Näyttäviä paraateja The Tall Ships Races Helsinki 2013:ssa

Suurtapahtuman tuhatpäinen miehistö näkyy Helsingin katukuvassa.

Kuva: Kimmo Kivirinta

Jättimäinen purjehdustapahtuma The Tall Ships Races Helsinki 2013 starttaa tänään. Tapahtuman ohjelmaan osallistuu reilun sadan kansainvälisen aluksen noin 3 000 nuorta purjehtijaa. Hietalahden alue täyttyy viikonlopun ajaksi suomalaisista eturivin artisteista, monipuolisesta kulttuuri- ja lastenohjelmasta sekä ravintoloista ja myyntikojuista.

Purjehtijoihin voi tutustua myös Lighthouse Nosturissa nuorille suunnatun rennon ohjelman parissa. Nosturissa on tarjolla tietokonepelaamista, kirjastoautoa, dj-työpajaa, tulitaiteilua ja kaupunkisuunnistusta. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen kesto on 17.–20. heinäkuuta. Katso koko tapahtuman ohjelma täältä.

Perjantaina 19.7. miehistö viettää Helsingissä viimeistä iltaansa. Illan kruunaa Suomessa ensimmäistä kertaa nähtävä värisavutulitusesitys Tall Ships in Colors klo 21, joka yhdistää päivänvalossa näkyvät värisavuraketit ja tavalliset ilotulitteet muihin esityksellisiin elementteihin.

Lauantaina 20.7. tapahtuma huipentuu Purjeiden paraatiin, kun alukset lähtevät kohti seuraavaa satamaa Riikaa. Paraatia johtaa miinalaiva Pohjanmaa. Purjeiden paraatia kannattaa seurata niin Hietalahdessa kuin merellä, kello 13.30 alkaen.

"Yli sadan aluksen lähteminen Hietalahden satama-altaasta paraatimuodostelmassa on tapahtuman johtokeskukselle erittäin vaativa operaatio, joka on aikataulutettu yhden minuutin tarkkuudella. Myös alusten miehistöiltä, joista osa on nuoria purjehdusoppilaita, vaaditaan ohjeiden tarkkaa noudattamista ja hyvää merimiestaitoa", kertoo merikomentaja Juha Harjunpää Maavoimien esikunnasta.

Kuva: Michelle Zhou

Tapahtumassa nähdään myös erilaisia pop up kokeiluja. Helsingin yrittäjät avaavat Päiväunen paikka pop up-unitilan 12-metriseen merikonttiin. Turvalliseen ja miellyttävään konttiin voi tulla levähtämään kesken vilkkaan tapahtumapäivän klo 10.30-18.00. Kontti sijaitsee Hietalahden torilla, päälavan oikealla puolella. Tyynenmerenkadulla taas on tarjolla gourmet hot dogeja eli SeaDogeja. Food Design Finlandin ja Ravintola Pure Bistron pop up-ravintolan Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi