Nyt se on varmaa: Kruunusillat rakennetaan

Kaupunginvaltuusto näytti hankkeelle vihreää valoa selvin äänin.

Kruunusiltojen havainnekuva.
Kruunusiltojen havainnekuva. Kuva: Kruunusillat / Facebook-sivu

Kaupunginvaltuuston päätettäväksi siirretty Kruunusiltojen hankesuunnitelma sai valtuustolta hyväksytyn leiman. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta eilen 31. elokuuta selvin äänin. Ehdotus siltahankkeen hylkäämisestä jakoi äänet 63–6 hankkeen hyväksi. Nyt on siis varmaa, että Helsingin keskustan ja Laajasalon välille rakennetaan raitiotieyhteys sekä kolme siltaa pyöräteineen joukkoliikennettä varten.

Raitiotieyhteys tulee olemaan noin kymmenen kilometrin mittainen Helsingin keskustasta Laajasaloon, ohittaen Hakaniemen, Kalasataman ja Korkeasaaren edustan. Laajasaloon on suunnitteilla paljon uutta asutusta, joten uudet yhteydet tulevat tarpeen. Hanasaaren hiilivoimala suljetaan viimeistään vuonna 2024, sillä voimalaan meriteitsi kulkevat kuormat estävät sillan mahdollistamisen. Hanasaaren voimalan sulkemisesta päätettiin joulukuussa 2015.

Suunnitelman mukaan rakentaminen voi alkaa vuonna 2018 ja liikennöinti voitaisiin ottaa käyttöön vuonna 2026. Hankkeen hinnaksi on arvioitu 260 miljoonaa.

Helsingin joukkoliikenne muuttuu koko ajan paremmaksi. Muutokset helpottavat asukkaiden liikkumista ja tekee Helsingistä helpon joukkoliikenteen tarjoavan kohteen turisteille. HSL:n alue on sijoittunut kolme kertaa peräkkäin kansainvälisen BEST-tutkimuksen kärkeen, jossa mitattiin asukkaiden tyytyväisyyttä joukkoliikenteeseen. Suomen jälkeen kakkossijalle kyselyssä ylsi Tukholma ja kolmannen sijan jakavat Oslo ja Wien.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi