MEFA tutustuttaa taas Lähi-idän kulttuuriin

Tänä vuonna kulttuurifestarin keskeinen teema on Syyria.

Kuva: MEFA / Eetu Ahanen

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Lähi-idän kulttuuriin keskittyvä Middle Eastern Film and Arts Festival eli MEFA järjestetään jälleen tänä vuonna Helsingissä. Tällä kertaa festarin keskeisiä teemoja ovat Syyria ja kulttuurien välinen dialogi.

Festivaalin ohjelma sisältää monipuolisen kattauksen elokuvia, musiikkia, dokumentteja, näyttelyitä ja paneelikeskusteluja. Useassa festariohjelmassa on mukana syyrialaisia taiteilijoita. Lisäksi festari neuvottelee suomen Pakolaisavun kanssa ja toivoo voivansa tarjota turvapaikanhakijoille ilmaisia lippuja elokuviin ja konsertteihin.

MEFA uskoo, että taiteella on suuri mahdollisuus toimia tiedon välittäjänä, herättää tunteita sekä vaikuttaa yhteiskuntaan.

"Koemme, että uutiskuvat Lähi-idästä ja pakolaisvirrasta ruokkivat ennakkoluuloja ja antavat yksipuolisen kuvan, jossa ihmisten yksilötarinat unohtuvat. Haluamme kertoa toisenlaisia tarinoita Lähi-idän monipuolisesta ja modernista elämästä, joka perustuu pitkään historiaan ja rikkaaseen kulttuuriin", kirjoitetaan tiedotteessa. 

MEFA 14.-18.10. Ohjelma, aikataulu ja lippuinfo netissä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi