Matkailu- ja ravintola-ala jätettiin sivuun alkoholilainsäädännön valmistelusta

Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio kertoo avoimessa kirjeessään Maria Guzenina-Richardsonille mielipiteensä yökerhojen aukioloajoista.

Kun Matkailu- ja ravintolapalvelut ry (MaRa) jätettiin ulos uutta alkoholilakia valmistelevasta työryhmästä, Night People Groupin toimitusjohtajan Antti Raunion oli avauduttava aiheesta avoimella kirjeellä.

Raunio lataa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonille suunnatussa kirjeessään tiskiin oman yhtiönsä näkemykset tulevasta lainvalmistelusta. Raunio nostaa yökerhojen aukioloajat tärkeimmäksi pointiksi.

"Kuten varmasti suurin osa kaikista palvelun käyttäjistä ja alalla työskentelevistä ymmärtävät, aukioloaikojen muutoksella ei varmasti kasvatettaisi muita asioita kuin suomalaisen palvelualan työttömyyttä, kotiväkivaltaa, omaa tuontia, naapurimaidemme hyvinvointia ja maamme terveysongelmia", Raunio listaa ja jatkaa:

"Nuorten aikuisten tunne siitä, että me keski-ikäiset haluamme ulottaa holhousvimmamme koskemaan myös heitä määrittelemällä heille myös kotiintuloajat, varmasti kasvaisi. Tosiasiassa niin alalla työskentelevät kuin alan palveluja käyttävätkin ovat pääsääntöisesto nuoria aikuisia, 18-35-vuotiaita, joilla on valitettavasti vaikeuksia saada oma mielipiteensä kuuluviin."

Raunio myös muistuttaa, kuinka THL:n Pekka Puska ja aukioloaikojen supistamisen idean äiti ministeri Päivi Räsänen ovat nyttemmin todenneet, että ravintoloiden aukioloaikojen merkitys kansanterveyteen on vähäinen. Raunio ei jaa tätä käsitystä, vaan uskoo, että aukioloaikojen rajaamisella on vaikutusta terveyteen, mutta negatiiviseen suuntaan.

Ravintola-alan kannalta olisi parempi, jos ravintoloiden sijaan puututtaisiin Alkojen aukioloon. Raunio ehdottaa, että aiemman sulkemisen sijaan Alkot aukaisivat ovensa vasta pari tuntia myöhemmin.

"Oma uskomukseni on, että Alkon jonosta löytyy enemmän ongelmakäyttäjiä maanantaina klo 09.00, kuin kassajonosta klo 20.00. Mitä tulee asiakkaisiimme, jotka tulevat paikkoihimme nauttimaan elämyksistä ja kohtaamisista, harva heistä kuuluu näiden ongelmakäyttäjien joukkoon."

Raunio päättää kirjeensä unelmaan, joka vastaa sisällöltään Cityn alkuvuodesta tekemää ehdotusta.

"Unelmissani toivoisin uuden lain vapauttavan kokonaan aukioloajat ja tuota kautta synnyttävän uusia työpaikkoja palvelualallemme. Sitä kautta alamme voisi saada todellista kilpailuetua kotisohvia ja verovapaata alkoholia vastaan."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi