Myymälä-kahvila Glutique tarjoaa gluteenitonta aamiaista, olutta ja leipomotuotteita Kampissa

Glutiquesta voi napata tuoreita leivonnaisia ja muita gluteenittomia tuotteita myös mukaan.

Glutique tarjoilee maanantaista lauantaihin gluteenitonta aamiaista.
Glutique tarjoilee maanantaista lauantaihin gluteenitonta aamiaista. Kuva: Glutique

Helsinki saa heinäkuussa uuden gluteenittoman myymälä-kahvilan, kun Glutique avaa ovensa Eerikinkadulla.

Glutiquen myymälähyllystä voi ostaa mukaansa erilaisia gluteenittomia jauhosekoituksia, muroja, myslejä, mausteita, makeisia, lohjalaisen Ciderbergin siideriä sekä espoolaisen Fat Lizardin olutta. Kahvilapuolelta on saatavilla niin suolaista kuin makeaakin, ja palan painikkeeksi voi siemailla viiniä.

Arkisin aamukahdeksalta aukeava Glutique tarjoilee gluteenitonta aamiaista, kuten sämpylöitä, puuroa ja munia. Kaikkiin aamiaisannoksiin kuuluu kahvi tai tee.

Saatavilla on myös jogurttibuffet, jossa luonnonjogurtin tai maidottoman jogurtin höysteeksi on tarjolla muroja, myslejä, hedelmiä sekä hilloja.

Torstaisin Glutiquessa on pannaripäivä.
Torstaisin Glutiquessa on pannaripäivä. Kuva: Glutique

Salaattivitriinin antimista voi koota itselleen lounassalaatin mukaan tai paikan päällä nautittavaksi. Tarjolla on myös monenlaisia suolaisia piirakoita, täytettyjä patonkeja, voileipiä, lihapiirakoita ja karjalanpiirakoita. Syksyllä ilmojen viilentyessä Glutiquessa voi nauttia myös keittolounasta.

Pannaritorstai ja pizzaperjantai

Suurin osa tuotteista tehdään itse, mutta myynnissä on myös Kakkutuvan, Ilonan, Vuohelan ja Pirjon Pakarin tuotteita. Tuoretta gluteenitonta leipää voi ostaa myös kotiin.

Torstaisin Glutiquessa vietetään pannaripäivää, perjantaisin on pizzapäivä. Paikan päällä leivotuista pannukakuista sekä pizzasta on tarjolla myös maidottomat versiot, ja maidoton ja vegaaninen valikoima tulee jatkossa kasvamaan.

Perjantaisin Glutiquessa herkutellaan pizzalla.
Perjantaisin Glutiquessa herkutellaan pizzalla. Kuva: Glutique

Kahvilayrittäjä Mia Blumenthal iloitsee siitä, että gluteeniton leivonta on kehittynyt harppauksin siitä, mitä se oli vielä parikymmentä vuotta sitten, jolloin leivontaan oli saatavilla lähinnä tattarijauhoja. Monille onkin jäänyt niiltä ajoilta ennakkoluuloja gluteenittomia tuotteita kohtaan.

"Jos vielä kymmenen vuotta sitten kaikki maistui puulta tai pahvilaatikolta, niin siitä on tultu tosi pitkälle", Blumenthal sanoo.

Gluteenittomien jauhojen valikoima on parantunut viime vuosina huomattavasti.
Gluteenittomien jauhojen valikoima on parantunut viime vuosina huomattavasti. Kuva: Glutique

Hän toivoo, että myös muutkin kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattavat tulisivat rohkeasti maistamaan gluteenitonta tarjontaa. Blumenthal povaa etenkin korvapuusteista takuuvarmaa hittiä.

"Pyrimme siihen, että tänne voisi ihan taviksetkin tulla ja huomata, että tämähän onkin tosi hyvää."

Glutique avataan heinäkuussa osoitteeseen Eerikinkatu 12.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi