Mene: elektronisen musiikin tapahtuma Kontulassa

Itä-Helsingissä otetaan elektroninen musiikki haltuun.

Itä-Helsingin teknottajat pääsevät bilettämään lähiöbaareihin, kun Kontulassa pidetään huhtikuun puolessa välissä kahden päivän Kontula Electronic 2016 -bileet. Ensi kertaa järjestettävä tapahtuma ottaa haltuun lähiöromantiikan keskipisteen Kontulan ostarin. Mukana olevia tapahtumapaikkoja ovat muun muassa Kontulan ostarin helmet Comeetta Nightclub, Patajätkä, Mister X ja Mopo Bar.

Tapahtuman tulessa on monta rautaa. Sen taiteellisena johtajana toimii suomalainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor. Festivaalia järjestää joukko audiovisuaalisen alan ammattilaisia, joista oman kortensa kekoon tuo myös elokuvantekijä Tero Vuorinen, jonka ohjaama dokumenttielokuva Machine Soul esitetään tapahtumassa. Elokuva kertoo suomalaisista elektronisen musiikin tekijöistä ja sitä on esitetty eri festivaaleilla.

"Keksimme idean yhdessä tuottaja Pertti Ylikojolan kanssa. Ajatus pitää festarit Kontulassa syntyi siitä, että me molemmat asumme siellä. Kontula on mainio paikka. Jengiä on joka lähtöön", Tenor kehuu kotikulmiaan.

"Kontulan ostari on hieno anarkistinen ympäristö. Se ei ole suuren ketjun vaan yksityisten yrittäjien omistuksessa. Ostarilla on mukavia pikkubisneksiä ja baareja, eli se on musiikkitapahtumaan oivallinen paikka", Tenor jatkaa.

Perjantaina virallisten avajaisten kunniaksi Radio Helsinki tekee paikan päältä suoraa lähetystä. Tapahtuma on täynnä musiikintäytteistä toimintaa. Ohjelmassa on muun muassa nuorisolle suunnattu workshop ja Circuit Bending, joka on elektronisten soittimien piirien muokkaamista, jolloin soittimen tuottama ääni muuttuu. Ostarille ilmestyy lauantaina myös vinyylilevyjä myyvä pop up -kauppa 45RPM.

"Alun perin ajattelimme, että festari tapahtuisi vain baarissa. Nyt siihen on tullut lisäksi yöklubi, kirkkokonsertti, nuorten elektronisen musiikin työpaja ja erikoinen autokonsertti, jossa autoradiot toimivat PA-systeeminä", Tenor luettelee.

Mikaelinkirkossa pidetään lauantaina live-esitys, jossa esiintyy DJ ja elektronisen musiikin tuottaja Jori Hulkkonen. Esitys on new age- ja ambient-musiikin inspiroima. Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijat, maisterit ja tohtorit osallistuvat tapahtumaan erilaisilla esityksillä. Monia musiikintekijöitä saattaa kiinnostaa Mopo Baarissa nähtävillä oleva Suomen ainoa Serge-syntetisaattori vuodelta 1979-1980.

Comeetta Nightclubissa esiintyvät elektronisen musiikin artistit Spartan Lover, Denzel, Kitkatone, Hannu Ikola, Raul Ivalo, Jimi Tenor, Jori Hulkkonen, Desto sekä islantilainen President Bongo ja norjalainen Melkeveien.

Kontula Electronic 2016 15.-16. huhtikuuta Kontulan ostarilla. Useimpiin esityksiin vapaa pääsy. Comeetta Nightclubin liput alkaen 8 €.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi