Lux Eat tarjoaa rahalle vastinetta

Säästä nautinnoissa näissä ravintoloissa tai pengo esiin omat suosikkisi.

Lux Eat -ruokatapahtuma levittäytyy tammikuun alussa kymmeniin ravintoloihin. Mukana on lukuisia Lux Helsinki -valotapahtumaa silmällä pitäen räätälöityjä annoksia ja menuja, joita ei muina ajankohtina saa. Samoin mukana on ravintoloiden omia klassikoita alennettuun hintaan. Poimimme tähän juttuun mestat, joissa saat perusarkeen verrattuna parhaiten vastinetta rahoillesi.

Valotapahtuman ytimessä Pohjoisesplanadilla operoivan Rosterin All in lunch on taatusti viiden kympin arvoinen makumatka. Siihen kuuluu 2 alkuruokaa, väliruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Lux Eatin puitteissa säästät peräti 19 euroa annoksen tavalliseen hintaan verrattuna. Myös Roster Share -annos irtoaa tavallista huokeampaan hintaan: viidellä kympillä saat jaettavan annoksen kolmella alkuruoalla sekä väli-, pää- ja jälkiruoalla.

Ravintola Loiste tarjoaa herkulliset salaattinsa lähes puolet tavallista halvemmalla, kun kanasalaatti ja vuohenjuustosalaatti irtoavat kympillä.

Bryggerin menu on runsas ja tuhti, kuten olutravintolalta odottaa saattaa. Kolmellakympillä eteesi kannetaan kuohkeaa tattikeittoa, palvikylkeä ja maalaisleipämurua alkuun ja paistettua nieriää, fenkoli-perunaterriiniä ja sitruunaruoho-vehnäolutkastiketta.

Kita on auki Lux Eatissa. Sushi-övereiden vaara on olemassa, kun Esplanadin ravintola Kita tarjoaa kahden hengen sushimenut edulliseen hintaan. 30 eurolla pääset herkuttelemaan Sumolajitelma kahdelle (10kpl nigiri: lohi, grillattu lohi, tonnikala, siika, ebi ja 16kpl maki: sumomaki ja spicy tuna maki). Pari kymppiä päälle ja saat alkuun misokeiton ja jälkiruoaksi matcha-jäätelöä.

Ravintola Holiday hyökkää puolestaan Lux Eatiin mukaan omalla alennetun hintaisella menullaan. 50 euroa riittää pitkälle, sillä luvassa on makumatka bataattiranskalaisten ja erikoismajon ja -ketsupin kautta avokadon siivittämään siikaan, mistä matka jatkuu suolapaahdettujen perunoiden ja mustakalan seuraan. Kokonaisuuden kruunaa tuoksuva omenapiirakka talon pehmiksen kaverina.

Lux Eat ja Lux Helsinki 5.-9. tammikuuta 2017. Pengo annoksista esiin omat suosikkisi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi