Marraskuu on harmaan juhlaa: Vuoden Harmain Päivä tuo artistit Altaalle ja avaa terassit ympäri Suomen vielä kerran

Ilmaisessa päätapahtumassa juhlitaan paljujen, Elastisen ja paluuta tekevän Suurlähettiläät-yhtyeen kera. Kippis harmaudelle!

Täydellinen terassisää.
Täydellinen terassisää. Kuva: Original Long Drink

Suomalaiset ovat saaneet vietettäväkseen upouuden juhlapäivän. Vuoden harmain päivä on nimensämukainen juhla, jossa loska, viima, sade ja tietenkin harmaus ovat päätähtiä. Vaikka syy juhlaan kuulostaakin masentavalta, suomalaisella sisulla osaamme kääntää sen omaksi nimikkojuhlaksemme, josta voimme nauttia jatkossa vaikka vuosittain.

Vuoden harmain päivä syntyi, kun sääpalvelu Foreca ensin tiedotti Suomen olevan marraskuussa Euroopan harmain maa ja pitkästä harmaastaan tunnettu Hartwall otti aiheesta kopin ja rakensi sen ympärillä tapahtuman. Näin kaupunkilaiset saivat täydellisen tekosyyn juhlia.

Vuoden harmain päivä asettuu marraskuun puoliväliin, lauantaille 17. marraskuuta, jolloin Forecan tuoreen selvityksen mukaan Suomessa on kaikista harmainta. Selvityksestä ilmenee myös, että Helsinki on koko Euroopan harmain pääkaupunki ja sen kunniaksi paikallisessa Allas Sea Poolissa järjestetään ennen näkemättömät rännän uhmaus -bileet. Päivä ei kuitenkaan ole harmaa pelkästään Helsingissä, vaan sitä juhlitaan terasseilla myös Lahdessa, Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Turussa, Joensuussa, Tampereella ja Lappeenrannassa.

Helsingin päätapahtumassa Allas Sea Poolissa esiintyy moneen makuun iskeytyvä artistikattaus. Hoppareita viihdyttävät Elastinen ja Karri Koira, kun vanhaa koulukuntaa tulee nostattamaan ikisuosikki Dingo.

”Olin heti messissä, kun kuulin Vuoden harmaimman päivän tapahtumasta. Se on aivan huippuveto! Mun asenteeseen ei todellakaan kuulu se, että harmaasta säästä lannistuttaisiin ja haluan muuttaa muidenkin fiilistä tästä positiiviseksi,” hehkuttaa valmiina juhlaan oleva Elastinen, joka aloittaa konsertoinnin lauantai-iltana kello 21.

Altaalla nähdään myös Kun tänään lähden -hittibiisin esittäneen Suurlähettiläät-bändin comeback. Bändi on jo etukäteen ilmoittanut vetävänsä kaikkien aikojen parhaimmat hitit, joten laatu on taattu. 

”Hymyhän tässä on herkässä, sillä hinku keikkalavalle on kova. Näistä tulee takuulla historiallisen hauskat kemut ja me luvataan soittaa meidän kovimmat biisit,” Suurlähettiläiden Jussu Pöyhönen iloitsee.

Höyryäviä paljuja ja valotaidetta

Allas Sea Poolin allasosasto on auki koko juhlan ajan. Terassille lämmitetään myös paljuja, joissa uimarit pääsevät lämmittelemään ja kuuntelemaan We Love Helsingin musiikkia.

Marraskuisen Suomen sää on inspiroinut valotaiteilija Alexander Salvesen tekemään sitä kuvaavan valoteoksen. Teoksessa näkyy suoria viitteitä meille tuttuun sääilmiöön, jotka tulevat ilmi pilvien, tuulen, räntäkuurojen ja sateiden kuvallistamina. Teoksen toivotaan herättävän säähän liittyviä tunteita, jotka ovat arvokkaita kokemuksia. Tästä esimerkkinä ennakkoluuloisuus märkää säätä kohtaan. Taideteos julkistetaan altaalla kello 19.

”Toivomme, että Vuoden harmaimman päivän juhla saa suomalaiset näkemään harmauden ainutlaatuisena ilon aiheena edes yhden päivän ajan. Lauantaina 17. marraskuuta on siis aika kokoontua baarien terasseille ja kotien parvekkeille nostamaan harmaa malja harmaalle taivaalle. Näytetään yhdessä maailmalle, että meilläpäin terassikeli ei ole säästä kiinni", kannustaa Hartwallin markkinointipäällikkö Eeva Ignatius.

Allas Sea Poolin tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset eikä sinne ole sisäänpääsymaksua. Terassijuhlista huolimatta pukukoodiksi suositellaan toppatakkia ja paksuja housuja. Juhlan isäntinä toimivat Duudsonien Jarppi ja HP.

Katso alta Original Long Drinkin tuottama video juhlapäivästä.

Vuoden harmain päivä lauantaina 17. marraskuuta. Päätapahtuma Allas Sea Poolissa kello 14 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ikäraja K-18.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi