Musiikkiteatteri Kapsäkin ravintola on nyt Bistro K – Brunssin sijaan tarjoillaan lauantailounasta

Mutkaton korttelibistro on sekä teatteriravintola että rento olohuone alueen asukkaille.

Bistro K:ssa voi piipahtaa lasillisella tai nauttia illallista pidemmän kaavan mukaan.
Bistro K:ssa voi piipahtaa lasillisella tai nauttia illallista pidemmän kaavan mukaan. Kuva: Kaisa Paavilainen

Ravintola Bistro K toimii musiikkiteatteri Kapsäkin yhteydessä, mutta pelkkä teatteriravintola se ei ole. Kyseessä on mutkaton bistro, joka toimii kortteliravintolana ja rentona olohuoneena alueen asukkaille.

“Kapsäkin yhteydessä toimitaan ja heidän asiakkaita palvellaan, mutta muuten ravintola on ihan korttelibistro, johon kaikki ovat tervetulleita aina: lounaalle, illalliselle tai viinilasilliselle viihtymään”, Marcante Oy:n ravintolatoimenjohtaja Marja Karhu kuvailee.

Bistro K:n menulta löytyy jaettavaksikin sopivaa naposteltavaa pieneen nälkään sekä valikoima isompia pääruokia haukipullista possunkylkeen. Myös kasvissyöjät on huomioitu, ja vegaanisia vaihtoehtoja löytyy niin alku- pää- kuin jälkiruoistakin.

Bistro K:n herkkulankun naposteltavat sopivat loistavasti viinilasillisen kaveriksi.
Bistro K:n herkkulankun naposteltavat sopivat loistavasti viinilasillisen kaveriksi. Kuva: Bistro K

“Bistrolistalle on haettu bistroklassikoita, jotka eivät ole maantieteellisesti sidottuja mihinkään, mutta voisi luonnehtia, että ruoka on eurooppalaista”, keittiömestari Jukka Halmetoja sanoo.

Lounasta myös lauantaisin

Bistro K:ssa tehdään leipää myöten kaikki itse, ja sama periaate pätee pääosin myös lounasaikaan.

Lounaslista vaihtuu Bistro K:ssa päivittäin. Tarjolla on aina kaksi vaihtoehtoista lautasannosta, joista toinen on kasvisannos. Tyyli vaihtelee skandinaavisesta itämaiseen, päivästä riippuen listalla voi olla vaikkapa lihakeittoa tai halloumilla höystettyä kasvis-couscousia.

À la carte -listalta löytyy rouheita bistroannoksia, kuten haukipullia.
À la carte -listalta löytyy rouheita bistroannoksia, kuten haukipullia. Kuva: Bistro K

Lauantaisin Bistro K:ssa nautitaan lauantailounasta, joka on hieman arkilounasta juhlavampi, mutta brunsseihin verrattuna kohtuuhintainen (13 euroa). Tarjolla on tuolloinkin kaksi vaihtoehtoista lautasannosta sekä salaattipöytä.

“Ollaan panostettu tuohon salaattipöytään niin, ettei siellä ole pelkkiä raaka-aineita pilkottuna, vaan aina jotenkin marinoitu ja vähän työstetty”, Halmetoja sanoo.

Asiakkaita vauvasta vaariin

Korttelibistrolle ominaiseen tapaan asiakaskunta on laaja. Marja Karhu on iloinen siitä, että alueen asukkaat ja lapsiperheet ovat löytäneet ravintolan.

“Tämä ei ole liian fiini paikka, niin ei tarvitse pelätä etteikö lasten kanssa voisi tulla. Tämä on rento paikka, jonne ääntä mahtuu, ja toivotaankin että on mukavaa puheensorinaa ja elämisen ääniä”, hän sanoo.

Marja Karhu ja Jukka Halmetoja toivottavat tervetulleeksi myös lapsiperheet.
Marja Karhu ja Jukka Halmetoja toivottavat tervetulleeksi myös lapsiperheet. Kuva: Kaisa Paavilainen

Bistro K huolehtii musiikkiteatteri Kapsäkin esitysten tarjoiluista, mutta myös ravintolasalissa järjestetään konsertteja ja tapahtumia. Silloinkin Bistro K:n toinen puoli on avoinna ravintola-asiakkaille.

Bistro K:ssa on kätevä illastaa myös ennen tai jälkeen Kapsäkin esitysten. Pikkujouluaikaan järjestetään myös show & dinner -tyyppisiä kokonaisuuksia.

Kapsäkin talossa on parhaillaan käynnissä ikkunaremontti, joten talon asuinkerrokset ovat huputettuina, mutta kivijalassa toimivan Bistro K:n ikkunoita ei remontin aikana peitetä. Rakennustelineiden takia kesäterassi on kuitenkin tauolla, joten terassin avajaiset ovat luvassa vasta ensi kesänä.

Bistro K, Hämeentie 68

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi