Modern Sky tuo aasialaisen tähtitaivaan Helsinkiin

Uutuusfestari luottaa aasialaisartistien lisäksi Pohjoismaiden kovimpiin vientituotteisiin.

Kansainvälinen Modern Sky -festivaali laajenee Euroopan kaupungeista ensimmäisenä Helsinkiin. Telakkarannassa 28.-29. elokuuta järjestettävä tapahtuma tuo kaupunkiin vaihtoehtorockin, indiepopin ja elektron tämän hetken kiinnostavimpia nimiä Aasian metropoleista ja Pohjoismaista.

Aasian johtaviin tapahtumantuottajiin lukeutuva Modern Sky järjestää festivaaleja 24:ssä kaupungissa Kiinassa sekä New Yorkissa ja Seattlessa – ja elokuussa myös Helsingissä. Modern Sky Festival Helsingin teema on New Nordic meets New Asia.

Kaksipäiväisillä festivaaleilla nähdään muun muassaYung Leanin rinnalla kansainväliseksi rap-sensaatioksi noussut autotune-räppäri Thaiboy Digital, ruotsalaisartisti Robynin Konnichiwa Recordsille ainoana artistina levyttävä, kurdisävelmiä kosmiseen poppiinsa yhdistelevä Zhala, kerrostetulla elektrollaan hurmosta herättävä Nova Heart ja energisistä live-esiintymisistään tunnettu kiinalainen indierock-trio Hedgehog.

Pohjoismaisia kiinnityksiä ovat muun muassa myöhemmin syksyllä kauan odotetun debyyttialbuminsa julkaiseva ruotsalainen elektro-pop–trio Kate Boy, kotimaiset Jaakko Eino Kalevi ja Mirel Wagner, Ronya, Noah Kin ja Teksti-TV 666 sekä tanskalaiset Lust For Youth, Communions ja Lower.

“Luvassa on ennennäkemätön kattaus aasialaisia artisteja. Monet näistä eivät ole koskaan keikkailleet Euroopassa. Lisäksi lavalle nousevat Suomen ja Pohjoismaiden kovimmat vientiartistit”, sanoo festivaalijohtaja Jani Joenniemi.

Tapahtuma tavoittelee Suomessa vuosittaisen showcase-festivaalin asemaa.

Modern Sky Festival Helsingin ohjelma venyy musiikista sarjakuvaan, mediataiteeseen, elokuvaan ja muun muassa Slushin vetämään puheohjelmaan ja Sami Yaffan palkitun Sound Tracker -musiikkiohjelman liveversioon.

Virallisena festivaalikeittiönä toimii Street Gastro, joka tarjoilee festivaalialueella katuruokaa Szechuanin ja Shanganhain tapaan, pohjoismaisella twistillä. Festivaalialueen Yrttibaarissa cocktaileistaan tunnetut Sling in -baarin baarimikot tarjoilevat drinkkejä, joissa vaalea rommi pääsee ääneen luomuyrttien, kuten basilikan ja rosmariinin rinnalla.

Historiallisen Telakkarannan ympäristössä festivaalille rakentuu ainutlaatuinen miljöö, jonka visuaalinen ilme ammentaa aasialaisen ja pohjoismaisen kulttuurin kohtaamisista. Alueella Suomen ainoa kolmimastoinen purjelaiva Kathrina palvelee baarina ja esiintymisalueena. Festivaalialueen sulkeutuessa jatkoja juhlitaan sekä Kathrinalla että Nosturissa aamuneljään saakka.

“On erityisen hienoa, että Telakkaranta pääsee ensimmäistä kertaa festivaalikäyttöön. Alue on jo valmiiksi luovien alojen ammattilaisten käytössä, ja nyt saamme tämän energian esiin uudella tavalla yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Luvassa on hyvin erilaisia, hienoja tiloja, jotka luovat tapahtumalle ainutlaatuisen tunnelman”, sanoo Jani Joenniemi.

Festivaaleille myydään kahdenlaisia lippuja: peruslippu sisältää varsinaisen festivaaliohjelman, kun laajempi Shipyard Backstage Pass sisältää lisäksi illallisen, erikoisohjelmaa ja sisäänpääsyn Nosturilla ja telakka-alueella järjestettäville jatkoille.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi