Linnanpihan terassilla nautitaan vankilatunnelmasta - mene maukkaalle historiantunnille

Entisen rangaistuslaitoksen pihalla on kesäisin ihanaa: muurien sisällä nautitaan grilliruoasta, livemusiikista ja 1800-luvun kronikasta.

Linnanpihalla riittää tilaa.
Linnanpihalla riittää tilaa.

Helsingistä löytyy monia mielenkiintoisia ravintoloita, joiden kesäterasseilla viihtyy pidemmänkin aikaa. Osa terasseista säväyttää sijainnillaan, osa tyylillään ja osa historiallaan. Yhtälöä vahvistavat aina hyvä menu ja mukava meininki.

Linnanpihan Bar & Terrace tarjoaa kävijöilleen kaikkea yllämainittua kiinnostavan historian kera. Paikalla toimi aikoinaan järjestyksessään kolmas Helsingin rangaistuslaitos. Se rakennettiin silloisen hallitsijan Keisari Nikolai I:n kehittämiskohteena, ja siellä istuivat muun muassa viides Suomen Tasavallan presidentti Risto Ryti ja kirjailija Hella Wuolijoki.

Vankila oli toiminnassa 1800-luvulta vuoteen 2002, jolloin se sai hurjan muodonmuutoksen. Vuonna 2007 avautui Hotel Katajanokka ja sen yhteydessä toimiva Ravintola Linnankellari. Paikan feng shui muuttui hetkessä; rangaistukset vaihtuivat hemmotteluihin.

Paikasta mielenkiintoisen tekee sen, että siellä ei olla tehty niin mittavia muutostöitä, että sen historia peittyisi, vaan siellä voi aistia vanhaa vankilatunnelmaa. Korkeat muurit rajaavat pihaa, baarin ikkunoita koristavat kalterit ja sisätilojen selleissä voi vierailla. Tämä jo tekee terassivierailusta hauskan ja muistettavan.

Kesäpiha on soma, eikä siinä ole vankilasta tietoakaan. Puisia penkkejä ja tuoleja värittää kukkapenkeissä loistavat kirkkaanpunaiset pelargoniat, kivityksestä nousee kaksi isoa tunnelmallista puuta ja iltahämärää valoittavat vanhaa tyyliä edustavat, korkeat “pallokatulamput”. Terassilla on oma lava, jossa kuullaan muun muassa akustista kitaraa ja saksofonia. Ohjelmaa on muutamana päivänä viikossa kello 18-22 välisenä aikana.

Ruoka ja juoma ovat terassipäivän paita ja peppu, ja se tiedetään Linnanpihallakin. Vaikka lounas on kesäisin tauolla, sen korvaa paikan oma kesämenu, josta löytyy kalalautanen, pihviä ja lämmintä raparperipiirasta. Unohtamatta paikan klassikoita, kuten Vankilan Keisarin ceasar-salaattia ja prime time -burgeria, jonka saa halutessaan myös itsetehdyllä vegepihvillä. Annosten hinnat ovat noin 16-25 euroa. Lapsllle vankilassa tarjotaan aterioita 15 euron hintaan. Kesäiset valko-, puna- ja kuovuviinipullot kilahtavat cooleriin alle kahdella kympillä.

Katso Stadin vangitsevimman terassin hauska esittelyvideo ja astu vapaana vankilaan.

Kesäisin ei kävijöistäkään ole pulaa.
Kesäisin ei kävijöistäkään ole pulaa.

Livekeikkaa voi myös kuunnella etäältä alueelta poistumatta.
Livekeikkaa voi myös kuunnella etäältä alueelta poistumatta.

Linnanpihan terassi Merikasarminkatu 1 A. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

1 kommentti

siya

25.7.2023 10:02

These call girls in Goa provide professional and https://www.juliegoaescorts.net.in/ lustrous services. This means that you get what you pay for. Goa accompanies are prepared and proficient specialists. They have talent and know how to please their customers, who want to be with them to get away from loneliness.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi