O’Learys Bakers on hyvien nautintojen ravintola

Rakkaudesta urheiluun ja salaperäiseen nuoreen naiseen syntyi kansainvälinen menestyskonsepti O’Learys.

O’Learys Bakers tarjoaa kahdessa kerroksessa monipuolista viihtymistä ruoasta juomaan ja pikkutuntien kovimpiin tanssihitteihin, suoraan Helsingin sydämessä.

Sisustus mukailee jenkkityylisen urheilupubin perinnettä: seiniä kiertävät lukuisat esineet ja kuvat, jotka vievät asiakkaan bostonilaisten urheilujoukkueiden villiin maailmaan. Parikymmentä televisiota syöttää urheilunjanoisille tiukkoja matseja. Kattava ruokalista, raikkaat klassikkodrinkit ja mahdollisuus viihtyä isollakin porukalla ovat O’Learys Bakersin valtteja. 

Lounaslistalta löytyy päivittäin vaihtuvia à la carte -annoksia, joita täydentävät salaattibuffet ja päivän keitto. Iltaisin ruokalistalta löytyy kattava valikoima erilaisia meksikolaisruokia (tortilloja, tacoja, nachoja ja quesadilloja), sekä maukkaita burgereita, pihvi- ja kala-annoksia ja tiriseviä ribesjä. Myös perheen pienimmät on otettu huomioon omalla menulla.

Kesällä ulkona viihtyminen on tärkeää, ja O'Learys Bakersista löytyy peräti kaksi terassia: kadunpuoleinen ulkoterassi on auki ja palvelee hyvillä olut- ja drinkkivalikoimilla niin arkena kuin viikonloppuisin. Terassilta on hauskaa seurata vilkkaan pääkadun vilinää ja nauttia keskikaupungin tunnelmasta. Viikonloppuisin terassilla kuullaan dj-settejä. Sisäterassi löytyy O'Learys Bakersin toisesta kerroksesta Bakers Night -yökerhon puolelta. Klubi avataan viikonloppuisin kello 22 ja myöhäisiltaa voi jatkaa sujuvasti kuumiin bailuihin kaupungin parhaalle paikalle.

Alkunsa ravintola sai ruotsalaisen Jonas Reinholdssonin ideasta, joka syntyi Bostonissa paikallisessa sporttibaarissa 1980-luvulla. Nuorukainen vaikuttui paikallisista ihmisistä, juomasta ja ruoasta, ja halusi tuoda samaa rentoa ja hauskaa meininkiä myös Ruotsiin. Eräänä päivänä nuori nainen nimeltä Anne O'Leary käveli sisään bostonilaispubiin, jossa Reinholdsson oli töissä. Rakkaus roihahti, ja menestykseksi nousseen kansainvälisen ravintolaketjun nimi onkin perua näiltä ajoilta. Ensimmäinen O’Learys avattiin Göteborgiin vuonna 1988. O’Learys avattiin vanhan Bakersin tiloihin Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmaan vuonna 2015.

O'Learys Bakers. Mannerheimintie 12. Tämän ja yli sata muuta terassia löydän Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi