Lauantaina on taas ravintolapäivä – tauon jälkeen

Vuoden sapattivapaalla ollut Ravintolapäivä tulee taas. Mukana on yli 500 ravintolaa ympäri maailmaa.

Kuva: Tuomas Sarparanta / Ravintolapäivä

Maailman suurimmaksi ruokakarnevaaliksi kasvanut, Suomesta lähtenyt Ravintolapäivä järjestetään tämän viikon lauantaina. Vuonna 2011 alkunsa saanut tapahtuma on levinnyt liki sataan maahan ympäri maailmaa.

Vuoden sapattivapaalla ollut Ravintolapäivä on avannut uuden karttasovelluksen, jonka jälkeen ravintoloita on ilmoitettu yli 500 kappaletta yli 140 kaupungista. Vilkkaimpien ravintolakaupunkien joukossa ovat Helsinki, Montreal, Tampere ja Pietari. 

“Ilmoittautumistahti osoittaa, että Ravintolapäivän suosio on entisellään, vaikka sivumme olivatkin vuoden verran alhaalla. Uudet sivut tehtiin nollaresursseilla ja tiukalla aikataululla, mutta ne ovat toimineet yli odotusten”, kertoo Ravintolapäivän perustajiin kuuluva Antti Tuomola.

Ensimmäisen viiden vuoden aikana Ravintolapäivinä on järjestetty 27 000 pop up -ravintolaa yli 100 000 ravintoloitsijan toimesta. He ovat tarjoilleet ruokiaan yli 3 miljoonalle asiakkaalle 75 eri maassa. Ravintolapäivä jatkaa kuudentena vuotenaan tapahtuman järjestämistä neljästi vuodessa.

Ravintolapäivää juhlitaan lauantaina 20. toukokuuta ympäri maailmaa. Kuka tahansa voi ilmoittaa koti- tai katuravintolansa Ravintolapäivään ilmaiseksi. Ravintoloita voi selata kartalla netissä

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi