Mitä ihmettä? Itä-Helsingissä lounastilaus voi nyt tipahtaa taivaalta - kirjaimellisesti!

Vuosaaressa ruokatilaukset kulkevat nyt ilmojen halki dronella.

Kuva: Fazer

Ruoankuljetuspalvelut ovat tätä päivää, mutta nyt arkea helpottava palvelu on viety astetta pidemmällä. Helsingin Vuosaaressa on nimittäin voinut tilata perjantaista 14.5.2021 lähtien kotiin tai puistoon tuotteita, jotka kirjaimellisesti lennätetään luoksesi ilmojen halki.

Uuden drone-lennokkipalvelun taustalla ovat Fazer ja kuljetuspalveluyhtiö Wing.

Toimitus muutamassa minuutissa

Ostokset, kuten leivät, salaatit, munkit ja smoothiet, tilataan ja maksetaan puhelimeen ladattavalla maksuttomalla mobiilisovelluksella. Sähkökäyttöinen drone poimii paketin, lentää toimituspisteelle ja jää leijumaan ilmaan noin seitsemän metrin korkeuteen. Tämän jälkeen enintään 1,5 kiloinen paketti lasketaan pehmeästi maahan ohuen kaapelin varassa asiakkaan haluamalle tarkalle toimitusalueelle, kuten takapihalle tai puistoon.

Parhaimmillaan toimituksen luvataan olevan perillä vain muutamassa minuutissa tilauksesta.

Dronet voivat kuljettaa tilauksen luoksesi minuuteissa.
Dronet voivat kuljettaa tilauksen luoksesi minuuteissa. Kuva: Fazer

”Ruokaelämyksiin keskittyvänä yrityksenä on hienoa olla ensimmäisten joukossa testaamassa näitä uudenlaisia, innovatiivisia drone-kuljetuksia. Tällaiset energiatehokkaat ja hiilineutraalit kuljetusratkaisut ovat ajassa kiinni ja taatusti elämyksellinen tapa kohdata ja palvella ihmisiä näinä poikkeuksellisina aikoina”, Jarno Hämäläinen, drone-projektia Fazerilla vetävä Fazer Leipomoiden logistiikkajohtaja kertoo tiedotteessa.

Drone-lähetyksiä voi tällä hetkellä tilata kotiosoitteeseen Vuosaaressa tai poimia tilaukset matkaan erityiseltä pysäkiltä, joita on Vuosaaressa kaksi: Mustankivenpuisto ja Solvikinpuisto. Ensimmäiset toimintaviikot dronet lentävät perjantaista sunnuntaihin kello 9-17.

 
Haluatko sittenkin nauttia aamiaisesi tai lounaasi kahvilassa. Varaa pöytä Fazer Cafe Kluuvikadulle TableOnlinesta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi