Malminkartano sai vihdoin oman kahvilan! Cafe Elo haluaa olla paikallisten olohuone, jonne voi poiketa niin lounaalle kuin viinilasilliselle

Malminkartanon aseman kupeeseen avautunut Cafe Elo on paikka, jollaista moni lähialueen asukas on kaivannut.

Pullat ovat Cafe Elon myydyimpiä tuotteita.
Pullat ovat Cafe Elon myydyimpiä tuotteita. Kuva: Laura Matilainen
  • Mikä: Lämminhenkinen kahvila
  • Missä: Puustellintie 1, Helsinki
  • Mitä: Lounasta, brunssia ja kahvilatuotteita

Malminkartanon alueelta on puuttunut viihtyisä ja mukava kahvila, jonne voisi poiketa hyvillä mielin vaikka koko perheen voimin. Nyt tämä aukko on vihdoin täytetty!

Marraskuun 20. päivä ovensa uuden muistiosaamiskeskuksen kivijalkaan avautunut Cafe Elo tarjoaa lähialueen asukkaille monipuolisesti niin aamupalaa, lounasta kuin kahvilatuotteita, mutta myös viinejä, brunsseja ja tietenkin hyvää asiakaspalvelua.

Isot ikkunat tekevät Cafe Elosta valoisan ja viihtyisän kahvilan.
Isot ikkunat tekevät Cafe Elosta valoisan ja viihtyisän kahvilan. Kuva: Laura Matilainen

Kaikki asiakasryhmät on otettu huomioon

Vaikka Cafe Elo on muistiosaamiskeskusta pyörittävän Päiväkummun tytäryhtiö, itsenäinen kahvila on avoinna aivan kaikille, ja erilaiset asiakasryhmät on otettu hyvin huomioon. Tunnelmallisesta, isoin ikkunoin varustetusta kahvilasta löytyy niin lasten piirrustuspiste, keinutuoleja, lehtiä ja mukavia pisteitä etätyöskentelyyn.

Myös laajat aukioloajat lämmittävät monen lähialueen asukkaan mieltä lähes yhtä hyvin kuin joulun kunniaksi listoille otettu glögi, minttukaakao ja irish coffee.

Ravintolapäällikkö Laura Räsänen toivottaa ihan kaikki tervetulleiksi Cafe Eloon.
Ravintolapäällikkö Laura Räsänen toivottaa ihan kaikki tervetulleiksi Cafe Eloon. Kuva: Laura Matilainen

“Haluamme olla lämminhenkinen ja olohuonemainen kahvila, jonne on mukava tulla viettämään aikaa. Voit tulla tänne lounaalle, kahville tai viinille. Lautapelejä ja päivän lehdet löytyy myös asiakkaita varten”, ravintolapäällikkö Laura Räsänen.

“Kaikki tuotteemme saa myös ostettua mukaan, joten jos eväät unohtuivat kotiin niin täältä voi koulu tai työmatkalla niitä hakea”, Räsänen lisää.

Kahvilasta voi napata matkaan myös työ- tai koulueväät.
Kahvilasta voi napata matkaan myös työ- tai koulueväät. Kuva: Laura Matilainen

Cafe Elon tyyliselle palvelulle on selvästi ollut kysyntää ja puskaradio on toiminut, sillä Räsäsen mukaan asiakkaat ovat löytäneet paikan hyvin, vaikka kahvilan nimikyltti ja tarroitukset vielä puuttuvatkin.

“Asiakkaat ovat löytäneet hyvin ja koko ajan saamme uusia asiakkaita, osasta on jo ehtinyt tulla vakkareita. Se on mukavaa, kun asiakkaat palaavat uudestaan.”

Perheen pienimmille löytää oma piste, jossa luovuuden saa päästää valloilleen.
Perheen pienimmille löytää oma piste, jossa luovuuden saa päästää valloilleen. Kuva: Laura Matilainen

Vohveliviikonloppua ja joululounasta

Tällä hetkellä Cafe Eloon voi lähteä nauttimaan aamupalan, lounaan ja vitriinituotteiden lisäksi myös brunsseista ja muiden erikoispäivien herkuista. Seuraava erikoispäivä on niinkin pian kuin nyt sunnuntaina ja maanantaina, jolloin tarjolla on suomalaisia ruokia, kuten lohikeittoa, saaristolaisleipää ja pannukakkua sisältävää itsenäisyyspäivän lounasta.

“Joulukuun 11.-12. päivä vietämme vohveliviikonloppua, jolloin tarjolla on sekä makeita että suolaisia vohveleita. Kyseessä on niin sanottu vohveleiden lanseerausviikonloppu, ja tämän jälkeen vohvelit jäävät menuuseen”, Räsänen kertoo.

Arkisin tarjolla on monipuolinen lounas salaattipöytineen.
Arkisin tarjolla on monipuolinen lounas salaattipöytineen. Kuva: Laura Matilainen

Monipuolista joululounasta on tarjolla puolestaan 18. Ja 19. Päivä, ja uudenvuoden kunniaksi pöytiin katetaan brunssia. Erikoispäiville Räsänen suosittelee tekemään pöytävarauksen etukäteen.

Joulun jälkeen tarkoitus on tuoda vohveleiden lisäksi ruokalistalle myös muita ruokaisia iltatuotteita, kuten salaattibowleja, pizzapaloja ja uuniperunoita.

Vaikka tuotteita on jo tällä hetkellä valikoimissa laaja kirjo, tietyt tuotteet ovat ehdottomasti ylitse muiden.

“Pulla ja mokkapalat, ne ovat selkeästi ykkössuosikkeja.”

Elämänilosta tuli Elo

Aiemmin muun muassa Finlandia-talolla ja hotelleissa työskennellyt Räsänen kertoo puhelimen soineen juuri oikeaan aikaan. Edellinen työsopimus oli päättymässä, ja kun uusi haaste ravintolapäällikkönä heitettiin eteen, asiaa ei tarvinnut kauaa miettiä. Tai piti hetken; ensimmäinen soitto paikasta tuli syyskuussa, ja Räsänen aloitti työssään helmikuussa.

“Tämä kuulosti todella mielenkiintoiselta projektilta ja lähdin hyvillä mielin mukaan. Ravintola-ala on itselle kutsumus ja tätä tykkään tehdä täydestä sydämestäni - olla läsnä asiakkaille.”

Kahvilatuotteilla saa suun makeaksi!
Kahvilatuotteilla saa suun makeaksi! Kuva: Laura Matilainen

Tällä hetkellä Cafe Elossa työskentelee viisi henkilöä. Tiimi on Räsäsen mukaan hyvä, mutta vain vähän pieni - etenkin keittiöpuolelle kaivattaisiin lisää tekijöitä.

"Meillä olet Elossa!" Näin mainostetaan Cafe Elon Facebookissa, mutta mistä nimi oikein juontaa juurensa?

Cafe Elo valikoitui kahvilan nimeksi Räsäsen mukaan puoliksi sattumalta, kun i-kirjain muistutti kirjoitettaessa hieman enemmän e:tä - kahvilasta piti nimittäin alun perin tulla Cafe Ilo. Elo alkoi kuulostaa paremmalta vaihtoehdolta nopeasti myös siksi, että Päiväkummun filosofiaan kuuluu vahvasti elämänilo; pienillä teoilla yritetään piristää ihmisten päivää.

Cafe Elo sijaitsee vielä hieman piilossa muistiosaamiskeskuksen kivijalassa.
Cafe Elo sijaitsee vielä hieman piilossa muistiosaamiskeskuksen kivijalassa. Kuva: Laura Matilainen

“Elämänilosta tuli Elo”, Räsänen kertoo nimen taustoista.

Elämäniloa tulee varmasti lisäämään myös ensi kesälle suunnitteilla oleva 40-paikkainen terassi, johon voi poiketa nautiskelemaan viilentäviä juomia vaikkapa kävelylenkin lomassa. Mutta siihen on vielä aikaa, nyt tunnelmoidaan vielä joulua ja nautitaan tortuista ja glögeistä täysin rinnoin.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 00:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi