Mene: Kotoisa Kotiteatterifestivaali

Marraskuussa nähdään runoesityksiä, draamaa ja tanssiesityksiä helsinkiläisten kodeissa.

Olisiko sohva hyvä paikka katsoa taiteellista esitystä? Tai portaikko? Marraskuussa teatteriesityksiä nähdään hieman erilaisessa ympäristössä.

Kotiteatterifestivaali on toista kertaa järjestettävä tapahtuma, jossa Helsingin asukkaat halusivat muuttavat kotinsa teatterinäyttämöksi yhden illan ajaksi. Ideana on, että näyttämöinä toimivat teatterilavan sijaan tavalliset kantakaupungin asunnot, joissa nähdään muun muassa lukudraamaa, monologeja ja tanssiesityksiä. Taiteellisia esityksiä nähdään neljän päivän ajan 16.-19. marraskuuta. Teatraalisen tunnelman koteihin luovat teatterikorkeakoulun näyttelijälinjan opiskelijat sekä muut teatterintekijät.

Keskiviikkona Töölössä esitetään kuuden tunnin tanssi-installaatio, jossa yleisö ei kuule tanssittavaa musiikkia lainkaan. Hiljaiset tanssit -esityksessä tanssijat valitsevat itselleen tunnin mittaisen musiikin, laittavat kuulokkeet korviinsa ja antautuvat tanssille täysin käyttämällä ympärillä olevaa tilaa ja rekvisiittaa hyväkseen. Vaikka esitys kestää yhteensä kuusi tuntia, siellä voi mennä käymään milloin vaan, sillä näytökset vaihtuvat tunnin välein.

Torstaina otetaan ratikka Kruunuhakaan, jossa nähdään englannin- ja arabiankielinen näytös. On the Journey on nukketeatterilla toteutettava kertomus irakilaisista turvapaikanhakijoista. Matka, jota sadattuhannet tekevät tälläkin hetkellä on ajankohtainen että koskettava. Esitys alkaa kello 19 ja sen jälkeen paikalla nautitaan irakilaista keittoa.

Perjantaina lausutaan muun muassa runoja Mannerheimintiellä, lauantaina syvennytään indie-henkiseen kulttiesitykseen Mechelininkadulla. Kaikkiin esityksiin on yhden euron varausmaksu, joka suoritetaan verkossa. Ohjelman lisätiedot ja aikataulut löytyvät tapahtuman sivuilta.

Kotiteatterifestivaali 16.-19. marraskuuta Helsingin kodeissa. Esityksiin vapaa pääsy (varausmaksu 1 €)

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi