Maista Kokomo Zombieta

Uudenmaankadulle Bellyn tiloihin avataan helmikuussa tiki-kulttuuriin perustuva ravintola.

Kokomon signature cocktail Kokomo Zombie.
Kokomon signature cocktail Kokomo Zombie.

Tiki-tiki!

Uudenmaankadulle Bellyn tiloihin avataan helmikuussa tiki-kulttuuriin perustuva ravintola. Kokomo Tiki Bar & Room tarjoaa janoisille trooppisia drinkkejä, nälkäisille herkullisia makuja keittiöstä niin lounaalla kuin iltaisinkin sekä bilehileille klubi-iltoja. Ruokalistasta luvataan casual-hintainen, ja sen perustana on Pacific Kitchen, josta löytyy grillattuja makuja idästä länteen. Tiki-kulttuuri on saanut alkunsa viime vuosisadan alussa Yhdysvalloissa, kun polynesialaishenkisiä ravintoloita ja baareja alettiin avata. Taustavoimina Uudenmaankadun ravintolassa ovat Bar Loosen, Aussie Barin ja Maya Bar&Grillin tekijätiimi.
Kokomo Tiki Bar & Room, Uudenmaankatu 16–20

Sijainti, sijainti ja...

Matkailu- ja ravintolapalveluiden järjestön, MaRan, teettämän trenditutkimuksen mukaan ravintolan sijainti on asiakkaalle yhä tärkeämpi valintakriteeri.  Nykyään puolet suomalaisista valitsee ravintolan sijainnin perusteella, kun kaksi vuotta sitten luku oli kolmannes. Yhtä ratkaisevaksi tekijäksi mainitaan ruoan laatu.

Sunnuntaibrunssi

Pacifico tarjoaa brunssia sunnuntaisin. Baaritiskin yhteyteen rakennettiin kymmenen neliötä keittiötä, ja seitsemän metriä pitkä seisovapöytä tarjoaa muun muassa luomu- ja reilun kaupan tuotteita. Sunnuntain oloja varten on loiventava drinkkilista, josta löytyy skumpan lisäksi hedelmä- ja vihannespohjaisia drinkkejä. Brunssi maksaa vähän alle kympin, ja neljällä eurolla saa upgrade-paketin, jolloin herkkujen määrä lisääntyy vaihtuvan erikoiskahvin, kuplivan veden ja jälkiruoan verran.
Pacifico, Helsinginkatu 15

Liekitystä

Ravintola Elitessä vietetään Liekitysviikkoja 3.1.–27.2. Kaikki liekitysmenun pää- ja jälkiruoat luvataan liekittää pöydän ääressä. Polttaa!
Elite, Eteläinen Hesperiankatu 22

Loppuunvarattu Kyläsaari

Viime syksynä Lontoossa ihastuttanut Antto Melasniemen johtama Hel Yes! rantautuu mobiilia keittiötä ja tuoleja myöten kahdeksi viikoksi Kyläsaareen. Luvassa on kursailematonta suomalaista kotiruokaa Kaarnan ja Ateljé Finnen modernilla otteella. Tyhjillään olevassa vanhassa tukkuhallissa ruokitaan ja juotetaan 120 herkkusuuta illoittain tiistaista lauantaihin 22.1.–5.2. Lista on identtinen Lontoon tapahtuman – jonka näyttötapahtumana toiminut pesula on jo purettu – kanssa grillilihoineen, janssoninkiusauksineen ja mannapuuroineen. Kyläsaaren tapahtuma on jo ennakkoon täyteen varattu, mutta peruutuspaikkoja voi tiedustella osoitteessa info@helyes.fi. Kolmen ruokalajin illallinen kustantaa 42 euroa ynnä juomat.
Hel Yes!, Kyläsaarenkatu 14

Maailman paras kokki

Se on tavoitteena helsinkiläisellä Matti Jämsenillä kokkien ranskalaisissa olympialaisissa Bocuse d’Orissa, jotka järjestetään Lyonissa 25.–26.1.  K17:n keittiötiimin koonnut Jämsen kokee pääraaka-aineista merikrotin haastavaksi ja painottaa karitsan taipuvan moneksi. Matkaan lähtee oma sähkömies.
K17, Kalevankatu 17

Elävää siideriä Espoossa

Seitsemänprosenttiset Black Dragon ja Cobbledick´s Rum Cask vastaavat suodattoman siiderin panoksesta Real Ale Festivalissa, joka järjestetään 14. kertaa Gallows Birdissä, Niittykummussa. Elävän brittioluen ystäviä muistetaan peräti 18 hanalla 21.–22.1. Gallowsin isäntä Thomas Aschan pokkasi Pikkulinnun Markku Ristevirran kanssa Hyvän Tuomaan arvonimen.
Gallows Bird, Merituulentie 30

Selkärangaton Grotesk

Groteskin sydäntalven iltoja juhlistetaan äyriäisviikoilla 11.1.–18.2. Vadilta löytyy tuoreita sekä savustettuja katkarapuja, sini- ja mantelisimpukoita, ostereita ynnä mustekaloja. Kyytiin saa halutessaan hummerin tai paistetun minitaskuravun.
Grotesk, Ludviginkatu 10

Punainen yllättäjä Espanjasta

Kaikki eivät vietä tipatonta tammikuuta, ja hyvä syy tähän tulee Espanjasta. Keski-Espanjan La Mancha tunnetaan persoonattomista maaviineistään, mutta Artero Selección Varietals (9,65 e) tarjoaa modernin poikkeuksen. Pihvien ja kovien juustojen täsmäpunkku puhkuu nuorekasta mustaherukkaa ja sulavia tanniineja.

Klubit

Jukebox

  1. L.A.O.S.: Fire on Water - Viper recordings
    “Ensimmäinen julkaisu, jossa LAOS:n vokalisti Alexandra pääsi näyttämään taitonsa. Biisiä on kuunneltu youtubessa yli 190 tuhatta kertaa ja sanoitusten merkityksistä käydään kiivasta debaattia.”
  2. Brookes Brothers: Last Night - Breakbeat Kaos
    “Sielukas kappale pistää hymyn huulille, jopa kaamoksen keskellä, ja rullaavat biitit ja muhkea basso saavat kankut heilumaan tanssilattialla.”
  3. Netsky: Ironheart - Hospital records
    “Netsky ponnahti kuuraketin tavoin rumpubasson tähtitaivaalle, ja kyseinen biisi on varma tanssilattian räjäyttäjä. Eräs radio-ohjelmamme kuulija kertoi innostuksissaan melkein ajaneensa kolarin, kun soitimme Ironheartin Bassoradiossa.”

L.A.O.S. Club Neossa 21.1.

Movement

Kerran kuussa järjestettävä Movement-klubi intohimoisille tanssijoille ja rytmimusiikin ystäville tarjoaa muun muassa tanssikilpailuja.  Klubi-isäntänä Ima Iduozee, joka oli Nelosen Dance-ohjelman finalisti.
Jenny Woo 21.1. 5 e

Synapsi vai snapsi?

Synapsi-klubi-illassa esiintyvät muun muassa Unesta ja Shades. Musatyyli on industrial.
Ravintolalaiva Wäiski 22.1. 6 e

Avaruusdisko

Liskodiskon sijaan tarjolla on avaruusdisko. Tanssia tahdittavat Idjut Boys Iso-Britanniasta, Fummer ja Lauri Soini.
Club YK 7.1. 8 e

Bikinibileet

Serenassa järjestetään Pacifique Maupiti -bileet maaliskuussa. Liput (47,20 e) ovat myynnissä. Suosiosta johtuen bileet järjestetään perjantaina ja lauantaina. Pääesiintyjänä dj Chris Coco.
Vesipuisto Serena 4.­–5.3.

Vanhan liiton meininkiä

Englantilainen dj ja tuottaja Andrew Weatherall saapuu Nollaan tammikuun ensimmäisellä viikolla. Herralla on muuten ikää jo 47 vuotta.
Nolla 8.1. 7,50 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi