Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Nouveau-viini tuli
Syksyn viinisadon Beaujolais Nouveau korkattiin Careliassa keskiyöllä 20.11. Samana aamuna Alkoon tulivat Beaujolais Nouveau (7,83 e) ja tarkemman alueluokituksen Beaujolais-Villages Nouveau (8,25 e). Kirsikoissa löytyy pirskahtelevassa maussa. Tuore punaviini on parhaimmillaan viilennettynä seurustelupullona.

Alsacea Lasipalatsissa
Lasipalatsissa kokataan Alsacen herkkuja viikonloppuna 21.–23.11. Sami Hiltunen ja kumppanit ovat suunnitelleet viiden ruokalajin menun herkut perhetalo Hugelin viinien ympärille. Listalla löytyy mm. savustettua ankanmaksaa sekä punaviinimarinoitua, grillattua taimenta. Lysti kustantaa 49 e, Hugelin viiden eri viinin kera 75 e.

Itävaltaa Lehtovaarassa
Lehtovaaran Henrik Poulsen valmistaa syksyn piristäjäksi viiden ruokalajin menua (48 e, viineineen 74 e) itävaltalaisen perhetuottaja Gut Altenbergin viinien pohjalta. Tarjolla on esimerkiksi Karjalohjan grillattua luomukaritsanselkää ja marenkikuorrutettua omena-suklaatorttua. Lehtovaaran joululounas katetaan 1.–23.12.

Hummerin hurmiota
Havis Amandan Jyrki Linna-Hynnilä herkuttelee hummerilla marraskuun loppuun. Ravintolaan elävinä tulevien kanadalaisten hummerien huuma tarjotaan kolmen, neljän tai kuuden ruokalajin kokonaisuutena (57–80 e). Äyriäisten kuninkaan hurmioon viettelevät mm. thaityylinen hummeri mango-sitruunaruoholiemessä sekä hummerimajoneesilla gratinoitu hummeri.

Italiaa Finlandiassa
Kymmenettä kertaa järjestettävän Italian viinipäivän juhlaillallinen pidetään Finlandia-talossa 28.11. Jussi Mettälän kahdeksan ruokalajin gaalassa (120 e viineineen) nautitaan mm. lohicarpacciota, tattirisottoa ja paahdettua poronpaahtopaistia.

Kukkona Lyonissa
Töölön Lyonin jouluherkkuihin lukeutuu ranskalainen syöttökukko, jonka paahdettuja rintapaloja nautitaan kolmen ruokalajin menussa (59 e). Jyri Hännisen uudella ? la cartella löytyy menun aloittavien, rapuliemessä tarjottavien haukipyöryköiden ohella esimerkiksi kasvislasagnea ja tattivaahtoa (22 e).

Motheriin ruokapuoli
Äänieristysongelmat romuttivat Motherin yhteydessä toimineen Kuution liikeidean, ja nyt tilaan puuhataan oman rahan independent-henkistä ruokaravintolaa, jonka seinistä yksi on tarkoitus pyhittää seinäkiipeilijöille. Baarin ja ruokapuolen välinen seinä puretaan, ja face-liftin yhteydessä Stefan Lindforsin kädenjälki saa väistyä. Mother on kiinni jouluviikosta tammikuun puoliväliin.

Maya avaa Mikonkadulla
Mikonkadun ja Vilhonkadun kulmassa toiminut Frutti di Mare lopettaa, ja tilalle avataan joulukuun alussa Maya-kulttuuria vaaliva ravintola, jossa sisustusmateriaaleina on käytetty kiveä ja puuta. Lounas ja ? la carte mukailevat Etelä-Amerikan makuja ja viinilista keskittyy uuden maailman viineihin.

Uusi Namaskaar Rautatieasemalle
Intialainen Namaskaar on avannut uusimman pisteensä Elielinaukiolle. Namaskaar Expressissä yhdistyvät etnisyys, fast food ja perinteinen ? la carte. Ravintolassa on asiakaspaikkoja talvella 57 ja kesällä 145. Kahvilapuoli aukeaa arkiaamuisin jo klo 7.

Belgen ranskalaiset tiistait
Vuosi sitten Kluuvissa avanneessa Belgessä on syksyn ajan fiilistelty tiistai-iltaisin ranskalaisen dj:n Laurent Charlesin tahtiin. Levylautasella pyörivät sekä klassikot että uudempi ranskalainen tuotanto.

CityCardilla kaksi shottia yhden hinnalla
Fredan Sling In Bar 2 tarjoaa CityCardin haltijoille: osta yksi shotti, saat kaverille toisen kaupan päälle. Etu on pysyvä. WTC:n Spaghetteria di Giovannista taas irtoaa vapaavalintainen spaghetti ja lasi viiniä aina kympillä sekä Ravintola Lasipalatsista ruoat kortinhaltijalle ja seuralaiselle 15 prosentin alennuksella. Lukuisia muitakin kaupunkietuja tarjoava CityCard tilataan lähettämällä tekstiviesti (12 r) CITYCARD numeroon 17222. Paluuviesti toimii "etukorttina". Lisätiedot: http://www.city.fi/citycard

3 kommenttia

huhhii

21.11.2003 21:47

toi Hummerin hurmio ois muuten kiva mutta tosi kallista lystia kun paikallinen Outback Steakhouse (aussi rafla) tarjoaa isot (3 kpl) uuniperunan tai yamssin ja salaatin kanssa hintaan $16

kylla on vitun kallista ruoka suomessa, ei ihme jos siella diebetes lisaantyy ja kansa raihnaistuu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PerttiP

25.11.2003 14:53

Havis Amanda on fine dining ravintola eikä mikään kulmakuppila! Laatu maksaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tee Hoo

4.12.2003 11:52

Alsacen tilalla voisi käyttää suomalaista muotoa Elsassi. mutta hyvä näin. olenkin aina pannut merkille suomalaisten hingun antaa ulkomailla sijaitseville paikoille omia, väänneltyjä nimityksiään (onko Lübeck Lyypekki vai ei? kas siinä hyvä puheenaihe illanistujaisiin)

toisaalta kyllä sen ymmärtää että on väännetty nimiä että ne olisi helpompi lausua (esim. Tallinnan vanhasta saksalaisesta nimestä Rewal tuli Rääveli)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi