Noman Toni Toivanen tarjoilee nyt maailmanluokan reseptiään kotiovelle: "Suomalaisille jotain ennenäkemätöntä"

Huippukokin yksinoikeudella Huuvalla kehittelemää annosta voi tilata kotiin viikonloppuna Woltin kautta.

Huippukokki Toni Toivanen valtaa Huuvan keittiön tulevana viikonloppuna.
Huippukokki Toni Toivanen valtaa Huuvan keittiön tulevana viikonloppuna.
  • Mikä: Pop up -sarjan ensimmäinen osa
  • Mitä: Huippukokin donburi-annos
  • Mistä: Woltin kautta 2.-3.4.

Korttelikeittiöistään tunnettu Huuva tarjoilee tulevana viikonloppuna rajoitetun ajan maailmanluokan resepteistään tunnetun Toni Toivasen Kinoko Don -kulhoja. Toivanen on luonut yksinoikeudella Huuvalle herkullisen donburi -annoksen, jossa yhdistyvät sekä Japanin että Suomen maut ennennäkemättömällä tavalla.

Annos on tilattavissa yksinoikeudella Huuva Food Court Jätkäsaaresta 2.–3. huhtikuuta Woltin kautta.

LUE LISÄÄ HUUVASTA: Espooseen avautunut ruokakortteli yrittää jotain, mitä ei ole ennen Suomessa tehty - tässä ravintolassa et voi syödä paikan päällä!

"Suomalaisille jotain ennenäkemätöntä"

Toni Toivanen on nuori korsolaislähtöinen kokki, jonka reseptit tunnetaan maailmalla hyvin. Suomessa Toivanen tiedetään erityisesti siitä, että hän työskentelee maailman parhaaksi rankatussa ravintolassa, Kööpenhaminan Nomassa. Vaikka Noma on se tunnetuin, Toivanen on ehtinyt kartuttaa työkokemustaan myös muissa huippupaikoissa. 

“Työskentelin ennen pandemiaa tokiolaisessa huippuravintolassa, Inuassa. Koin, että minulta jäi vielä “kana kynimättä” Japanin ja japanilaisen ruokakulttuurin kanssa, jonka takia hyppäsin innoissani mukaan Huuvan ideaan luoda heidän keittiöönsä ja suomalaisille jotain ennennäkemätöntä", Toivanen kertoo.

Toni Toivasen luoma Kinoko Don -annos yhdistää kuusenkerkkäliemessä keitettyä riisiä savustettujen auringonkukan siementen ja savustetulla voilla höystetyn keltuaiskastikkeen kanssa. Riisikulhon päätähtenä loistavat fermentoidussa sienimarinadissa upeasti maustetut ja grillatut sienet. Annokset viimeistellään tuoreilla yrteillä ja pikkelöidyllä chilillä.

Kinoko Don -annos yhdistää kuusenkerkkäliemessä keitettyä riisiä savustettujen auringonkukan siementen ja savustetulla voilla höystetyn keltuaiskastikkeen kanssa.
Kinoko Don -annos yhdistää kuusenkerkkäliemessä keitettyä riisiä savustettujen auringonkukan siementen ja savustetulla voilla höystetyn keltuaiskastikkeen kanssa.

"Kinoko Don yhdistää perinteisiä suomalaisia ja japanilaisia makuja keskenään. Tämä resepti tulee viemään makunystyräsi aivan uusille tasoille, olitpa sitten Huuvasta pitsaa tilaavaa kaveriporukka tai innokas ruokaskenen harrastaja", Toivanen lupaa.

Ei jää vain yhteen kertaan

Toivasen Kinoko Don on ensimmäinen osa Huuvan pop-up -sarjaa, jossa Huuva kutsuu ravintola-alan kuumimpia nimiä ja luovimpia kokkeja luomaan ainutlaatuisia reseptejä. Pop uppien tarkoitus on tarjota asiakkaille helpolla tavalla annoksia, joita ei Woltin kautta normaalisti löytyisi.

"Tonin Kinoko Donit ovat ensimmäinen osa Huuvan uutta pop up -sarjaa, jonka kautta alan mielenkiintoisimmat kokit ja ravintoloitsijat pääsevät kokeilemaan uusia ruokakonsepteja helposti Huuvan kautta. Huuvalla on tällä hetkellä viisi korttelikeittiötä pääkaupunkiseudulla, joiden ympärille on syntynyt nopeasti iso, sitoutunut asiakaskunta. Halusimme tuoda heille pop-upillamme sekä hauskan kokemuksen, että helpon tavan päästä kokeilemaan jotain, mitä Woltin kautta ei normaalisti löytyisi", Huuvan keittiöoperaatioista vastavaa Markus Kauppinen kommentoi.

Kinoko Don by Toni Toivanen viikonloppuna 2.–3.4.2022. Vain Huuvassa, tilattavissa pelkästään Woltin kautta. Ennakkotilaukset mahdollisia keskiviikosta 30.3. eteenpäin. 

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi