Muusikot voivat tulevaisuudessa ladata musiikkinsa suoraan Spotifyhin ilmaiseksi

Beta-asteella oleva latauspalvelu haastaa digivälittäjät, joiden kautta itsenäiset artistit saavat musiikkiaan Spotifyhin nykyisellään.

Spotify on yksi käytetyimpiä musiikin suoratatoistopalveluita.
Spotify on yksi käytetyimpiä musiikin suoratatoistopalveluita. Kuva: Jean/Unsplash.com

Spotify on julkaissut itsenäisille muusikoille ja artisteille uuden tavan saada itselleen näkyvyyttä ja kuuluvuutta suoratoistopalvelussa. Beta-asteella oleva palvelu mahdollistaa musiikin lataamisen Spotifyhin suoraan ilmaiseksi. Aluksi palvelu on testissä vain muutamalla sadalla amerikkalaisartistilla, ja palveluun on saatava kutsu.

Nykyisellään artistit, jotka tekevät musiikkiaan ilman levytyssopimusta, julkaisevat biisejään suoratoistopalveluissa digivälittäjien kuten Record Unionin, Music Kickupin ja Tunecoren kautta. Monissa välittäjäpalveluissa on vuosimaksu, jonka lisäksi jo valmiiksi nihkeistä streamausrojalteista nipsaistaan provisio.

Tulevaisuudessa latauspalvelu on käytettävissä kaikilla, joilla on artistiprofiili Spotifyssa. Spotify pyrkii alustallaan luonnollisesti kasvattamaan markkinaosuuttaan muihin suoratoisto- sekä välittäjäpalveluihin verrattuna. Latauspalvelun ilmaisuus varmasti houkuttelee käyttäjiä.

Uutinen musiikin lataamisesta Spotifyhin suoraan lienee ilouutinen artistinaluille vailla levytyssopimusta. Muun muassa musiikkipalvelu Soundcloud on toiminut varsin hyvänä ponnahduslautana monellekin muusikolle. Lisäkuuluvuus kadotetuille lahjakkuuksille on vain hyvästä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi