Legendaarinen lippakioski aukesi vuosien tauon jälkeen - Ravintola Töölön ihastuttava uutuus herättää muistoja

Aalto yliopiston lippakioskista saa nyt muun muassa raikkaita kesäjuomia ja kylmää jäätelöä.

Kuva: Ravintola Töölö
  • Mikä: Lippakioski
  • Missä: Runeberginkatu 14-16
  • Milloin: La & su klo 10-16
  • Mitä: Juomaa, karkkia, makeisia ja sesonkituotteita

Sympaattiset lippakioskit ovat merkittävä osa Helsingin katukuvaa, ja monille ne herättävät muistoja vuosien takaa. Kävitkö sinäkin ostamassa lapsena kioskeista karkkia tai limua viikkorahoillasi vai kuuluivatko lippakioskit oleellisena osana perheenne yhteisiä sunnuntaikävelyjä?

Nyt nostalgiamatkalle pääsee myös Runeberginakadulla, kun vuosia suljettuna ollut Aalto yliopiston lippakioski avautui jälleen asiakkaille pitkän tauon jälkeen. Isolippaisen kioskin taustalla on alkuvuodesta Aalto-yliopisto Töölön tiloihin avautunut Ravintola Töölö, joka on laajentanut toimintaansa alkavan kesän kunniaksi myös ulkotiloihin.

LUE MYÖS: Opiskelijaravintolasta tyylikkään rennoksi ruokaravintolaksi: Ikonisiin tiloihin aukeava Töölö on klassikko jo syntyessään

Huhtikuun puolivälissä avautunut uutuus tarjoilee asiakkaille viileitä kesäjuomia aina raikkaasta roséviinistä klassiseen Aperol Spritziin. Pienen suolaisen nälkään lippakioskista saa rapeaa ruisleipää skagentäytteellä, ja aivan kuten kunnon lippakioskiin kuuluukin, tarjolla on myös makeisia ja jäätelöä.

Lippakioskit ovat merkittävä osa Helsingin historiaa.
Lippakioskit ovat merkittävä osa Helsingin historiaa. Kuva: Ravintola Töölö

Lisäksi mukaan voi napata myös tuoreita sesonkituotteita, kuten mansikoita ja herneitä.

Sunnuntaisin Töölössä on Pallo kuumana

Lippakioskin lisäksi ravintolan yhteyteen on avannut ovensa myös kesäterassi, johon voi poiketa nauttimaan myös ravintolan uudistetun, sesonkiin panostavan ruokalistan antimista. Listalta löytyy muun muassa grillattua taimenta kevään rapeilla kasviksilla ja porkkana-voikastikkeella sekä moniulotteinen kalalautanen, jota tarjoillaan kahdessa eri koossa. Tuliko nälkä?

“Ruokalistan suunnittelussa pohdin mitä itse haluaisin syödä kevään ja kesän aikaan. Ruuan täytyy olla helposti syötävää ja myös sellaista, joka sopii sekä lounashetkeen että alkuiltaan. Kesän paahteessa ruuan ei ole hyvä olla liian raskasta, vaan sen tulee olla nautittavissa myös terassilla auringonpaisteessa", Ravintola Töölön ravintolajohtaja Mikko Taskinen kertoo.

Terassia koristavat oliivinvihreät tuolit ja tummat pöydät sekä kauniit sohvat, nojatuolit ja keinut.
Terassia koristavat oliivinvihreät tuolit ja tummat pöydät sekä kauniit sohvat, nojatuolit ja keinut. Kuva: Ravintola Töölö

“Kauden kotimaisista raaka-aineista, kuten erilaisista kaloista, uusista perunoista ja parhaimmillaan olevista raikkaista kasviksista, syntyi ideani ravintolan uuteen ruokalistaan."

Sunnuntaisin Ravintola Töölön tiluksilla tulee leijailemaan huumaavaa grillin tuoksu, sillä ravintola lupaa järjestää kevään edetessä asiakkaille Pallo kuumana -grillihetkiä. Tällöin terassilla nautitaan kolmea erilaista rieskasta grillivartailla. Vartaissa maistuu muun muassa mausteinen lampaan jauheliha, erilaiset makkarat, sienet ja tofu.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi