Mene: Salmiakkigaala

Lauantaina jaetaan Salmiakki Finlandia 2016.

Kuva: elsahoffmann / Fotolia

Lauantaina Eerikinkadun Dubrovnikissa järjestetään juhlallinen gaalatilaisuus, jonka pääosassa on pohjoinen herkku, musta kulta: salmiakki. Salmiakkigaala järjestetään jo 18. kerran.

Gaalassa paitsi nautitaan salmiakista, yhdessäolosta ja musiikista, valitaan myös Salmiakki Finlandia 2016 -palkinnon saaja. Ehdokasmakeiset ovat:

  1. Salmiak Tab’s (Haribo, DEN)
  2. Salmiakki Lollipop Mix (Fazer, FIN)
  3. Voimakas Salmiakki (Halva, FIN)
  4. Gott & Blandat Salt (Cloetta, SWE)
  5. Super Salty Salmiakkola (Gammelstads, SWE)
  6. Sallos Xtreme (Katjes, GER)
  7. Lakkrís Djöflar (Freyja, ISL)

Ehdokkaat on esivalinnut Salmiakkiyhdistyksen hallitus eli konklaavi. Varsinaisen voittajan valitsee tuomaristo, joka koostuu kahdesta tunnetusta suomalaisesta, jotka rakastavat avoimesti salmiakkia: Sofi Oksanen ja Mikko Kuustonen. Tuomarit valitsevat voittajakarkin itsenäisesti ilman tapahtuman järjestäjien tai Salmiakkiyhdistyksen vaikutusta. Yleisö saa myös äänestää omaa suosikkiaan. Viime vuoden salmiakkituomarit Anu Sinisalo ja Tommi Korpela palkitsivat tanskalaisen Killerbon Softin Salmiakki Finlandialla ja aiheuttivat pienen skandaalin valinnallaan. 

Illan teeman mukaisesti baarissa myydään tietenkin salmiakkipohjaisia drinkkejä, joiden pohjamakeisen saa itse valita karkkibuffetista. Tapahtumaan saa pukeutua salmiakkihenkisesti, mutta sitä ei edellytetä. Salmiakkisimman asun kantaja kuitenkin palkitaan. 

Tilaisuudessa voi maksaa Salmiakkiyhdistyksen vuosijäsenyyden, joka oikeuttaa myös pääsyyn vuosittaiselle salmiakkipiknikille kesällä Suomenlinnassa. (Emme tiedä, mutta aavistamme, mitä piknikillä syödään.)

XVIII Salmiakkigaala Dubrovnikissa 27.2. Liput 10/12 euroa (kalliimpi sisältää yhdistyksen jäsenyyden) + eteispalvelumaksu. HUOM! VAIN KÄTEINEN!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi