Laskiaspullat 2.0 - näiden kahviloiden luomukset vievät tutun herkun uudelle tasolle

Mansikkageeliä, croissanttitaikinaa ja mustikkaa. Tänä talvena herkutellaan laskiaispullien uusilla versioilla.

Kuohkeat laskiaispullat ovat perinteisesti laskiaistiistain herkku, mutta mikään ei estä herkuttelemasta näillä leivonnaisilla jo tammikuussa. Monet kahvilat ja leipomot ovatkin ottaneet jo laskiaspullat valikoimiinsa, ja perinteisten manteli- ja hillotäytteiden lisäksi tarjolle on tuotu mitä mielikuvituksellisimpia versioita tästä tutustu sesonkituotteesta.

Kokosimme yhteen tämän vuoden mielenkiintoisimmat pullainnovaatiot. Mikä seuraavista herkuista kuulostaa sinun korvaasi herkullisimmalta?

Kanniston Leipomon lemon-blueberry laskiaispulla

Kanniston leipomon laskiaispullat maistuvat tänä vuonna mustikalle ja sitruunalle. Lemon-blueberry laskiaispullat on täytetty mustikkahillolla ja sitruunakermalla. Kun koko komeus kruunataan vielä tummalla suklaalla, täydellinen makuelämys on valmis!

Tätä erikoisherkkua on saatavilla perjantaisin ja lauantaisin Kanniston myymälöistä.

Kanniston leipomosta saa perinteisten laskiaispullien lisäksi myös eksoottisempia herkkuja.
Kanniston leipomosta saa perinteisten laskiaispullien lisäksi myös eksoottisempia herkkuja. Kuva: Kanniston leipomo

Patisserie Teemu Auran laskiaiscroissari

Tämän vuoden yksi mielenkiintoisimmista innovaatoista on vastikään Lauttasaareen uuden kahvilankin avanneen Patisserie Teemu Auran laskiaiscroissari. Tässä herkussa rakkaudella leivotut croissantit ja talven himotuimmat sesonkiherkut yhdistyvät tuotteeksi, jota voi olla vaikea vastustaa - ja miksi pitäsikään!

LUE MYÖS: Punainen huvila saa jälleen uuden yrittäjän - Patisserie Teemu Aura avaa kahvilan Onnellisten saarelle: "Aivan helmi"

Jos haluat varmistaa herkkuhetken, tilaa tuotteet etukäteen verkkokaupasta ja nouda kahvilasta. Patisserien herkkuja saa tilattua myös suoraan kotiin Woltin kautta.

Tallipihan kahden kerroksen laskiaispullat

Tampereella pääsee herkuttelemaan laskiaispullilla joka päivä, sillä Tallipihan pullakioski palvelee herkuttelijoita koko viikon maanantaista sunnuntaihin. Saatavilla on kahvilan legendaarisia laskiaispullia joko yhdellä tai kahdella kerroksella varustettuna.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä näiden pullien täytteen pääset valitsemaan itse perinteisten ja vähän modernimpien täytevaihtoehtojen joukosta - kahden kerroksen pullaan voit siis valita peräti kaksi täytettä!

Kahden kerroksen pullat ovat Tallipihan juttu.
Kahden kerroksen pullat ovat Tallipihan juttu. Kuva: Tallipiha

Gateaun pätkis-laskiaispulla

Rakastatko Pätkis-suklaata? Siinä tapauksessa, tämä sesonkiherkku on juuri sinua varten! Gateaun käsityönä Sörnäisissä leivotut laskiaispullat täytetään minttuisella suklaatäytteellä ja kermavaahdolla.

Näitä syntisen hyviltä kuulostavia laskiaispullia voit löytää Gateau-myymälöistä ympäri pääkaupunkiseutua.

Xoco’sin laskiaishattu

Turkulaisen Xoco’sissa tuttu sesonkiherkku saa uuden muodon, kun perinteinen pulla korvataan tuulihatulla. Näiden pehmeiden herkkujen kanssa ei myöskään tarvitse valita mantelin ja hillon välilä, sillä ne sisältävät molempia!

Paahdetuista manteleista ja maitosuklaasta valmistettu kreemi, mansikkageeli sekä kaiken kruunaava kermavaahto takaavat mehevän lopputuloksen.

Xoco'sin laskiaispullat ovat itse asiassa täytettyjä tuulihattuja!
Xoco'sin laskiaispullat ovat itse asiassa täytettyjä tuulihattuja! Kuva: Xoco's

Espresso Housen kardemummainen laskiaispulla

Tänä vuonna Espresso House tuo tarjolle laskiaispullan, joka ilahduttaa taatusti kaikkia - myös vegaaneja. Sataprosenttisesti vegaanisessa laskiaispullassa maistuu reilu kardemumma, ja pullan sisään kätkeytyy herkullista mantelitäytettä ja kuohkeaa vispiä.

Huovisen Leipomon lakkapulla

Oululainen Huovisen leipomo on loihtinut vuodelle 2022 uudenlaisen version tutusta laskiaispullasta. Tämän leipomon versiossa pullan väliin pursotetaan pehmeää kinuskia ja suussasulavaa lakkahilloa - mikä yhdistelmä!

Oululaisessa laskiaispullassa maistuu lakka.
Oululaisessa laskiaispullassa maistuu lakka. Kuva: Huovisen Leipomo

Kupittaan salmiakkipulla

Turun Kupittaan K-Citymarketin kahvila on paikka, jonne kaikkien salmiakkifanien kannattaa suunnata pikimmiten. Kaupan kahvilassa on nimittäin tarjolla perinteisten sesonkiherkkujen lisäksi aivan erityinen, salmiakinmakuinen laskiaispulla.

Laskiaispulla sisältää salmiakki-lakritsimoussea, salmiakkikastiketta ja salmiakkirouhetta. Nam!

Tämä laskiaispulla on todellinen salmiakkifanin unelma.
Tämä laskiaispulla on todellinen salmiakkifanin unelma. Kuva: K-Citymarket Kupittaa

 

LUE MYÖS: Parhaat blinit talvella 2022

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi