ruokaravintoloiden yhteiskampanja Syö Helsinki! tarjoaa tänä vuonna kymmeniä makuelämyksiä napakkaan kympin hintaan. Kampanja on voimassa 10.-22.10. Tarkemmat tiedot löytyvät toisaalta tästä lehdestä.

Könäristä Merihämähäkkiä
Königin ja Michellen Cooking by Colours -teemaviikoilla on tarjolla harvinaisia mereneläviä. Yksi eksoottisimmista raaka-aineista on Ranskan kallioisilla rannoilla elävä, jopa 4,5 -kiloiseksi kasvava kummajainen, merihämähäkki.

Rosso 25 vuotta
Suomen suurin ravintolaketju, S-ryhmän hallinnoima Rosso on valmistanut pitsoja jo 25 vuoden ajan. Nykyisin neljänkymmenen yksikön voimin toimivan ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Lahdessa syksyllä 1978.

Uusia pikakahveja
Erikoispikakahvien suosio on kasvanut Suomessa yli kymmenen prosentin vuosivaudilla. Viimeisimmät tulokkaat ovat Nescafén veteen sekoitettava Latte ja vahvemman makuinen Red Cup. Annospakkaukset löytyvät kaupan hyllyiltä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi