Mene: Filosofian yö

Nykytaiteenmuseo Kiasmassa järjestetään elämänkatsomuksellinen yö, joka lumoaa yökukkujat.

Kuva: Ags Andrew / Fotolia

Filosofia näyttää tarjoavan hämmästyttäviä nautintoja. -Aristoteles (384-322 eKr.)

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna voi Kiasmassa vierailla yöaikaan, jolloin Helsingin nykytaiteenmuseo muuttuu filosofiseksi taidetemppeliksi. Kyseessä on kansainvälinen Filosofian Yö, joka tarjoaa 12 tuntia filosofisia pyörteitä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tapahtumaa vietetään 2.-3. syyskuuta iltaseitsemästä aamuseitsemään. Se on osa Helsingin Juhlaviikkojen tapahtumatarjontaa ja kaikille maksuton.

Tapahtuma järjestettiin New Yorkissa, Lontoossa, Pariisissa ja Berliinissä, joissa vastaanotto oli lumoutunut ja suosion myötä se rantautuu Suomeenkin pohdituttamaan yökukkujia. Mikä olisikaan parempi paikka taiteelliselle ja filosofiselle elämänkatsomukselle kuin Kiasma?

Filosofian Yö on pähkinänkuoressa taidekatsaus, jonka takana seisoo ranskalaissyntyisen filosofi, dramaturgi ja teatteriohjaaja Mériam Korichin. Korichi tutki viime vuonna Philosophy after Art -aihetta, josta Filosofian Yö saikin alkunsa. Yökyläily Kiasmassa koostuu erilaisista performansseista, 20 minuutin puheenvuoroista, musiikista ja taide-elämyksistä.

Tapahtumassa on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia alansa huippufilosofeja vieraana. Yöpurtavaa voi ostaa Kiasman tiloissa olevasta kahvilasta, joka palvelee asiakkaita koko tapahtuman ajan.

Filosofian Yö perjantain ja lauantain välisenä yönä 2.-3. syyskuuta Kiasmassa kello 19-07. Tapahtuma on maksuton.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi