La Maison tarjoilee valotaidetta Lux-menunsa seuraksi

La Maison -ravintolan ikkunoihin toteutetaan revontulimainen valoinstallaatio Lux Helsinki - ja Lux Eat -festivaalien ajaksi 5.−9. tammikuuta. Tänä aikana La Maison tarjoaa teeman mukaisen Lux Menun.

Kuva: La Maison

Helsinkiläinen, taidokkaasta ranskalaiskeittiöstään tunnettu ravintola La Maison (Tehtaankatu 21) osallistuu 5.−9. tammikuuta Lux Helsinki -valotapahtumaan, joka on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan ohjelmaa. La Maisonin Tehtaankatua valaiseviin ikkunoihin toteutetaan taianomainen, pohjoisten revontulien inspiroima valoinstallaatio.

Valoteoksen toteuttaa Gimme a Break Finland, joka on Helsingin ohella myös muualla Suomessa toimiva AV-palveluiden tarjoaja. Teoksen ovat ideoineet Gimme a Breakin tekninen tuottaja Osku Leinonen ja ohjelmoinnista vastaava valosuunnittelija Jani Salmi.

"Koska Lux Helsinki keskittyy pitkälti Senaatintorin ja ydinkeskustan maisemiin, halusimme tuoda lisää valoa myös tänne Eiraan. Pimeydessä ja talven kylmyydessä valo, taiteen kauneus ja nautinnollinen ruoka tuovat iloa tammikuuhun", La Maisonin ravintoloitsija Mari Kärkkäinen kertoo.

Teoksessa käytetään La Maisonin ekologisten arvojen mukaisesti energiatehokkaita LED-valaisimia, joiden avulla huurremaisella kalvolla pinnoitetut ikkunat valaistaan ravintolan sisältä. Kalvolla valo loistaa revontulia muistuttavana hehkuna. Värimaailmaa hallitsevat revontulien sininen ja vihreä, mutta mukana nähdään myös harvinaisempia sävyjä. Teos on kestoltaan noin viisi minuuttia. Sitä voi ihailla joko La Maisonin edessä tai illallisen ääressä ravintola La Maisonissa.

La Maison osallistuu lisäksi Lux Helsinki -festivaalin yhteydessä järjestettävään Lux Eat -ravintolafestivaaliin. Ravintoloitsija Mari Kärkkäisen ja keittiöpäällikkö Pauli Novitskyn suunnittelema Menu Lux viettelee revontuli-installaation hengessä talvisilla pohjoisen mauilla. Sen on tarjolla 5.−9. tammikuuta 50 euron hintaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi