Michelin-opas julkaisi Viron parhaat ravintolat - varaa pöytä näihin, ennen kuin muut ehtivät!

Viron parhaat ravintolat on nyt varattavissa myös suoraan Michelin-oppaasta.

180° by Matthias Diether sai Michelin-tähden.
180° by Matthias Diether sai Michelin-tähden. Kuva: 180° by Matthias Diether

Kaikkien aikojen ensimmäinen Viron Michelin-opas on täällä, ja mukaan nostettiin kaiken kaikkiaan 31 ravintolaa. Ravintoloista kaksi sai himoitun Michelin-tähden tunnustuksena erinomaisista ruoanvalmistustaidoistaan.

Viisi ravintolaa saa Bib Gourmand -maininnan tunnustuksena hyvästä hinta-laatusuhteestaan, ja lisäksi kaksi Michelinin vihreän tähden tunnustuksena sitoutumisesta kestävään gastronomiaan.

Viro on Baltian maista ensimmäinen, joka sai oman oppaansa.

Kaikki Michelin-ravintolat löydät täältä.

”Tämä ensimmäinen valikoima nostaa esiin lahjakkaita kokkeja ja ravintola-alan ammattilaisia, jotka esittelevät sekä klassista virolaista että kansainvälistä ruokaperinnettä, ja kutsuvat tutustumaan kiehtovaan gastronomiseen matkakohteeseen”, Michelin-oppaiden kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec kertoo tiedotteessa.

TUTUSTU MYÖS TABLEONLINE SUOSITTELEE -LISTAUKSEEN: Tässä ovat Viron parhaat ravintolat - listalla yli 50 asiakkaiden suosikkia!

Sen lisäksi, että Viro on nyt saanut oman Michelin-oppaansa, kevään aikana arvostettu ravintolaopas on kokenut toisenkin merkittävän muutoksen. Hyvän ruoan ystävät pääsevät nimittäin jatkossa varaamaan pöytävarauspalvelu TableOnlinen ansiosta pöytiä suosikkiravintoloihinsa suoraan Michelin-oppaan verkkosivuilta tai mobiilisovelluksen kautta. 

LUE LISÄÄ: Michelin-oppaaseen kauan odotettu ominaisuus: "Maksimoi hyödyt"

Peräti 12 ravintolaa 31:stä on nyt varattavissa suoraan Michelin-oppaan kautta.

Varaa pöytä Viron parhaisiin ravintoloihin

Yhden Michelin-tähden ravintola

180° by Matthias Diether, Tallinna 

Parin kilometrin päässä keskustasta sijaitseva 180° by Matthias Diether on tyylikäs ravintola, joka on saanut nimensä sen U:n muotoisesta avokeittiöstä avautuvasta 180 asteen näkymästä.

180° by Matthias Diether sijaitsee satama-alueella muutaman kilometrin päässä Tallinnan keskustasta.
180° by Matthias Diether sijaitsee satama-alueella muutaman kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Kuva: 180° by Matthias Diether

Tässä ravintolassa kunnianhimoiset ja näyttävät annokset ovat kokeneen saksalaiskokin Matthias Dietherin tavaramerkki, ja upeita ruokia pääseekin maistelemaan erilaisten tasting-menujen muodossa. Palvelu on lämminhenkistä ja mukaansa tempaavaa, mikä auttaa Michelin-tarkastajien mukaan luomaan rennon ilmapiirin.

Bib Gourmand -tunnustustukset

Bib Gourmand on herkuttelijoiden erityisessä suosiossa oleva tunnustus; se annetaan Michelin-oppaiden valikoimissa ravintoloille, jotka tarjoavat erinomaisia makuelämyksiä kohtuuhintaan.

Härg, Tallinna

Tässä koko päivän avoinna olevassa brasserie-ravintolassa etusijalla ovat grilliruoat, ennen kaikkea pihvit. Härg-ravintolan erikoisuus on kyljyksestä valmistettu ”likainen pihvi”, joka paistetaan suoraan hiilten päällä. Ravintolan sisäpiha on kesäisin todella suosittu paikka.

Lore, Tallinna

Lore on moderni bistro, joka sijaitsee Noblessnerin satamassa vanhassa varastorakennuksessa. Teräspalkit, nostolaitteet ja betonipylväät luovat taustan, jolle avokeittiö antaa oman lisänsä.

Suosittu Lore sijaitsee Kalamajan alueella.
Suosittu Lore sijaitsee Kalamajan alueella. Kuva: Lore

Tutut ja turvalliset ruoka-annokset on tarkoitettu jaettaviksi, ja ne ovat saaneet inspiraatiota omistajiensa Janno Lepikin ja Kristijan Peäsken matkoilta.

Muut oppaassa mainitut ravintolat

Michelin-tähdillä tai Bib Gourmand -tunnustuksella palkittujen ravintoloiden ohella Viron Michelin-opas nostaa esiin laajan joukon hyvin erilaisia tyylejä edustavia ravintoloita eri puolilta maata.

Smak, Tallinna

Perinteiset maut nykyaikaisiin annoksiin yhdistävässä Smakissa uskotaan filosofiaan, jonka mukaan paras ruoka syntyy intohimon ja mielikuvituksen yhdistelmästä. Smakin ajaton sisustus ja ystävällinen palvelu kruunaavat ravintolaelämyksen.

38, Tallinna

Ravintola 38 tarjoaa keittiömestari Joonas Koppelin luomia uskomattamia makuelämyksiä, jotka venyttävät perinteisten makujen ja tyylien rajoja. Ravintola 38 haluaa olla mukana luomassa uutta aikakautta, jonka keskiössä suorastaan palvotaan hyvää ruokaa.

Horisont Restorant & Baar, Tallinna

Upeat näköalat Tallinnan ylle tarjoileva Horisont on valittu 2019 White Guiden 30 parhaan ravintolan joukkoon Baltiassa, ja se voitti myös Silverspoon tittelin parhaan fine dining ravintolan kategoriassa vuonna 2018.

Horisontiin menijöille tiedoksi: Pukukoodi on smart casual.
Horisontiin menijöille tiedoksi: Pukukoodi on smart casual. Kuva: Horisont

Horisont tarjoaa ylellistä ruokaa ja palvelua, jollaista voi olla vaikeaa löytää muualta.

Kohvik Fellin, Viljandi

Viljandin vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Kohvik Fellin hurmaa asiakkaansa ennen kaikkea kodikkuudellaan ja maistuvalla ruoallaan. Fellinin keittiö tarjoilee huolella valittuja makuja. joissa yhdistyy paikallinen tuotanto ja maailmalta haettu inspiraatio. Ravintola on valittu muun muassa Viron 50 parhaan ravintolan joukkoon vuosina 2014-2017.

Pull, Tallinna

Kansainvälisesti arvostettujen grillimestareiden omistaman Pullin tavoite on tarjota asiakkailleen maailman parhaita pihvejä ja herkullisia grilliruoka - laatuviinejä unohtamatta. Perinteisten hiiligrillattujen lihojen lisäksi tässä ravintolassa pääset maistamaan myös todellisia harvianisuuksia, kuten seepran lihaa.

Joyce, Tartto

Kahdessa tasossa sijaitseva Joyce tarjoilee asiakkailleen kahdessa kerroksessa puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkkuja.

Joyce tarjoilee upeita herkkuja Tartossa.
Joyce tarjoilee upeita herkkuja Tartossa. Kuva: Joyce

Ravintolan ruokalistalta voit löytää nykypäivään tuotuja klassisia annoksia, kuten tartaria, peuranfileetä ja rahkapalloja.

Lee Restoran

Restoran Lee:ssä yhdistyvät rakkaus paikallisiin tuotteisiin, kansainvälinen osaaminen ja leikkisä uteliaisuus. Ruokalistan keskiössä ovat aina paikallisten  pientuottajien ja ystävien raaka-aineet, joita ulkomailta hankitut opit ja kokemukset täydentävät.

Rado, Tallinna

Pahimpaan korona-aikaan ovensa avannut Rado on osoittanut, että pieni hulluus saattaa toisinaan kannattaa.

Rado sijaitsee entisen Ribe-ravintolan tiloissa.
Rado sijaitsee entisen Ribe-ravintolan tiloissa. Kuva: Rado

Tämän pienen ravintolan päivittäin vaihtuvalta ruokalistalta voi löytyy sekä isoäidin keittiöstä inspiraationsa ammentaneita annoksia että paikallisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. 

Cru, Tallinna

Tallinnan vanhankaupungin ytimessä sijaitseva Cru huokuu keskiaikaista tunnelmaa ja tyyliä. Klassisen ja modernin tyylisuunnan välillä palloittelevat annokset sekä upean viinikellarin löydöt tekevät ravintolaelämyksestäsi täydellisyyttä hipovan.

 

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi