Mene: Uuden vuoden megabailut Kansalaistorilla

Ilotulitteiden värjäämän taivaan alla esiintyy muun muassa Anssi Kela ja Reino Nordin.

Kuva: Ristok/Flickr

Me täällä Suomessa olemme tänä vuonna kokeneet aikamoisen juhlavuoden. Nyt on aika puristaa viimeiset rippeet vuodesta 2017, sillä edessä on suurmassajuhla, jossa kulunut vuosi hyvästellään sen ansaitsemien hyvästien kera. Kalenterivuoden nollaus tuo mukanaan tunteen, että kaikki voi alkaa puhtaalta pöydältä. Uudet mahdollisuudet ja uudet lupaukset.

Vuoden 2018 tuloa juhlitaan ilotulitteiden täyttämän tähtitaivaan alla Helsingin keskustan Kansalaistorilla. Kansalaistorilla pääsee joulukuun vimeisenä päivänä tanssimaan ja nauttimaan kollektiivisesta yhteisolosta. Bileissä on viihteellistä ohjelmaa kello 22-01 välisenä aikana sekä Helsingin pormestari Jan Vapaavuori saapuu paikalle pitämään puheen.

Suurjuhla ei ole mitään ilman livemusiikkia ja jytkyttävää bassoa, jotka villisti virittävät kansan juhlatunnelmaan. Torin lavalle nousevat Suomen omat hittipojat Reino Nordin ja Anssi Kela sekä Tähdet Tähdet -ohjelmasta tuttu Erja Lyytinen. Ja jottei fiilis pääsisi hetkeksikään laskemaan, levyjä pyörittelevä DJ Orion tarttuu tahtipuikkoihin sekä ennen että jälkeen livekeikkojen täydentäen illan artistikaartia.

Musiikkiesityksien lisäksi ohjelmasta löytyy meininkiä ja hämmästystä FRII dancers -ryhmän tanssiesityksen ja eri taiteenmuotoja yhdistelevän sirkusryhmän Agit Cirkin saattelemana. Helsingin uudenvuoden show’n juontavat YleX:ltä tutut Jenni Poikelus ja Alma Hätönen. Tapahtumaa voi myös seurata livelähetyksenä Yle TV1:lla kello 23-01.

Juhla huipentuu massiiviseen ilotulitukseen, joka kunnioittaa 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden päätöstä ja raikuvasti toivottaa tervetulleeksi alkavan vuoden.

Koska uudenvuodenbileet voivat tunnetusti mennä hieman överiksi, on lapsille järjestetty erikseen ohjelmaa alkuillasta. Ennen varsinaista juhlashowta lapsille on paikalla toiveiden teltta, sekä lasten oma ilotulitus.

Koko perheen ohjelma:

  • 16–16:45 Uudenvuoden toiveiden teltta
  • 17–17:30 Maria Baric Company: Toiveiden taivas – kohtaamisia unelmien äärellä
  • 17:30 Lasten ilotulitus

Iltaohjelma:

  • 22-23 DJ Orion, lämmittelyohjelmaa
  • 23-00 Uudenvuoden show (Esiintyjinä Reino Nordin, Anssi Kela ja Erja Lyytinen)
  • 00-00:05 Ilotulitus
  • 00:05–01 DJ Orion

Alla olevasta videosta voi katsoa mikä oli viime uudenvuoden meininki Kansalaistorilla.

Helsingin uudenvuoden järjestää Helsingin kaupunki. Perinteeksi muodostunutta juhlaa on järjestetty 1930-luvulta lähtien.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi