Opiskelijaravintolasta tyylikkään rennoksi ruokaravintolaksi: Ikonisiin tiloihin aukeava Töölö on klassikko jo syntyessään

Kauppakorkeakoulun entiseen päärakennukseen pääsee pian syömään, kun Ravintola Töölö avaa ovensa tammikuussa.

  • Mikä: Rento ruokaravintola
  • Missä: Aalto-yliopisto Töölön rakennuksessa
  • Mitä: Perhe-illallisia ja nopeita after workeja

Aikoinaan opiskelijaravintola Raflana tunnettu sali on kokenut muodonmuutoksen Kauppakorkeakoulun toiminnan siirryttyä Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen. Nyt tammikuussa Töölössä sijaitsevaan ikoniseen rakennukseen saadaan jälleen eloa, kun rehellistä ruokaa tarjoava rento ruokaravintola Ravintola Töölö avaa ovensa. Ravintolatoimen johtajana aloittaa muun muassa Hotelli Sveitsin ja Kämpin keittiötoiminnoista vastannut Mikko Taskinen.

"Ruokalistan suunnittelussa on huomioitu Aalto-yliopisto Töölön rakennus, joka on herännyt uuteen eloon remontoituna ja nykyaikaisena, mutta vanhoja arvoja kunnioittaen, Taskinen kertoo.

Ravintolassa on 120 asiakaspaikkaa.
Ravintolassa on 120 asiakaspaikkaa.

Taskisen ruokafilosofian ydin on suomalaisissa raaka-aineissa ja selkeydessä, ja hän vannookin rehellisen ja tunnistettavan ruoan nimeen. Sesongit löytyvät vahvasi ravintolan ruokalistalta, ja sen antimia ovat muun muassa lohi ja itse tehdyt pienet perunaletut - övereitä jälkkäriritareita unohtamatta. Klassikkoannoksen titteliä tulee tavoittelemaan kokonaisena halstrattu siika.

Puutarhaan lippakioski

Ravintola Töölö tulee koostumaan ruokaravintolasta, juhlasalista ja auditoriosta, joka tarjoaa perhe-illallisten ja pienempien kokousten lisäksi myös ainutlaatuisia tiloja juhliin ja seminaareihin. Juhlasalissa paikkoja löytyy tarvittaessa jopa 550 vieraalle.

Keväällä ravintola laajenee sisätiloista ulos.

"Aivan oman listansa saa keväällä ravintolan puutarhan lippakioski, joka palvelee terassin vieraita ja ohikulkijoita", Taskinen kertoo.

Ravintola Töölö aukeaa 19.1.2020 osoitteessa Runeberginkatu 14-16.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi